Rud Pedersen söker en ekonomiassistent på 50-80%

Rud Pedersen söker en ekonomiassistent på 50-80%

I fräscha lokaler på Klarabergsgatan sitter Rud Pedersen-gruppen! Är du intresserad av politik och har kunskap/erfarenhet inom ekonomi är denna roll för dig! De söker nu en ekonomiassistent som i en varierande roll får vara med och stötta ekonomichefen i olika ekonomifrågor!

Information om uppdraget

Rud Pedersen-gruppen är ett av nordens största konsultföretag som är specialiserade inom Public Affairs. Bolaget grundades 2003 och har idag över 180 anställda. De har kontor i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Helsingfors och Bryssel. Idag arbetar 40 personer på Rud Pedersens Stockholmskontor, samt ytterligare 10 personer på King Street PR och RP People. Företagskulturen på Rud Pedersen präglas av ett stort politiskt intresse bland de anställda och medarbetarna är mycket erfarna rådgivare inom sina respektive områden.

I rollen som ekonomiassistent arbetar man tillsammans med ekonomichefen. All ekonomi sker inhouse och man kommer stötta ekonomichefen i frågor kring redovisning, löner, löpande bokföring etc. Vad det gäller omfattningen på rollen, kommer du själv kunna styra detta. Rud Pedersen ser att det finns ett behov på minst 50% men kan även erbjuda en omfattning på upp till 80%. I förlängningen kommer även en utökning av omfattningen vara möjlig. Detta fastställs enligt dialog med dem innan anställning.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Rud Pedersen.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent kommer du tillsammans med ekonomichefen stötta organisationen och de olika ledningarna för de svenska bolagen inom Rud Pedersen-gruppen. Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer till exempel att arbeta med:
 • Löpande bokföring
 • Kund- och leverantörreskontra
 • Kontakten med leverantörer
 • Månadsavstämning
Tjänsten passar dig som arbetar proaktivt och har en god förmåga att prioritera vad som behöver göras. Du lägger stor vikt vid struktur och noggrannhet och har hög integritet då du kommer att hantera information som kräver sekretess.

Vi söker dig som
 • Har en utbildning inom ekonomi med redovisning som inriktning, på lägst gymnasial nivå, eller motsvarande erfarenheter
 • Tidigare erfarenhet av leverantörreskontra
 • Goda kunskaper i Visma
 • Har goda kunskaper i Office-paketet, i synnerlighet Excel
 • Kan uttrycka dig väl på svenska och engelska, i både tal och skrift
Det är meriterande om du
 • har tidigare arbetslivserfarenhet av Visma SPCS och Centsoft
 • har ett politiskt intresse för att lättare ha en förståelse för organisationen och dina framtida kollegors vardag och frågeställningar
Som person är du strukturerad och tycker om att planera och organisera ditt arbete och du är även uppmärksam på detaljer och håller god kvalité i ditt arbete. Du tar ansvar för och driver dina arbetsuppgifter framåt, samt är flexibel i din roll.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: 50-80% med möjlighet till heltid framåt
 • Placering: Klarabergsgatan, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Rud Pedersens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Rud Pedersen är ett av nordens största konsultföretag som är specialiserade inom Public Affairs. Bolaget grundades 2003 och har idag över 180 anställda. De har kontor i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Helsingfors och Bryssel. Företagskulturen på Rud Pedersen präglas av ett stort politiskt intresse bland de anställda och medarbetarna är mycket erfarna rådgivare inom sina respektive områden.