Safety Physician till Oncopeptides!

Safety Physician till Oncopeptides!

Oncopeptides kommer inom en snar framtid stå inför en eventuell lansering av ett nytt läkemedel för behandling av cancer. Därför behöver de utöka sitt safety team och är nu i behov av en Safety Physician. För att lyckas i denna roll har du en avklarad läkarexamen och du vill vara med och arbeta i ett företag i framkant inom läkemedel. Du får i denna roll möjligheten att vara med på en spännande resa där de inom kort står inför många avgörande beslut.

Information om uppdraget

Oncopeptides är läkemedelsföretaget som utvecklar läkemedel för behandling av cancer. Företaget grundades 2000 och har sitt säte i Stockholm, exakta adressen är centralt på Luntmakargatan 46.

Förutom Sverige så har Oncopeptides kontor i USA och är verksamma i många länder runt om i världen. På kontoret i Stockholm sitter det cirka 25 personer, med ambition att inom kort dubbla antalet och i USA är dom cirka 10 personer och planerar en stor ökning framåt. Kontoret i Stockholm är modernt och stort, då dom just har fått tillgång till ytterligare en våning, precis under den dom sitter på idag.

Oncopeptides har utvecklat melflufen som är en lipofil peptidlänkad alkylerare som snabbt resulterar i en kraftig ansamling av cytotoxiska metaboliter i myelomceller genom peptidasaktivitet. Melflufen tillhör den nya klassen Peptidase Enhanced Cytotoxics (PEnCs), en familj lipofila peptider som verkar genom att de blir kluvna av peptidaser och som har potential att kunna behandla flera olika cancertyper. Den första kliniska indikationen är relapserande och refraktärt multipelt myelom i sen fas.

Som Safety Physician kommer du att tillhöra Safety-avdelningen och du kommer att arbeta i en bred roll och stötta upp i många olika arbetsuppgifter kopplat till säkerhetsövervakningen i kliniska studier och den planerade lanseringen. Du kommer bland annat granska rapporter som kommer från kliniska studier och säkerställa så dom är relevanta och korrekta. Du kommer också att delta i den kontinueliga utvärdering som görs av läkemedlets säkerhetsprofil. Din roll och ditt arbete är av stor betydelse i processen för att få läkemedlet godkänt och du kommer ha möjlighet att ta stort ansvar och på så vis utvecklas både i din roll och inom bolaget.

Du erbjuds

På Oncopeptides ges du mycket goda möjligheter till att utvecklas i den riktning du vill baserat på ditt intresseområde då du kommer in i en fas där företaget står inför stora spännande möjligheter framåt. Många nya roller kommer dyka upp i samband med den eventuella lanseringen, och här kommer även din roll utvecklas.

Du kommer inleda din anställning hos oss på Academic Work, och erbjuds en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Förutsatt att allt känns bra för båda parter kommer du på sikt att erbjudas en anställning hos Oncopeptides.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I din roll som Safety Physician kommer du bland annat..
  • Ge medicinsk expertis i processen om komplikationer och biverkningar.
  • Bidra med expertis och bedömning till säkerhetsövervakningsaktiviteter såsom säkerhetsrapporter, signaldetektion, behandling av patienters handlingsplaner.
  • Vara en del av riskteamet.
  • Bidra med expertis till läkemedelssäkerheten för att försäkra hög kvalité samt tidseffektiv besvara alla säkerhetsfrågor från alla källor, inklusive tillsynsmyndigheterna.
Vi söker dig som
  • Har läkarexamen och helst klinisk erfarenhet efter examen.
  • Talar och skriver flytande på det svenska samt det engelska språket, då båda används i ditt dagliga arbete och i dagliga dokumentationen.
  • Motiverar väl i din ansökan varför du vill arbeta på företaget Oncopeptides i rollen som Safety Physician.
Som person krävs det att du gillar samarbeten, och kan samarbeta med alla olika typer av roller. Vi ser att du är bra på att tänka utanför boxen, kommer med nya idéer och förslag. Utöver det är du mycket noggrann och säkerställer alltid att ditt arbete är utfört på ett korrekt sätt då det är viktigt i den bransch du kommer arbeta i.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid, långsiktigt
  • Placering: Centrala Stockholm
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Oncopeptides önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work, Matilda Rönnquist.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Om arbetsgivaren

Oncopeptides Oncopeptides är ett läkemedelsföretag som utvecklar läkemedel för behandling av cancer. Företaget grundades 2000 och har sitt säte i Stockholm. Oncopeptides har utvecklat melflufen, det första peptidaspotentierade cytostatikat mot multipelt myelom. Den första kliniska indikationen är relapserande och refraktärt multipelt myelom i sen fas. Det unika med melflufen är dess målsökande förmåga att döda fler cancerceller utan motsvarande negativa effekt på patientens benmärg. Kliniska och prekliniska studier visar att melflufen dödar 50 gånger fler cancerceller än befintliga cytostatika utan att benmärgen påverkas mer. Om studieprogrammet når sina mål kommer melflufen att få marknadsföringstillstånd i USA och Europa inom en snar framtid.