Rekryteringskoordinator till det expanderande IT-konsultbolaget Lexher

Rekryteringskoordinator till det expanderande IT-konsultbolaget Lexher

Har du erfarenhet från bemanning- och rekrtyeringsbranschen sedan tidigare? Är du nu redo att ta nästa kliv och vara med och utveckla Lexhers internrekrytering och samtidigt arbeta med employer branding? Ta då chansen att få vara med på Lexhers utvecklingsresa där du får forma nyckelrollen som rekryteringskoordinator.

Information om uppdraget

Academic Work söker en rekryteringskoordinator till Lexher. Lexher startade 2007 med idén om att förse svenska hem med IT support on- demand. Idag har de både konsultverksamhet med egen labmiljö och egna utbildningar. Då de nu ska expandera söker de en rekryteringskoordinator som vill vara med och utveckla internrekryteringen och även arbeta med employer branding. Rollen är bred och innefattar allt ifrån search, selektering, intervjuer, referenstagningar och administration kring rekryteringsprocesserna. Du kommer även arbeta med vilka annonskanaler som Lexher ska synas i för att attrahera rätt kandidater. Rollen är ny på företaget samtidigt som det finns en hel del processer och rutiner att arbeta vidare med och där du får möjlighet att sätta din egen prägel på dessa.

Du välkomnas till kontoret med ljusa, inbjudande lokaler i Kista. På Lexher arbetar idag ca 30 personer. Du kommer bli endel av HR- teamet där din närmsta chef är Head of Consultants and HR på Lexher. Du kommer få sättas in i rollen allt eftersom och vi ser gärna att du kommer med din kunskap och erfarenhet från branschen. Hos Lexer tycker de om att ha roligt tillsammans. Vill du bli endel av deras entreprenöriella och drivna team och vara med och ta Lexher till nya höjder? Då kan du vara den vi söker!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Lexher.

Arbetsuppgifter

Som rekryteringskoordinator kommer du arbeta tätt tillsammans med de i dagsläget två konsultcheferna på Lexher. Rollen kommer att kunna formas allt eftersom Lexher växer och du förväntas bli den som är själva kittet i rekryteringsprocesserna.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med search och headhunta kandidater via exempelvis LinkedIn och Monster
 • Selektera ansökningar, genomföra telefonintervjuer och hålla egna fysiska intervjuer samt göra referenstagningar
 • Administrativt arbete såsom att koordinera kring möten och dokumentation i rekryteringsprocesserna samt hjälpa Lexhers konsulter med att skriva Cv:n
 • Arbeta med employer branding genom att bland annat ansvara för vart Lexher ska synas med sina annonser i olika kanaler för att attrahera rätt kandidater
Tjänsten passar dig som har erfarenhet från bemannings- och rekryteringsbranshcen sedan tidigare. Du trivs i en roll där du själv får vara med och forma dina dagar och där du kan vara både kreativ men samtidigt får möjlighet att arbeta strukturerat och metodiskt.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att ha arbetat inom rekryterings- och bemanningsbranschen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper men ser även att du:
 • Har en akademisk examen inom exempelvis HR, beteendevetenskap eller inom ekonomi
 • Har mellan 1-4 års tidigare erfarenhet av att ha arbetat med rekrytering och/eller inom bemanningsbranschen
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, detta då du kommer behöva använda dig av båda språken i arbetet
Det är meriterande om du
 • Har arbetat med rekrytering/ bemanning inom IT-branschen
 • Om du är certifierad i och kan utföra personlighets- och färdighetstester
Som person är du pålitlig och tar stort ansvar i arbetet. Vår dynamiska arbetsmiljö kräver att du är flexibel, orädd och att du har en förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektiv sätt, även när tempot är högt. Du ser möjligheter där du stöter på hinder och drivs av att vara med och skapa goda resultat. Då arbetsuppgifterna är av varierande karaktär ställs det krav på att ha ett strukturerat arbetssätt för att bli framgångsrik i din roll. Självklart gillar du även att arbeta i team och trivs med de många kontaktytor som rollen innebär, både internt och externt.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt, vi tar hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas
 • Placering: Kista
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Lexhers önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Koordinator, HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Lexher