Redovisningsekonom till Åkersberga

Redovisningsekonom till Åkersberga

Vill du vara en del av ett mindre team där du får möjlighet att utvecklas i din roll som redovisningsekonom? Är du ansvarstagande och intresserad att ta nästa steg i din karriär? Vi går igenom ansökningarna löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en redovisningsekonom till fullservicevarvet, Björnhammarvarvet. De utför sedan 1937 reparationer av båtmotorer och drev samt har även nyförsäljning av Volvo Penta & Yamahamotorer. Vidare har de även brygg- och vinter platser för omkring 375 båtar.

Björnhammarvarvet är beläget i Åkersberga och på varvet arbetar omkring 15 medarbetare. Här arbetar båtmekaniker, verkstadschefer, butiksbiträden och även VD. Inledningsvis kommer du tillsammans med en annan ekonom ansvara för bolagets ekonomiarbete.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Björnhammarvarvet.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom på Björnhammarvarvet kommer du inledningsvis få en introduktion till dina arbetsuppgifter för att känna dig trygg i din roll. Du kommer bland annat att ansvara för att företagets leverantörer får betalt i tid samt att deras kunder betalar enligt överenskommelse. Därav kommer tjänsten innebära kontakt med leverantörer både via mail och telefon.

Du kommer till exempel att:
 • Hantera kund- och leverantörsreskontra
 • Moms- och arbetsgivardeklarationer
 • Periodavstämningar
 • Intern rapportering och uppföljning
Tjänsten passar dig som idag arbetar i rollen som redovisningsekonom och vill fortsätta utvecklas och på sikt på egen hand ansvara för ekonomiarbetet. Du är en ansvarsfull och noggrann person som alltid är mån om att ditt arbete utförs med god kvalité. Du följer upp ditt arbete över tid och ser till att inget lämnas åt slumpen.

Vi söker dig som
 • Har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som redovisningsekonom
 • Har arbetat med kund- eller leveransreskontra
 • Har en utbildning inom redovisning
 • Har datavana och erfarenhet av att arbeta i Fortnox eller liknande system
 • Har goda kunskaper i Excel
 • Talar och skriver obehindrat på svenska då du dagligen kommer ha kontakt med kunder och leverantörer på språket
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet av att arbeta med löner
 • Har erfarenhet av årsbokslut
I den här rekryteringsprocessen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är viktigt att du är intresserad av att utvecklas. Det är samtidigt viktigt att du är ansvarsfull och om du gör ett misstag kan du erkänna det för att sedan se till att rätta till det. Vi ser även att du är en problemlösare och kan analysera och agera för att förekomma långsiktiga problem och hitta den mest effektiva lösningen.

Övrig information
 • Start: Hösten 2018
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Svinninge i Åkersberga
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Björnhammarvarvet är ett fullservicevarv för fritidsbåtar. Företaget grundades år 1937 och förra året firade de 80 årsjubileum. De arbetar med att serva båtmotorer såsom Volvo och Yamaha och har även en egen butik där de säljer artiklar. Utöver det säljer de förvaringsutrymmen för båtar under både vinter- och sommartid.