Research Intern till McKinsey & Company

Research Intern till McKinsey & Company

Har du precis tagit högskoleexamen och vill få erfarenhet av att arbeta på ett managementkonsultbolag? Har du dessutom ett stort samhällsintresse, är nyfiken av dig och vill få värdefull erfarenhet och kontaktnät för framtiden? Vi söker nu en Research Intern till McKinsey så missa inte denna chans, sök redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för McKinseys räkning en Research Intern till deras skandinaviska research-avdelning som idag består av 15 personer. Tjänsten är ett betalt internship där du under hela perioden erbjuds utbildning och vägledning.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och McKinseys önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos McKinsey.

Arbetsuppgifter

Som Research Intern kommer du bland annat att hjälpa konsulter och andra personer inom organisationen med att fylla kunskapsluckor, hitta information, analysera marknads- och industritrender samt delge insikter om affärs- och samhällsförhållanden i de skandinaviska länderna.
Den research du kommer göra handlar om alltifrån makroekonomiska frågor till lokal lagstiftning eller enskilda företags strategier.

Du kommer till exempel att:
 • Ta emot och besvara inkommande requests från konsulter och andra medarbetare från de skandinaviska kontoren, och från McKinsey-kontor runt om i världen
 • Göra research med hjälp av olika källor och kanaler och vid behov ringa t.ex. myndigheter eller industriföreningar för att få ut information
 • Sammanställa och analysera information och presentera slutsatser t.ex. i Powerpoint eller Excel
Tjänsten passar dig som vill få internationell erfarenhet inom research och samtidigt få erfarenhet från arbete på ett välrenommerat managementkonsultbolag.

Vi söker dig som

Vi söker dig som nyligen tagit examen eller har pågående studier inom relevant område för tjänsten, såsom statsvetenskap, ekonomi, statistik eller management. Vi ser även att du har ett stort intresse för samhällsfrågor och ekonomi i Skandinavien.
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska eftersom du kommer använda dig av dessa språk dagligen, både muntligt och skriftligt.
 • God förståelse för norska och danska i skrift eftersom du kommer söker efter och läsa material på dessa språk
 • Arbetslivserfarenhet inom område som är relevant för tjänsten
Som person är du utåtriktad och har en god samarbetsförmåga eftersom du kommer ha stora interna kontaktytor och samarbeta med kollegor internationellt. Vidare ser vi att du är analytisk, tycker om att arbeta med siffror och arbetar ihärdigt mot att nå resultat i arbetet. Vi ser även att du är noggrann som person och håller en hög kvalitet i ditt arbete samtidigt som du tar initiativ till såväl arbetsmetoder och tillvägagångssätt.

Övrig information
 • Start: augusti 2019
 • Omfattning: heltid fram till sommaren 2019
 • Lön: timbaserad månadslön
 • Placering: centrala Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, Marknadsundersökning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

McKinsey är en global managementkonsultfirma vars uppdrag är att hjälpa sina kunder att skapa positiva, långsiktiga och hållbara förbättringar, samt att bygga ett framgångsrikt företag som lockar, utvecklar och håller kvar exceptionella medarbetare.