Service Desk Engineer sökes till Sveriges största telekombolag!

Service Desk Engineer sökes till Sveriges största telekombolag!

Vill du få möjlighet att arbeta i ett helt nytt team hos Sveriges största telekombolag med avancerad teknik i framkant? Vill du vara delaktig i arbetet med att ge global teknisk support via en stor central datamiljö och tillsammans med dina teammedlemmar skapa egna rutiner, mallar och tillvägagångssätt för ert arbete? Då är tjänsten som Service Desk Engineer något för dig. Varmt välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en Service Desk Engineer till deras datacenter norr om Stockholm, Rosersberg. Du kommer vara en del av ett team som arbetar 24/7 med högproriterade R&D incidenter och ärenden där rollen går ut på att koordinera och ge lösningar på olika tekniska problem samt coacha kollegorna i 1st line supporten.
Ni är ett team i Sverige och ett i Indien som samarbetar och hjälper varandra. Eftersom du kommer att ingå i ett 24/7 team så kommer dina arbetstider att skifta, exakta klockslag är ännu inte bestämt än.

Du erbjuds
 • Den här tjänsten passar dig som vill utvecklas inom IT branschen och bidra till att ge support till den dagliga verksamheten.
 • Här får du chansen att arbeta på ett företag med stark företagskultur och med många kompetenta kollegor som arbetar med morgondagens teknik.
Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som Service Desk Engineer kommer du att arbeta i kundens system via telefon, mail och teams och säkerställa och ansvara för att alla ärenden blir lösta på ett professionellt och korrekt sätt. Du jobbar mycket med att övervaka systemen och inkommande ticets samt tillhörande hårdvara. Vidare arbetar du med prioriterade ärenden som kan komma kräva hög eskaleringsgrad vilket kan innebära kontakt med andra länder där kunden också finns.

Vidare kommer du också att:
 • Felsöka problem inom IT, telekom och radio
 • Samordna med serviceteamen och användare för fall som kräver olika kompetensområden
 • Genomföra ombordaktiviteter i samband med nya tillägg av tjänster
 • Återkoppla Operation Management-teamet med förbättringsförslag
 • Arbeta med projektuppgifter relaterade till nya teamets utvecklingsinitiativ
Vi söker dig som

* Har en bred kunskap inom följande områden vilket ska framgå tydligt i din ansökan:
IT Infrastructure, network, storage, platform, cloud, connectivity, application layer
 • Talar och skiver på engelska helt flytande och gärna på yrkesprofessionell nivå
 • Har erfarenhet av arbete i MS office och Microsoft Teams
 • Du ser tjänsten som långsiktig och har inga problem med att arbeta skift och under obekväma arbetstider
 • Vi rekommenderar att du som söker har b-körkort och tillgång till egen bil då det är begränsad kollektivtrafik till och från kunden, både dagtid som nattetid.
För den här tjänsten vill vi ha CV och personligt brev inskickat på engelska!

Som person är du
 • Mycket bra på att fatta snabba och egna beslut
 • En riktigt duktig problemlösare som gillar att grotta ner sig i svåra tekniska detaljer och utmaningar
 • Stresstålig och strukturerad
Övrig information

START: Omgående

OMFATTNING: Heltid, långsiktigt

PLACERING: Rosersberg, norr om Stockholm

* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se