Sales Lead Representative sökes till IT-företaget Proact

Sales Lead Representative sökes till IT-företaget Proact

Drömmer du om att göra karriär inom försäljning och vill utvecklas hos ett av Europas ledande IT-företag inom molntjänster? Hos Proact välkomnas du till ett väletablerat bolag med spännande kunder och högt i tak. Som Sales Lead Representative kommer du lära dig allt om försäljning och du erbjuds stora möjligheter att påverka din utveckling och dessutom möjligheten att få vara med att bygga upp teamet.

Information om uppdraget

Som Sales Lead Representative har du en viktig roll för att Proact ska kunna fortsätta skapa starka relationer och affärer med deras kunder. Du kommer vara en del av säljorganisationen och tillhöra ett team som arbetar med att stötta samt underlätta säljarnas dagliga arbete genom att följa upp leads och förfrågningar. Du kommer att samarbeta tätt ihop med marknadsavdelningen och säljarna i hela Sverige och placering för tjänsten är på huvudkontoret i Kista.

Du erbjuds en utvecklande och utmanande roll i ett team som i dagsläget består av två kollegor men som på sikt planerar att växa. Du kommer få möjligheten att påverka din egen såväl som teamets utveckling och få vara med och skapa strukturer, riktlinjer och bygga upp en stark och positiv kultur. På Proact är det högt i tak och flera medarbetare har arbetat på företaget i flera år och är du nyfiken kommer du märka att kollegorna har mycket kunskap som de gärna delar med sig av.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer anställas direkt hos Proact.

Arbetsuppgifter

Som Sales Lead Representative är du en nyckelspelare i säljprocessen och ditt uppdrag är att följa upp leads och förfrågningar som kommer in från säljarna eller genom olika event, kampanjer eller andra marknadsaktiviteter.

Du kommer till exempel att:
 • Följa upp leads och förfrågningar
 • Kontakta nya och befintliga kunder för att berätta mer om Proacts tjänster
 • Boka möten
 • Identifiera möjligheter till nya affärer genom att leta upp kontaktuppgifter till nyckelpersoner
Du kommer få en gedigen introduktion och upplärning både till rollen och Proacts tjänsteutbud. Din chef Martin är en mycket engagerad person som själv började som Sales Lead Representative och kommer se till att du får rätt förutsättningar att lyckas i rollen genom exempelvis personlig coachning, rollspel, medlyssningssamtal och kontinuerliga uppföljningar. Du styr över din egen utveckling och är du nyfiken och visar framfötterna kommer du få utöka dina arbetsuppgifter och exempelvis få chansen att ta säljcertifikat hos leverantörer, få följa med ut på kundmöten med säljarna samt ta ett större ansvar i säljprocessen. Vi ser att du har en ambition att göra karriär inom försäljning då det finns goda chanser att på sikt bli säljare.

Vi söker dig som
 • Har en avklarad gymnasieutbildning
 • Har tidigare erfarenhet av försäljning exempelvis som telefonförsäljare, butikssäljare eller ett serviceyrke med inslag av försäljning
 • Har ett stort intresse för att utvecklas inom försäljning
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska då båda språken används i arbetet
Det är meriterande om du:
 • Har eftergymnasial utbildning inom ekonomi, marknadsföring, försäljning eller annat relevant område
 • Har erfarenhet av salesforce eller något annat CRM-system
I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt intresse för tjänsten. Vi ser därför att du i din ansökan skickar med ett personligt brev med en motivering till varför du söker tjänsten. Som person är du nyfiken, orädd och sprider en positiv energi. Det är för dig naturligt att ta egna initiativ och du sätter ingång aktiviteter mot ett önskat resultat. För att lyckas i rollen är du uthållig och lägger ner tid, engagemang och fokuserar på att nå satta mål. Då du kommer att ha kontakt med kunder och kollegor ser vi att du enkelt kan knyta kontakt och skapa relationer till andra på ett förtroendeingivande sätt.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Kista, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Elin Yeap och Rekryteringskoordinator Malin Snårbacka
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Proacts önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Proact är Europas ledande fristående integratör inom datacenter och molntjänster. Genom att leverera flexibla, tillgängliga och säkra IT-lösningar och tjänster, hjälper de företag och myndigheter att minska risker och kostnader och samtidigt öka flexibilitet, produktivitet och effektivitet. Proact grundades 1994 och har sedan dess genomfört över 5000 framgångsrika projekt runt om i världen, har mer än 3500 kunder och hanterar för närvarande över 100 petabyte information i sitt moln. Företaget har över 850 medarbetare i 15 länder i Europa och Nordamerika, varav drygt 100 medarbetare arbetar på kontoret i Kista.