Servicetekniker till PPM

Servicetekniker till PPM

Kundnära servicetekniker till PPM Industrial sökes! För dig med en bakgrund inom elkunskap med en ambition att utvecklas erbjuder PPM Industrial en självgående roll där ditt öga för detaljer gör viktig skillnad.

Information om uppdraget

Academic Work söker en servicetekniker till PPM Industrial.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos PPM Industrial.

Teamet på tre personer utgår från kontoret i Täby, där din dag börjar. Därefter har du ansvar för att serva PPMs kunder runt om i Stockholm genom att kontrollera utrustning för varning, mätning och analysering av gas. Du kommer även att ansvara för norra Sverige som område där det ingår resande i tjänsten. I och med detta får du även tillgång till tjänstebil samt traktamente.

Din första tid i rollen spenderas med en teoretisk och praktisk upplärning, där du tar rygg på en senior kollega under den första perioden. I och med rollens stora ansvarsgrad vad gäller gaskontroll ger PPM Industrial en säkerhetsutbildning kombinerat med teoretisk utbildning på huvudkontoret i Göteborg. För dig med en problemlösande och serviceminded inställning erbjuder de en roll med frihet under ansvar, där du får planera din arbetsdag fritt i samråd med en servicekoordinator. Trots att PPM Industrial är branschledande är de måna om att behålla en familjär arbetsmiljö där beslutsleden är korta.

Arbetsuppgifter

Som servicetekniker hos PPM Industrial kommer du arbeta med service av stationär gasdetekteringsutrustning samt portabla gasmätare hos kund. Du servar kunder runt om i Stockholm samt ansvarar för norra Sverige. Detta betyder att du även kommer att få resa i tjänsten till kunder norrut. ( sammanlagt ca 6 veckor per år)

Du kommer till exempel att:
 • Utgå från Täby-kontoret där du strukturerar och planerar din dag i samråd med en service-koordinator
 • Se till att du har de verktyg och den utrustning du behöver för dagens uppdrag
 • Serva kunderna på plats
 • Ansvara för administration och dokumentation av det utförda arbetet. Du avrapporterar i PPMs affärssystem, vilket utgör faktura- och certifikatsunderlag
Tjänsten passar dig som trivs med en hög ansvarsgrad och har en detaljorienterad och noggrann inställning. I och med att ditt arbete är mycket kundnära uppskattar du mellanmänskliga relationer och att se till att dina kunder är nöjda. Du delar PPMs syn på kundkontakt som A och O och du ser ett egenvärde i varje bemötande.

Vi söker dig som
 • Har tidigare kompetens inom elkunskap, antingen från utbildning eller arbetslivserfarenhet. Du har tidigare erfarenhet av/utbildning i instrument, styr- & reglerteknik, elektronik, ellära. Alternativt har du tidigare erfarenhet som servicetekniker.
 • Har B-körkort
 • Behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Detta är ett krav då både intern och extern kommunikation förs på svenska/engelska. Administration och dokumentation sker på svenska och engelska
 • Behärskar Office-paketet
Det är meriterande om du

* Sedan tidigare har arbetat med programmering av automationssystem

Som person är du tillmötesgående i ditt bemötande mot andra, och du uppnår eller överträffar kunders förväntningar genom att kommunicera samt hitta lösningar på behov och problem. Du har en god förmåga att på ett tydligt vis förklara de tekniska aspekterna av ditt arbete till mottagare med olika nivå av teknisk kompetens. Utöver det är du uppmärksam på detaljer i arbetet och ser till att du kontinuerligt arbetar enligt dessa.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Månadslön enligt överenskommelse
 • Placering: Täby, Storstockholm
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskoordinator Lisa Löfström
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och PPM Industrials önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mail under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PPM Industrial har verkat inom gasdetektering i över 25 år, och är en av de branschledande aktörerna i landet. De erbjuder kvalificerad service, utbildning inom gaser, riskutbildningar och projekt inom gasanalys.