Schibsted vill satsa på en ny talang inom utveckling

Schibsted vill satsa på en ny talang inom utveckling

Därför har vi tillsammans tagit fram ett Boost program som är utformat för dig som är nyexaminerad utvecklare.
I programmet ingår coachning, stöttning samt extra utbildningar inom ditt område för att efter ett år bli anställd direkt av företaget. Detta är en chans för dig som vill ha en bra start på din karriär som utvecklare. Sök tjänsten redan idag då vi hanterar ansökningar löpande.

Information om uppdraget

I samarbete med Academic Work söker nu Schibsted dig med en högskoleexamen inom utveckling för en talangsatsning. Du kommer att få ta del av ett Boost-program speciellt framtaget för att föra din utveckling framåt, med stöd, coachning och utbildning som delar av programmet. Syftet är att du ska växa in i organisationen och bli en del av Schibsteds centrala IT avdelning som levererar systemstöd och synergier till organisationen.
Du kommer att få vara med och stötta utvecklingsavdelningen. Genom programmet kommer du att få en bra insikt i organisationen då du kommer att arbeta nära verksamheten och skapa goda relationer internt och du kommer också få förutsättningarna för att bli en duktig utvecklare.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos Schibsted. Företagets intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult på Academic Work erbjuds du:
 • Kompetensutveckling: Du kommer att vara en del av ett specialframtaget boostprogram där kompetensutveckling och utbildning står i centrum. Genom programmet kommer du att få bästa möjliga start i ditt nya jobb och en accelererad karriärmöjlighet.
 • Kollektivavtal: Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
 • Coaching: Som del av upplägget kommer du löpande att få personlig coaching genom Academic Works egna modell. Din ansvariga konsultchef hjälper dig att utvecklas och finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Konsultchefens uppgift är att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.
Arbetsuppgifter

Som utvecklare kommer du att arbeta med att stötta utvecklingsteamet i projekt inom både front- och backend. Utvecklingsteamet på cirka 20 personer är uppdelat inom områden, Core och Integration. Tanken är att du kommer att arbeta i Core teamet som består av en lead engineer samt 3 andra fullstackutvecklare.

Du kommer tex att:
 • Få möjlighet att tillsammans med teamet jobba nära verksamheten och flera av de spännande bolag som finns i Schibsted koncernen
 • Jobba i en internationell miljö där teamen är fördelade mellan Stockholm, Krakow och Oslo
 • Jobba agilt (Scrum/Kanban) med deltagande i allt från kravanalys, implementation och test av lösningarna
 • Utveckla webb/mobil/api baserade applikationer som del av Core teamet baserat på moderna ramverk/tekniker såsom Java 11/Spring Boot 2.0/ReactJS
 • Jobba med moderna verktyg för Continuous Integration och Continuous Delivery (Travis/Spinnaker) såväl som cloud plattformar baserat på Amazon Web Services
 • Delta i sociala utvecklingsmetodiker med stort fokus på par-/mobbprogrammering
 • Medverka på Schibsted Hackday tillsammans med övriga utvecklare i Schibsted koncernen
Genom denna tjänst kommer du att erbjudas förutsättningar för att kunna växa inom ditt område som utvecklare. Det kommer att skapas en utvecklingsplan och du kommer att få utbildning baserad på dina kunskaper och vad du behöver bli starkare inom. Vid sidan av detta kommer du att få arbeta med kompetenta kollegor i en stimulerande miljö.

Vi söker dig som

Har en högskoleutbildning inom utveckling. Du har goda kunskaper inom systemutveckling i främst java relaterade miljöer och brinner för att utveckla och sitter gärna med egna projekt på fritiden.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt intresse för tjänsten. I din ansökan vill vi därför att du, förutom bifogar CV och personligt brev, motiverar varför du är intresserad av denna tjänst.
 • Civilingengör eller Datavetare eller motsvarande.
 • Goda kunskaper i svenska
 • Gärna sutit med egna projekt vid sidan av studier.
Som person är du trygg, orädd och flexibel och gillar att arbeta i team. Du bidrar med att skapa en teamkänsla och delar med dig av dina kunskaper. Det är även fördelaktigt om du har ett intresse bortom tekniken och är intresserad av att skapa en förståelse för verksamheten som stort.
Är du redo för en utmaning är denna tjänst en chans att skapa goda framtidsutsikter!
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Stockholm
 • Kontaktuppgifter: lisa.sundquist@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Schibsteds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts04@academicwork.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se