Redovisningsekonom till HansaWorld sökes

Redovisningsekonom till HansaWorld sökes

Vill du arbeta på ett framgångsrikt bolag med verksamhet i 70 länder? Har du ett sinne för siffror och vill arbeta i en nyckelroll med flera kontaktytor inom verksamheten? HansaWorld söker nu en redovisningsekonom till deras kontor i Kista.

Information om uppdraget

Academic Work söker en redovisningsekonom till Hansa World.

HansaWorld tillhandahåller integrerade lösningar inom redovisning, logistik, CRM och ett flertal ytterligare områden. HansaWorld grundades i Sverige, de har över 30 år arbetat med att effektivisera sina kunders verksamheter och har idag distribution i 70 länder och över 550 000 företag i 120 länder använder våra produkter. HansaWorlds Sverigekontor är beläget i Kista och där arbetar idag 6 personer.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos HansaWorld.

Arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsekonom kommer du självständigt ansvara för HansaWorld Sveriges redovisning. Arbetet innebär bland annat löpande bokföring, kund- och leverantörsreskontra. Du kommer sitta tillsammans med dina kollegor i Kista men tillhöra det internationella Finansteamet och du kommer ha veckovisa avstämningar med dina kollegor runtom i världen. Då HansaWorld tror på goda samarbeten internt, kommer rollen innebära omkring 4-6 resor per år. Du får då möjlighet att förvärva nya kunskaper och utbyta idéer inom teamet. Tjänsten inleds med en gedigen upplärning och du kommer även få en mentor i samband med att du påbörjar tjänsten.

Du kommer tillexempel att arbeta med
 • Löner, skatter och fakturering för Sverige
 • Årsbokslut
 • Resultatrapportering
 • Löpande rapportera till företagets internationella finansavdelning
 • Registrera nya kunder och skapa kundavtal
Tjänsten passar dig som vill driva ditt arbete självständigt och trivs i en internationell miljö.

Vi söker dig som
 • Har eftergymnasial utbildning inom ekonomi
 • Har två års erfarenhet av liknande arbete i rollen som redovisningsekonom
 • Talar och skriver obehindrat på engelska och svenska då du dagligen kommer kommunicera på båda språken
 • Har tidigare erfarenhet av att arbeta med bokföring och löner
Det är meriterande om du

* Tidigare har arbetat i Hogia lön

I denna rekryteringsprocess lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Motivera därför väl varför du skulle passa för rollen. För att lyckas i rollen som redovisningsekonom på HansaWorld är du noggrann i ditt arbete och har ett strukturerat arbetssätt för att kunna hantera arbetstoppar och dalar i arbetet. Vidare är du initiativtagande och trivs i en självständig roll där du driver ditt arbete framåt. HansaWorlds företagskultur präglas av en serviceinriktad arbetsmiljö, vi ser därför att du är flexibel och prestigelös som person.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Kista
 • Kontaktuppgifter: Lovisa.Flygare@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Hansa Worlds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

HansaWorld