Sales & City Manager till Velove

Sales & City Manager till Velove

Vill du vara med och leda framtiden för last mile delivery i Stockholm och världen? Detta kan vara nästa steg i din karriär om du gillar kvalitativt säljarbete och kundkontakter och har några års erfarenhet av citylogistik och paketflöden. Velove behöver dig med din erfarenhet, ditt driv och din vilja att ta en start-up mot sin ambitiösa tillväxtplan.

Information om uppdraget

Marknaden för hemleveranser förändras och växer snabbt samtidigt som den genomgår en kritisk omvandling; Urbanisering, digitalisering, e-handel, ändrade kundpreferenser, ökad miljöhänsyn, och inte minst föråldrade logistiklösningar inom last mile. Velove bygger nu upp ett unikt system för energieffektiva leveranser där paketmottagarens upplevelse står i centrum. Tiderna förändras. Välkommen ombord!

Velove har under några år utvecklat och sålt världens bästa lastcykel. Nu ställer de om till att leverera e-handelpaket till konsumenter genom att kombinera sin lastcykel med cityhubbar i innerstaden och noga utvalda Velovers som har den servicekänsla som dagens konsumenter förväntar sig. Nu är det dags att utvidga verksamheten i Stockholm efter en framgångsrik uppstart, här får du chansen att verkligen vara med på en resa i att sätta konceptet inför uppskalning i stad efter stad i Europa och världen.

Se mer om Veloves lösning här

De har i dagsläget en hubb på Östermalm och planerar att öppna minst två till innanför tullarna under året. Du kommer tillsammans med dina två kollegor ansvara för dessa hubbar och verksamheten i Stockholm. Visst, det kommer vara lite rörigt till en början och ni kommer tillsammans löpande behöva lösa utmaningar som dyker upp, men är du en person som drivs av dessa omständigheter kommer du trivas och kunna bidra otroligt mycket.

Du erbjuds
 • Att få vara med och driva en start-up på sin utvecklingsresa med stort handlingsutrymme och frihet under ansvar
 • Att få bidra med ett betydligt mer klimatsmart alternativ för distribution av paket vilket kommer göra stor samhällsnytta
 • Att vara del av en företagskultur som kännetecknas av att man hjälper varandra, bryr sig om varandra och är engagerade för kundens bästa
Arbetsuppgifter

Som Sales and City Manager kommer du vara resultatansvarig för Veloves verksamhet i Stockholm. Den största delen av rollen kommer bestå i att driva försäljningen i Stockholm och bygga långsiktiga kundrelationer med i huvudsak befintliga kunder. Du kommer ha två direktrapporterande i form av en Hub Manager, samt en Community Manager som du tillsammans med ser till att helheten fungerar, där du kommer vara den som har helikopterperspektivet.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:
 • Kontakt med befintliga och nya kunder för att sätta en hållbar strategi för Stockholms verksamhet
 • Utveckla verksamheten i Stockholm och sätta strategier i samarbete med huvudkontoret
 • Leda och peppa övriga i teamet samt Velovers, dvs de som distribuerar paketen
 • Vid behov samordna snabba förändringar med kunder och internt
 • Etablera nya cityhubbar i staden i samarbete med teamet i Stockholm och expansionsteamet i Göteborg
Denna tjänst passar dig som vill ta dig an en ledande roll på ett samhällsviktigt start-up med goda framtidsutsikter. Det passar också dig som vill ha en yrkesmässig resa som troligtvis inte kommer likna någon annan.

Vi söker dig som
 • Har några års erfarenhet av sälj och att bygga långsiktiga kundrelationer
 • Har några års erfarenhet inom en liknande bransch (citylogistik, paketflöden, terminalflöden eller liknande)
 • Har erfarenhet av en ledande roll med personalansvar
Utöver att kunna engelska är det även en fördel om du kan svenska.

Som person är du:
 • Självgående i att kunna lösa problem som löpande dyker upp
 • Resultatinriktad i att sätta högt uppsatta mål och ha en tydlig plan för att uppnå målet
 • Positiv och peppande, så du får dina kollegors arbetsdagar att bli lite roligare
 • Samarbetsvillig i att det är främst du tillsammans med dina två Stockholmskollegor som kommer få Stockholmsverksamheten att bli bra, och det innebär att du trivs i en miljö där man hjälper varandra över gränserna för respektives arbetsbeskrivningar
Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare. Arbetstider är vardagar men kvälls- och helgjobb kan förekomma.
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Rekryteringsprocessen består av intervjuer och tester. Den hanteras av Academic Work och Veloves önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer på Veloves hemsida