Redovisningsekonom till KTH

Redovisningsekonom till KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Information om uppdraget

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stödja universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Tjänsten är placerad i redovisningsgruppen som består av sju medarbetare. Gruppen utgör KTH:s experter inom statlig redovisning och ansvarar för KTH:s redovisningsmodell, koncernredovisning och bokslutsarbete. Gruppen tillhandahåller regelverk, utbildningar och stöd inom redovisningsområdet till KTH:s skolor och GVS, samt har en kravställande roll i utvecklingen av KTH:s ekonomisystem UBW Agresso. Gruppen ansvarar även för löpande granskningar, avstämningar och analyser av universitetets redovisning, samt ansvarar för redovisning av KTH:s lokalrelaterade kostnader och övriga koncernövergripande projekt. Gruppen samarbetar med andra grupper inom avdelningen i frågor där redovisningsperspektivet behöver lyftas.

Redovisningsgruppen leds av KTH:s redovisningschef och tillhör Ekonomiavdelningen. Ekonomiavdelningen består av ett 50-tal medarbetare och verksamheten delas in i fem grupper.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår att ha huvudsakligt fokus på KTH:s lokalrelaterade kostnader som omfattar ca 1 mdkr, genom bland andra följande arbetsuppgifter:
 • Redovisning av lokalrelaterade kostnader, exempelvis i enlighet med KTH:s inhyresavtal, kostnader för ombyggnationer av fastigheter och andra lokalrelaterade investeringar.
 • Anläggningsredovisning och regelverket kring detta.
 • Utveckling av strukturer och rutiner inom redovisnings- och uppföljningsarbetet för lokalrelaterade kostnader och anläggningar tillsammans med kollegor i controllergruppen inom avdelningen samt Fastighetsavdelningen.
 • Stötta KTH:s skolor inom redovisningsområdet vid bokföring av kostnader för ombyggnationer och andra lokalrelaterade frågor.
 • Bokslutsarbete, löpande avstämningar, leverantörs- och kundfakturahantering samt interna debiteringar.
 • Vid behov delta i det övriga arbetet inom redovisningsgruppens ansvarsområden.
Vi erbjuder
 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Vi söker dig som

Kvalifikationer

Krav
 • Examen i företagsekonomi på högskolenivå eller annan utbildning och erfarenhet som myndigheten bedömer likvärdig.
 • Minst 1 års erfarenhet av arbete med redovisningsfrågor.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet.
 • Goda kunskaper i Office-paketet.
Meriterande
 • Erfarenhet av redovisning i en större organisation.
 • Erfarenhet av statlig redovisning.
 • Erfarenhet av UBW Agresso.
För att lyckas i rollen är du initiativtagande och med god förmåga att strukturera dina arbetsuppgifter. Rollen kräver även förmåga till helhetssyn samt samarbetsförmåga och pedagogisk insikt, dvs. att du anpassar sättet att förmedla ditt budskap beroende på mottagaren.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrig information

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen inleds med sex månaders provanställning och gäller tillsvidare enligt avtal.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Stockholm

Län: Stockholms län Land: Sverige

Referensnummer: VP-2022-0354

Kontakt: Martina Obiols, Rekryteringskonsult på Academic Work, martina.obiols@academicwork.se

Publicerat: 2022-07-11

Sista ansökningsdag: 2022-08-15
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se