Recruitment consultant till academic work

Recruitment consultant till academic work

"Jag trivs väldigt bra i rollen som Recruitment Consultant just för att jag får stort förtroende av mina kunder som ser mig som en förlängd HR-avdelning och partner. Jag får inte bara prata om personalbehov, utan även utveckling och strategier. Under rekryteringsprocessen har jag stor frihet att tillsammans med kund lägga upp en rekryteringsplan för att tillsammans komma i mål att hitta rätt kandidat. Inom affärsområdet Finance kommer jag i kontakt med såväl mindre start up bolag till större banker och byråer, en variation av både branscher och roller som verkligen får mig att utvecklas. Att jobba tillsammans med Team Finance på Stockholms Väst betyder att du har stöttande och härliga kollegor som verkligen får dig att le varje dag."

Information om uppdraget

Såhär beskriver Linnéa rollen som Recruitment Consultant.

Vi vet att bäst relationer vinner och Academic Work har för sjunde året i rad Sveriges nöjdaste kunder i vår bransch! Våra Recruitment Consultants är en viktig del i vår framgång. Som Recruitment Consultant är du ditt eget varumärke och bygger starka relationer till både kunder och till våra Account Managers. Dina arbetsdagar kommer vara varierande och innehålla många olika uppgifter. På Academic Work möts du av en stark teamkänsla och ett nära samarbete till både säljare och kollegor inom rekrytering och bemanning. Genom hjälp från assistenter och agil arbetsmetod med dagliga scrum möten skapar vi både god kommunikation och samarbeten internt samt ett effektivt arbetsflöde

Arbetsuppgifter

Som Recruitment Consultant har du ansvar för hela rekryteringsprocessen från kravprofil, urval, djupintervjuer, tester, kandidatpresentationer, tillsättning och därefter uppföljning av rekryteringsuppdraget med kund och kandidat. Din roll är konsultativ och din expertis och affärsmässighet är avgörande för att hjälpa din kund att lyckas hela vägen i sin rekrytering. Du planerar och driver själv dina processer. Vid behov har du hjälp från ett team av Staffing and Recruitment assistants som stöttar dig för att med hög kvalité och effektivitet ro affärer i hamn. I varje unikt uppdrag samarbetar du med någon av våra Account Managers som ansvarar för nykundsbearbetning. Ditt försäljningsansvar ligger i att driva försäljning på dina befintliga kunder, något du genom din affärsmässighet ser som en självklarhet.

Du kommer till exempel att:
  • På ett engagerat sätt vårda kandidat- och kundrelationer genom relationsskapande, coachande och nära samarbeten
  • Driva dina egna rekryteringsprocesser, från start till mål
  • Proaktivt arbeta med att identifiera nya behov hos våra kunder och driva egen försäljning
  • Att bidra till att vår rekryteringsaffär utvecklas både i team Finance, på kontoret och i organisationen i stort
Tjänsten passar dig som ständigt vill vidareutvecklas både som Recruitment Consultant och din personliga kompetens. Hos Academic Work finns kunskap, resurser samt visioner som erbjuder dig en möjlighet till nya framsteg. Grunden till detta ligger i ett utvecklande av våra processer och ett utmanade ledarskap samt en inneboende vilja att Beat Yesterday, everyday!

Vi söker dig som
  • Har några års erfarenhet inom HR, bemanning, rekrytering eller motsvarande, exempelvis som konsultchef eller kandidatansvarig och är intresserad av att anta en utmaning inom renodlad rekrytering
  • Har en relevant högskoleexamen inom exempelvis personalvetenskap, ekonomi eller dylikt
  • Talar och skriver svenska flytande och goda kunskaper i engelska, då du kommer att arbeta med både svenska och internationella kunder
  • Innehar B-körkort
Det är meriterande om du

* Har erfarenhet av tjänsteförsäljning, gärna inom bemanning och rekrytering eller liknande

Som person är du självgående och arbetar strukturerat för att driva dina processer framåt. När du stöter på problem fattar du egna beslut och tar stöd när det behövs. Vidare har du fokus på att bygga starka relationer till både kund och kandidat. Du har ett engagerat och lösningsfokuserat sätt, för att på bästa sätt tillmötesgå dina kunders behov och vågar agera som expert i dialog med kund. För att lyckas i rollen krävs att du är affärsmässig och orädd, du trivs med att arbeta mot uppsatta mål och har alltid affären i fokus på dina möten.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
PLACERING: Stockholm Väst, Norrtull
LÖN: Månadslön med en fast del samt en rörlig provisionsdel
KONTAKTPERSON: Talent Acquisition Manager, Fanny Gabrielsson

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!