Samverkansledare till KTH

Samverkansledare till KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Information om uppdraget

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Tjänsten är placerad vid avdelningen Kommunikation och näringslivssamverkan, CBL, som är en del av det gemensamma verksamhetsstödet, GVS. Som samverkansledare tillhör du gruppen Näringslivssamverkan. Gruppens uppdrag är att tillhandahålla ett centralt stöd för samverkan och alumnirelationer. Du bidrar till att utveckla samverkansuppgiften som en integrerad del i KTH:s utbildning och forskning tillsammans med övriga delar inom GVS, KTH:s skolor, strategiska forskningsplattformar och centrumbildningar. Avdelningen består idag av 45 medarbetare och gruppen Näringslivssamverkan har 10 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som samverkansledare vid Näringslivssamverkan arbetar du med att planera, leda, koordinera, genomföra och följa upp aktiviteter, projekt och samarbeten i syfte att stärka KTH:s utbildning och forskning.

I din roll som samverkansledare utgör du ett stöd till KTH:s lärare och forskare som del i det centrala administrativa stödet, samtidigt som du som medarbetare på GVS är ett stöd till KTH:s ledning.

Du kommer att arbeta med KTH:s strategiska partnerskap, små och medelstora företag, företagsnätverk, andra myndigheter, och regionala aktörer i Stockholmsregionen. KTH:s strategiska partners är för närvarande Stockholms stad, Region Stockholm, Vattenfall, Scania, Sandvik, Ericsson, Bombardier, ABB, Skanska, SAAB, Stora Enso, IVL och SEI.

Arbetsuppgifterna innefattar planering, projektledning, genomförande, uppföljning och dokumentation av resultat och erfarenheter, och utredande uppgifter. En viktig del i arbetet är relationsskapande och kommunikation. Tillsammans med kollegor arbetar du med utveckling av samverkan inom KTH:s skolor, strategiska forskningsplattformar och centrumbildningar. Administrativt arbete med stöd av KTH:s CRM-system för samverkan liksom övriga administrativa stödsystem är också en del av rollen.

Vi erbjuder
  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid.
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö.
Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Vi söker dig som
  • Relevant högskoleexamen, gärna inom naturvetenskap/teknik eller ekonomi/juridik/humaniora/statskunskap
  • Flerårig arbetslivserfarenhet inom projektledning från statlig myndighet, övrig offentlig sektor eller det privata näringslivet
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande:
  • Dokumenterad erfarenhet av projektledande arbete och utredningsarbete av hög kvalitet samt ett processorienterat arbetssätt och kvalificerat beredningsarbete
  • Tidigare erfarenhet av samverkan mellan olika slags aktörer
  • Forskarutbildning eller erfarenhet av arbete med stöd till forskningsverksamhet är meriterande
  • Erfarenhet av arbete på lärosäte eller annan statlig myndighet
För att trivas i rollen behöver du ha ett starkt intresse av utbildning och forskning, liksom lärosätens roll och betydelse för samhällsutvecklingen. Du behöver vara orienterad i frågor som rör mobilitet mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor. Gruppen för näringslivssamverkan befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Vi tror därför att du som söker trivs i en föränderlig miljö, är självgående samt drivs av att tillsammans med kollegor utveckla verksamheten.

Som person är du strukturerad, analytisk, ansvarstagande, resultatorienterad, relationsskapande och har erfarenhet både av att driva och utföra ditt arbete självständigt och i samarbete med andra.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående/Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Stockholm

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer: VP-2020-0217

Kontakt: Elin Yeap, Rekryteringskonsult på Academic Work, elin.yeap@academicwork.se

Publicerat: 2020-10-02

Sista ansökningsdag: 2020-10-26
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se