Senior Software Developer för Mycronic Jet Printer Machines

Senior Software Developer för Mycronic Jet Printer Machines

Som ledande företag inom elektronikindustrin spelar Mycronics unika produkter och lösningar en viktig roll i utvecklingen av den framtida teknologin. Mycronics teknologi återfinns i allt från jetmotorer till pacemakers och används även av Nasa där den gör det möjligt för deras robotar att utforska Mars. Mycronic befinner sig just nu i en expansionsfas där de vill fortsätta etablera sig på fler marknader och i fler länder och för att göra denna resa möjlig söker de personer som vill vara med och utvecklas tillsammans med dem! Mycronic har även flera år i rad via Karriärföretagen blivit utsedd till ett av de bolag som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för sina medarbetare. Låter detta som något för dig? Läs vidare!

Information om uppdraget

Vi har under hösten och våren rekryterat in mjukvaruutvecklare till Mycronic och i och med att de nu fortsätter att expandera söker vi ytterligare en medarbetare till ett av deras mjukvaruteam i Täby. Som Senior Software Developer hos Mycronic kommer du att befinna dig i den absoluta framkanten av elektronikindustrin och vara en del av ett team bestående av 14 drivna och engagerade kollegor från olika länder och kulturer. Mycronic präglas av hög teknisk kompetens, nyfikna medarbetare och människor med en passion för innovation.

Hos Mycronic arbetar personer från olika delar av världen, i olika åldrar och med olika erfarenheter vilket är något de ser som en styrka hos dem. Här blir du en del av ett företag med en öppen företagskultur där man hjälper och tror på varandra och för Mycronic är mångfald inte bara en konkurrensfördel utan också en viktig pusselbit för en innovativ och givande arbetsmiljö.

För att trivas och lyckas i sitt jobb tror jag det är viktigt att känna sina teamkollegor. Vi jobbar mot samma mål, vilket innebär att vi hanterar såväl motgångar som medgångar tillsammans. Jag vill skapa en kultur där vi stöttar varandra och utbyter erfarenheter - Niklas Andersson, Manager AS Software R&D, din framtida chef.

When passion meets innovation

Arbetsuppgifter

Just nu finns tre mjukvarugrupper hos Mycronic och du kommer att arbeta med att utveckla systemmjukavaran för MY700, Mycronics maskin för höghastighetsdispenserings- och jet printing av lodpastor och en lång rad monteringsvätskor. MY700 har ett mycket avancerat rörelsesystem och unik dispenseringsteknologi som gör det möjligt att dispensera vätskor i farten med 300 punkter per sekund och acceleration i 3g med överlägsen noggrannhet. Du kommer att arbeta tillsammans med både utvecklare och testare och din roll kommer, förutom samarbete med dina teamkollegor, även innebära samarbete med andra mjukvaruteam och avdelningar på Mycronic. Då Mycronic är ett globalt företag kommer du också ges möjlighet att skapa internationella kontakter runt om i världen.

Dina arbetsuppgifter kommer exempelvis att innebära
 • Ta emot och analysera produktkrav
 • Anpassa och utveckla mjukvarufunktioner enligt kundbehov
 • Delta i utveckling och förbättring av teknologi, metoder och verktyg för mjukvaruutveckling
Mycronic har en stor mjukvaruorganisation vilket kommer ge dig optimala möjligheter att utveckla din kunskap inom flera olika områden inom datavetenskap - exempelvis mjukvaruarkitektur för robotik, maskininlärning, AI, Computer Vision och High Performance Computing. På sikt kommer du också ha möjlighet att leda och coacha mer juniora kollegor.

Vi söker dig som
 • Har en högskole- eller civilingenjör inom datavetenskap, datateknik, elektronik eller liknande
 • Har några års arbetslivserfarenhet inom mjukvaruutveckling
 • Mycket goda kunskaper inom Java
 • Erfarenhet av utveckling av mjukvarufunktionaliteter
 • Erfarenhet av kravhantering
 • Goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du har
 • Erfarenhet från en Linuxmiljö
 • En del av Jettingmjukvaran (Offline) är utvecklad i C++ i Windowsmiljö, vi ser det därför som meriterande om du har kunskap i Microsoft Visual Studio
Jag tror att det är viktigt att tillsammans lära sig av såväl motgångar som framgångar för att skapa ett starkt och framgångsrikt team. Vi jobbar med svåra tekniska problem och tighta deadlines och därför arbetar jag med tydliga mål och förespråkar en öppen dialog med alla mina medarbetare fortsätter Niklas.

De personliga kompetenser vi kommer att lägga extra vikt vid i denna rekrytering är:
 • Resultatinriktad
 • Problemlösande
 • Ansvarstagande
 • Samarbetsförmåga
ÖVRIG INFORMATION

Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Placering: Stockholm, Täby

Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se och Amanda Aletto, amanda.aletto@academicwork.se

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Mycronics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på johanna.sorell@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Mycronic på deras hemsida: http://www.mycronic.com/