Schibsted söker Linux stjärna till deltidstjänst

Academic Work · Data & IT · löpande

Om jobbet

Schibsted är en internationell mediekoncern med bolag som Aftonbladet och Svenska Dagbladet. De har övervakning dygnet runt och söker nu dig som är studerande och vill arbeta med ny teknik i en omväxlande roll.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Schibsteds räkning en tekniker inom NOC och 2nd line support som kommer agera stöd till ordinarie tekniker. Du kommer tillhöra Schibsteds centrala bolag och arbeta gentemot koncernens olika bolag i Sverige och globalt. Du kommer ingå i ett team som sköter övervakning och drift av system dygnet runt. Gruppen arbetar i skift och växlar mellan dagar, nätter och helger.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Schibsteds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Schibsted.

Arbetsuppgifter

Som NOC-tekniker och 2nd-line support kommer du arbeta med att leverera IT-service till Schibsteds interna kunder både i Sverige och globalt. I rollen ingår övervakning av system och se till att de hålls under kontroll, föra dokumentation av de incidenter som uppstår samt problemlösning. Du kommer backa upp för ordinarie tekniker enligt övernskommelse ca 2 dagar i veckan.

Du kommer till exempel att:
 • Hantera inkommande ärenden inom 2nd line support
 • Övervaka system och hantera problem som uppstår
Tjänsten passar dig som trivs i en omväxlande roll och gillar att arbeta i skift. Du ser fram emot att sätta dig in i en driftmiljö och hantera kritiska ärenden.

Vi söker dig som

Vi söker dig som studerar på högskola eller universitet, gärna inom IT. Det viktigaste för oss är att du har ett stort intresse för Linux. Vi ser gärna att du aktivt följer den tekniska utvecklingen inom området och har genom egna initiativ testat dig fram på ett sätt som gör att du kan visa på goda kunskaper om Linux förvärvad genom arbetslivserfarenhet eller utbildning
 • Studerande inom helst IT
 • Har goda kunskaper i Linux, en skala mellan 1-10 ska du ligga på minst 5.
 • Stort Intresse av nätverk
 • Uttrycker dig väl i både tal och skrift på Svenska och Engelska
Det är meriterande om du
 • Har grundläggande kunskaper i nätverk
 • Förståelse för Active directory, VMWare, macOS, Windows och smartphones
 • Har kunskaper inom molntjänster och scripting
Som person är du serviceinriktad med en god kommunikativ förmåga. Du bör vara lösningsorienterad samt flexibel inför olika situationer som kan uppstå. Vidare är du självgående och tar stort ansvar för dina uppgifter och har ett driv att vilja bidra till avdelningens fortsatta utveckling samt lösa kritiska problem.
 • Start: omgående
 • Omfattning: Deltid
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Centrala Stockholm
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande.

Har du frågor kring tjänsten besvaras dessa på mail sts04@academicwork.se under kontorstid. Ange gärna annonsid i ditt mail. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Nu kan du också söka jobbet via mobilen eller surfplattan.

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Deltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Support
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

löpande

Om företaget

Schibsted Media Group är en norsk mediakoncern med 1.500 anställda i Sverige. Kontoret i Stockholm är placerat centralt vid Kungsbron och verksamhet pågår på kontoret dygnet runt. I koncernen ingår bolag som hitta.se, tv.nu blocket.se samt Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Läs mer på deras hemsida www.schibsted.com