SOS Alarm söker en erfaren Systemförvaltare

SOS Alarm söker en erfaren Systemförvaltare

Är du på jakt efter nästa utmaning och har erfarenhet inom systemförvaltning? Vill du vara med att göra en skillnad i Sverige samtidigt som du får forma din egen roll? Sök då till SOS Alarm som söker en Systemförvaltare!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Systemförvaltare till SOS Alarm för att stärka upp SOS:s IT-avdelning och Systemdrift. SOS Alarm fyller en viktig samhällsfunktion men även en kommersiell funktion genom bland annat inbrotts- och brandlarm. För att säkerställa att de är marknadsledande inom sitt verksamhetsområde och levererar kvalitet i världsklass har påbörjat ett omfattande förändringsarbete med syfte att leva upp till visionen om ett tryggare Sverige för alla. SOS Alarm arbetar med att skapa smidigare och snabbare lösningar för alla parter i samhället. De var bland annat först i världen med att utveckla tjänsten där bilar själva ringer upp SOS Alarm och skickar GPS-koordinator när krockkudden utlöses.

I rollen som Systemförvaltare så kommer du ingå i ett team om ca 8 personer där fokus ligger på att förvaltning av deras system och applikationer. I rollen ingår att samverka internt på IT-avdelningen samt med övrig verksamhet.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos SOS Alarm.

Arbetsuppgifter

Som Systemförvaltare kommer du arbeta med att förvalta de nuvarande systemen som just nu är ca 350 till antalet men även lägga stort fokus på att ta fram nya system. Därför är det viktigt att ha stor kunskap inom teknikerna som används för att kunna se vad som behövs.

Du kommer till exempel att:
 • Identifiera förbättringsåtgärder för teknik och processer, arbeta proaktivt för att säkerställa systemets funktion och underhålla systemdokumentation
 • Säkerställa driftstabilitet för system/applikationer och övriga IT-komponenter.
 • Installation och förvaltning av system kopplat till ansvarsområdet
 • Agera brygga mellan IT-nära förvaltning och infrastruktur samt vara delaktig i framtagande av förvaltningsplaner ur systemtekniskt perspektiv
I arbetsuppgifterna kommer även beredskapstjänstgöring att ingå då SOS Alarms system som kräver 24/7/365 drift kopplat till ansvarsområdet.

Tjänsten passar dig som har något/några års erfarenhet av att förvalta olika system och nu är redo för din nästa utmaning där du får vara med att påverka och styra i vilken riktning din roll ska gå.

Vi söker dig som
 • Har minst ett års erfarenhet som Systemförvaltare där förvaltning och ägande av system har ingått i arbetsuppgifterna
 • Har erfarenhet av arbetat med brandväggar
 • Har god kommunikationsförmåga i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område

Vi ser gärna sökanden med såväl svensk som utländsk bakgrund, men du måste vara svensk medborgare. Eftersom SOS Alarm är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning.

Som person är du social och bra på att samarbeta med dina kollegor. Du är en ihärdig person som inte ger dig för än problemet är löst. Vidare tror vi att du är driven och initiativtagande i ditt arbetssätt för att ständigt kunna ta arbetet framåt.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Cecilia Cahp, cecilia.cahp@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SOS Alarms önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Support, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SOS Alarm har ett viktigt uppdrag, att vara navet som skapar trygghet och säkerhet. Detta ska bidra till att skapa ett tryggare Sverige för alla. När krisen slår till är nödnumret 112 det nummer som hjälpsökande kan ringa. Ibland är krisen stor och berör många människor. Ibland drabbas en enskild individ eller en organisation. Oavsett vilket så är hjälpen bara ett samtal bort. Med den erfarenheten som bas har vi byggt en rikstäckande verksamhet av larmcentraler som utgör grunden för deras bidrag till ett tryggare Sverige. Deras medarbetare kan med sin kompetens, sin empatiska förmåga och SOS Alarms effektiva system och metoder se till att alltifrån ambulans, räddningstjänst, polis och jourhavande präst, till jouroperatör och väktare kan göra sitt jobb. De är navet som skapar ett tryggare och säkrare Sverige.