Resande serviceingenjör till växande Climeon!

Resande serviceingenjör till växande Climeon!

Har du en högskole- eller civilingenjörsutbildning, ett intresse för att jobba praktiskt och vill vara en del i en spännande tillväxtresa? Har du ett intresse för att utveckla goda kundrelationer och vill bidra till utvecklingen av ett företag som arbetar för ett fossilfritt samhälle? Då kan Climeon vara rätt ställe för dig! Arbetsplatsen präglas av trevliga och kompetenta kollegor som arbetar professionellt med att utveckla företagets produkter på marknaden och de söker dig som drivs av att arbeta i ett företag i framkant. Sök tjänsten redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Climeon är en clean-tech-leverantör som tillhandahåller en teknik som tar tillvara på energi från spillvärme från exempelvis industrier för att generera el. Andra områden där tekniken används är den geotermiska samt marina marknaden. Företaget fick sin första order 2015 och har sedan dess etablerat en kundbas bestående av bland annat Viking Line, Virgin Voyages / Fincantieri, CP Energy och SSAB. Produkten är skyddad av patent och erbjuder en marknadsledande prestanda inom sina användningsområden.

Då företaget växer söker de nu fler serviceingenjörer till deras serviceteam med utgångspunkt från Stockholm. Climeon har kunder i stora delar av världen och som serviceingenjör kommer du att befinna dig ute på fältet minst 50 % av tiden vilket gör detta till en perfekt roll för dig som trivs med resande, har ett stort tekniskt intresse och tycker om att arbeta praktiskt.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Climeon.

Arbetsuppgifter

Som serviceingenjör kommer du arbeta med uppstart, installation, idrifttagning och regelbundet underhåll av Climeons befintliga produkter hos deras kunder både i Sverige och utomlands. Därtill kommer du genomföra testning av nya produkter och releaser i nära samarbete med gruppen inom R&D. Arbetet innebär att utföra tekniska felsökningar och analys, så att alla maskiner löper smidigt med minimerat driftstopp. Därmed kommer du vara Climeons ansikte utåt och arbeta för att upprätthålla goda kundrelationer.

Du kommer till exempel att:
 • Genomföra service och underhåll på plats
 • Dokumentera och analysera företagets befintliga produkter
 • Testning av nya produkter
Tjänsten passar dig som vill bli en del av ett spännande och expansivt företag inom energiteknik. Här har du möjligheten att få meriterande internationella erfarenheter och kunskap om produkter som gör nytta för miljön!

Vad gör ClimeOn?

Vi söker dig som
 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom exempelvis el, elektronik, elkraft, automation, mekanik eller liknande
 • Har ett intresse och erfarenhet av att arbeta praktiskt
 • Har ett intresse för att resa i tjänsten
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska då du kommer kommunicera i båda språken dagligen
 • B-körkort
Det är meriterande om du:
 • Har tidigare arbetslivserfarenheter inom fältet som serviceingenjör
 • Har kunskaper i japanska
Då Climeon är ett företag i relativ uppstartsfas är det viktigt att du är uthållig och drivs av att vara med och bygga rutiner och processer för framtiden. I rollen som serviceingenjör kommer du samarbeta i projektteam vilket kräver att du har en god samarbetsförmåga och är lyhörd inför andras synpunkter, kompetens och prestationer. Du är också problemlösande och har en förmåga att samla in information som tar dig framåt i arbetet. Du tar även ansvar för ditt arbete och ser till så att inget lämnas åt slumpen. Vi ser därför att du är en noggrann och lojal person som är pålitlig i alla lägen.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm/Kista samt resor
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Climeons önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid din personliga lämplighet varför gärna ser att du skickar in både CV och personligt brev.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Climeon har ambitionen att bli ett globalt framgångsrikt företag som levererar smartare, bättre och mer innovativa lösningar för att arbeta med viktiga frågor som global uppvärmning. För att göra detta behöver vi fler engagerade och drivna medarbetare. Detta är ett nytt kapitel av en fantastisk framgångshistoria!