Recruitment Coordinator till Academic Work, Stockholm

Recruitment Coordinator till Academic Work, Stockholm

Vill du skaffa dig värdefulla erfarenheter inom rekrytering i en koordinerande roll med stort eget ansvar? I denna roll jobbar du med alla delar i rekryteringsprocessen i ett tätt samarbete med Rekryteringskonsulter och övriga teamkollegor. Ditt största fokus är att stötta upp i alla steg i en rekryteringsprocess på bästa sätt samt att ge våra kandidater bästa upplevelse genom hela processen. Här jobbar du i en fartfylld, ansvarsfull och affärsorienterad miljö där ditt arbete är en viktig del för vår fortsatta framgång inom rekryteringsområdet.

Information om uppdraget

Ditt team och ansvarsområde

I rollen som Recruitment Coordinator kommer du att tillhöra ett team som arbetar med rekryteringsuppdrag för våra externa kunder. Teamet består av Team Manager, Recruitment Consultants och Recruitment Assistants. I din roll kommer du arbeta med att stötta våra Recruitment Consultants där ert goda samarbete kommer att vara en förutsättning för att våra rekryteringsuppdrag ska kunna tillsättas. Även om mycket arbete sker självständigt är du tillsammans med teamet engagerad i era gemensamma mål, resultat och affärsområdets fortsatta utveckling och tillväxt.

Du kommer att arbeta med att hitta rätt kompetens till våra kunders behov. Det innebär att du kommer att arbeta med alla förekommande steg i en rekryteringsprocess. För att hitta rätt kandidat jobbar du med selektering och urval av inkommande ansökningar men även stor del med search i externa kanaler.

Din chef och din utveckling

Vi har valt att ha operativa chefer för att du ska få bästa stöd i din roll. Vi har ett dedikerat utvecklingsprogram där du i din roll som Recruitment Coordinator har en tydlig utvecklingsplan på årsbasis för att utveckla dina förmågor och vässa dina kompetenser. Vårt utbildningsprogram heter Career Steps och programmet följs upp löpande av din chef.

Arbetsuppgifter
 • Rekryteringsprocessen: Selektera ansökningar, genomföra telefonintervjuer och genomföra egna fysiska intervjuer samt referenstagning.
 • Kandidatnöjdhet: Ansvara för att varje kandidat får ett förstklassigt bemötande och arbeta med vidareutveckling av det arbetet i ditt team
 • Administration: Säkerställa dokumentation av processens alla steg där du exempelvis registrerar underlag i vårt affärssystem och skriver kandidatpresentationer
 • Koordinering: Skapa en god struktur i arbetet genom prioritering av uppgifter och delegera till våra rekryteringsassistenter
Vi söker dig som

har följande kompetenser:
 • Samarbetsförmåga
 • Strukturerad
 • Flexibel
 • Resultatinriktad
Vad tar du med dig i rollen som Recruitment Coordinator?
 • En eftergymnasial utbildning inom exempelvis Human Resources, beteendevetenskap eller ekonomi
 • Tidigare erfarenhet från arbeten inom service och kundkontakt där du fått använda din förmåga att ta egna initiativ och eget ansvar
 • Behärskar svenska obehindrat i tal och skrift och behärskar engelska väl i tal och skrift, eftersom du kommer att föra dialog, tillgodogöra dig utbildningar etc. på båda språken
Vår kultur #weareacademicwork
 • Vår kultur & våra värderingar
 • Vår mission - We make people grow
 • Instagram@academicwork
 • Facebook
Dina förmåner

We reward ambition. Det betyder att i din roll som Recruitment Coordinator kommer du att utvecklas genom vårt utbildningsprogram Career Steps. Dina karriärvägar hos oss styr du själv och vi ger dig förutsättningarna.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på work@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är ett bemannings- och rekryteringsföretag som sedan starten 1998 har hjälpt över 130 000 young professionals världen över till jobb. Vi strävar efter att bygga en arbetsplats i absolut världsklass, målet är att ingen medarbetare på Academic Work ska vilja jobba någon annanstans. Vår kultur präglas av våra våra tre värderingar: Share Energy, Beat Yesterday och Show Heart. För tredje året i rad vann vi 2019 kategorin bästa service- och tjänsteföretag i Brilliants tävling Powered by People. Academic Work har med andra ord högst medarbetarengagemang av alla företag i branschen!