Självgående ekonomiadministratör till Holland Advokatbyrå i centrala Stockholm

Självgående ekonomiadministratör till Holland Advokatbyrå i centrala Stockholm

En klientfokuserad advokatbyrå som bryr sig om att förändra en traditionell bransch. Det är vad du får tillhöra som ekonomiadministratör hos Holland Advokatbyrå! Här finns möjlighet att under stort eget ansvar också få stor frihet. I rollen kommer du få chansen att arbeta nära inrättningar och myndigheter och samtidigt arbeta med att ta hem ekonomifunktionen som för närvarande är outsourcad. Du kommer också få assistera advokaterna i kärnverksamheten. Är du initiativtagande, noggrann och samtidigt kan bjuda på dig själv? Vill du jobba på en byrå där ditt arbete verkligen syns och det inte finns någon typisk hierarki? Då ska du inte vänta med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu en ekonomiadministratör till Holland Advokatbyrå. De sitter i anrika, ljusa lokaler i Sturegallerian. Holland Advokatbyrå präglas av en platt organisation som består av totalt 8 personer. Från att ha outsourcat den del som utgör ekonomiadministration tidigare har de nu landat i att ta hem den och i samband med det, ta in en ny kollega. Rollen kännetecknas av frihet under ansvar där man kommer få stort utrymme att utveckla processer och rutiner.

Holland Advokatbyrå är en affärsjuridisk byrå som biträder svenska såväl som utländska bolag och branschorganisationer. Detta gör de inom specifikt försäkring, finansmarknadsrätt, offentlig upphandling och tvistlösning. Här kommer du att få möjlighet att jobba i ett nära samarbete med 6 advokater. Utöver ansvar för själva byråns ekonomi kommer du även assistera advokaterna i olika frågor. Det gör rollen extra omväxlande och spännande!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Holland Advokatbyrå.

Arbetsuppgifter

Varför ska du söka detta jobb? Här kommer du få jobba i en bred roll som dels inkluderar att arbeta med administrativa uppgifter kopplade till ekonomi men även administrera juridiska ärenden för byrån. Det kan tillexempel vara att ha ansvar för kommunikationen via brev med tingsrätt och domstol. Vid sidan av det externa arbetet kommer du även jobba med redovisning internt för Holland Advokatbyrå. Där inkluderas att sköta de ekonomiska delarna för byrån såsom kontakt med bank och revisor samt bokföring och fakturering, allt från ax till limpa. Då Holland Advokatbyrå ska ta hem ekonomifunktionen kommer du att kunna få påverka vilka ekonomisystem som du ska använda dig av.

Utöver detta kommer du även att:
 • Assistera advokaterna i kärnverksamheten exempelvis genom kontakter med domstolar, klienter, myndigheter och motpartsombud
 • Bistå i förberedelsearbetet och sammanställa presentationsmaterial inför rättegångar
 • Hantera klientregister, tidsredovisningar etc
 • Arkivering
Tjänsten passar dig som vill komma in i en platt organisation där man får möjlighet att ta eget ansvar och initiativ. Genom att komma in i en ny organisation är du motiverad och hungrig på att ta dig an nya utmaningar och mål tillsammans med dina nya kollegor.

Vi söker dig som
 • Har som minst två års tidigare erfarenhet av ekonomiarbete och därtill mycket goda kunskaper inom bokföring, du är väl insatt i alla steg från ax till limpa och har med fördel varit delaktig i eller till och med utfört egna bokslut
 • Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska, då det är i de språken som kommunikationen sker hos Holland Advokatbyrå
 • Har grundläggande kunskaper inom Excel
Det är starkt meriterande om du
 • Tidigare jobbat i en advokatbyrå och har varit delaktig i juridiska processer
 • Har en ekonomiutbildning från universitet/högskola, det viktigaste är dock din personlighet och ditt engagemang så utbildning är inget krav
Som person är du flexibel i ditt arbetssätt och har lätt att anpassa dig till förändringar. När sådana förändringar sker ska du kunna ta beslut och vara orädd. Du är beslutsam och har skinn på näsan samtidigt som du tycker om att bidra till en familjär och social stämning i fikarummet. Du håller även en genomgående noggrann struktur och lämnar inget åt slumpen samtidigt som du trivs i att vara spindeln i nätet.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ÖVRIG INFORMATION
 • Start: Så snart som möjligt, vi tar hänsyn till uppsägningstid, dock kommer kortare uppsägningstid att prioriteras
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare, 6 mån provanställning
 • Lön: fast månadslön baserad på erfarenhet
 • Placering: Grev Turegatan 13 (Sturegallerian), centrala Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Holland Advokatbyrås önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Client information
Holland Advokatbyrå beskriver sig själva enligt följande: Utvecklingen inom affärsjuridiken går mot att klienterna vill ha kontakt med en och samma advokat på sin advokatbyrå. En och samma advokat som förstår just deras affärer, behov och juridiska risker eller möjligheter. Klienterna vill också ha en advokatbyrå utan kostnadsdrivande administration. Advokatbranschen anpassar sig till efterfrågan och går mot fler och slimmade advokatbyråer med mycket hög kompetens. Holland Advokatbyrå är en sådan byrå.