Researcher till projekt för Global Child Forum

Researcher till projekt för Global Child Forum

Är barns rättigheter en viktig fråga för dig? Vill du vara med och kartlägga hur företag arbetar med barns rättigheter? Då är det här tjänsten för dig! Global Child Forum behöver nu hjälp vid ett större projekt där ditt och teamets researcharbete kommer ligga till grund för att hjälpa företag och organisationer att bidra till att skapa ett hållbart och rättvist samhälle för världens barn. Tjänsten passar dig som vill vara med och göra skillnad och påverka hur morgondagen kommer se ut för barns rättigheter och möjligheter. Vill du vara en del av detta? Sök redan idag. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker en researcher för ett researchprojekt till Global Child Forum. Du kommer att ingå i en projektgrupp där ni totalt är fem personer som kommer arbeta med denna research. Tjänsten startar den 5 november med en uppstartsworkshop och sträcker sig fram till mitten av januari.

Reseracharbetet kommer ligga till grund för den studie som Global Child Forum gör om barns rättigheter och för att fylla det gap som finns i forskningen inom detta område. Läs mer om deras tidigare benchmarkrapporter via denna länk Global Child Rapport

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Global Child Forum. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig fram till mitten av januari.

Arbetsuppgifter

Som researcher kommer du arbeta med att leta fram information från företags hållbarhetsrapporter, code of conduct eller andra policydokument där företag innehar information om barns rättigheter.

Arbetsuppgifterna består av att
 • Googla fram företags hållbarhetsrapporter och stämma av information utifrån ett frågebatteri med frågor som ska besvaras
 • Poängsätta företags arbete när det kommer till barns rättigheter utifrån den information som du fått fram
 • Föra in all information i ett exceldokument
 • Delta i gruppmöten och avstämningar
Tjänsten passar dig som är ihärdig och noggrann i ditt arbete då ditt arbete kommer ligga till grund för den rapport som denna research kommer baseras på. Totalt kommer det vara 1000 företag som denna projektgrupp kommer att ta fram information om.

Vi söker dig som
 • Har mycket goda kunskaper i engelska, då projektet kommer utföras på engelska
 • Har en kandidatexamen inom exempelvis hållbarhet, ekonomi, samhällsvetenskapligt program, statsvetenskap eller marknadsföring.
 • Har minst 1 års erfarenhet av administrativt arbete, antingen från heltid- eller deltidsarbete
 • Har goda kunskaper i officepaketet
 • Förmåga att arbeta självständigt, planera och driva sitt arbete framåt
Det är meriterande om du
 • Arbetat med analys av stora mängder data sedan tidigare eller arbetat som researcher
 • Läst en master inom samma områden som ovanstående utbildningar
Som person är du noggrann, uthållig och konsekvent då det är superviktigt att all information blir rätt, eftersom ditt arbete ligger till grund för en omfattande och världstäckande rapport om hur företag arbetar med barns rättigheter. Vidare ser vi även att du har ett brinnande intresse för ämnet hållbarhet och mänskliga rättigheter då detta är vad Global Child Forum arbetar med och utgångspunkten för hela detta projekt.

Övrig information
 • Start: 5 november
 • Omfattning: Heltid, projektarbete fram till mitten av januari
 • Placering: Storkyrkobrinken 2, Gamla Stan
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Global Child Forums önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Marknadsföring, Marknadsundersökning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Global Child Forum grundades 2009 av den svenska kungafamiljen och är en ledande plattform för barns rättigheter och för företag som brinner för innovativt tänkande, vill dela med sig av sin kunskap och knyta nya kontakter. Global Child Forum tror på företagens ansvar och på att alla delar av samhället behöver arbeta tillsammans för att skapa ett hållbart och rättvist samhälle för världens barn. Utöver sina forum tillhandahåller Global Child Forum nya forskningsperspektiv, verktyg och analyser för att hjälpa företag att integrera barns rättigheter i deras verksamhet. För mer information, besök gärna Global Child Forums hemsida. Global Child Forums hemsida