Rådgivande konsult inom El och Tele till Optimum Consult!

Rådgivande konsult inom El och Tele till Optimum Consult!

Vill du vara med och påverka i ett större sammanhang och har god erfarenhet av arbete inom El och Tele? Hos Optimum Konsult som senior konsult får du möjligheten till en bred och varierande roll där du är rådgivande beslutsfattare. Kanske är det delar i processen du brinner för men inte ansvarar över idag? Här får du möjligheten till att arbeta på ett bolag där beslutsvägarna är korta och där allas kompetens är lika viktig!

Information om uppdraget

Optimum Consult arbetar från idéskede till förvaltningsskede och projekten kan variera beroende på när man kommer in i projektet som konsult. Exempel på arbetsuppgifter kan vara strukturella skisser, rådgivning i tidigt skede, projekteringsledning, projektledning, installationssamordning, projekt- och konsultstöd.

I rollen som konsult hos Optimum Consult får du vara spindeln i nätet, koordinera projektering, installationer samt ifrågasätta handlingar och utföranden av projekt. Du kommer även att ha kontakt med projektledare och arbetsledare kontinuerligt genom hela processen.

Exempel på ett stort projekt som Optimum Consult har projektlett är Arlanda driftområde:

Som en del av Stockholm Arlanda Airports utvecklingsplaner byggs nu ett modernt, funktionellt och miljöanpassat driftområde för flygplatsens fordon. Nu skapas det plats för den nya piren som behövs byggas i för att möta de ökande resenärssiffrorna, vilket är ett viktigt steg för Sveriges tillgänglighet.

Driftområdet består av 13 nya byggnader (26000m²) och ombyggnation av en byggnad (20000m²), markberedning och körbanor (125000m²) som tillhandahåller plats för fordon så som bussar, marktjänstfordon samt plog-, sop- och blåsmaskiner - med garage, tvätt, verkstäder, kontor och övernattningsbostäder för jourpersonal till driften.

I driftområdet byggs också ett nytt teknikhus med försörjning av fjärrvärme, fjärrkyla och el.

Total investering cirka 1,5 miljarder kronor för projektet.

Optimum Consult har i detta uppdrag medverkat som;

Övergripande installationsansvarig i kraftförsörjning, kraft och belysning, tele och säkerhetssystem.
Ansvaret har varit hantering av installationssamordning för samtliga discipliner för tiotalet nyproduktionsbyggnader samt agera projektstöd till elkonsulten gällande säkerhetssystem.

Projektet startade sen hösten 2016 och avslutas under mars 2019, under denna genomförandeperiod har Optimum Consult haft två medarbetare på plats ca 100%.

Arbetsuppgifter

Du kommer i rollen att få:
* Hantera projekt och projektering, installationssamordning, kontroll och granskningsarbete, projektekonomi samt samprovning.

Arbetet utförs i uppdrag och tillsammans med Optimum Consults kunder. Exempel på kunder kan vara myndigheter, byggföretag, installationsföretag och fastighetsbolag. Arbetet är dels individuellt men i stora projekt kan du komma att samarbeta med andra konsulter.

I dig som person vill vi se ett engagemang kopplat till utveckling av mer juniora konsulter i de olika uppdragen du kommer att medverka i. För dig som är senior så ser vi att man delar med sig av sin kompetens vidare ut i organisationen.

Vi söker dig som
  • Ingenjörsexamen, alternativt KY- utbildning inom relevant område
  • Ca 5 års erfarenhet inom kraftförsörjningssystem såsom högspänning, lågspänning samt tillhörande kontroll- övervakningssystem. Du skall även ha tidigare erfarenhet av kraft och belysningsinstallationer från kontor, husbyggnad, offentligmiljö, vård eller industri.
  • Goda kunskaper i svenska, tal och skrift
  • Innehar körkort (B)
Som person är du positiv och engagerad och trivs med att stå inför nya människor och tala. Du tar stort ansvar över dina egna projekt och driver dem själv framåt .
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Managementkonsult & Rådgivare, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Optimum Consult är ett konsultföretag med huvudfokus mot byggnadssektorn. Med gedigen erfarenhet och ett omfattande kontaktnät erbjuder de kunderna bekymmersfrihet i samtliga faser inom uppdrag. Deras medarbetare, gemensamma samlade kompetens och erfarenhet är nyckeln till framgången i det dem gör. Optimum Consult är rådgivande konsulter inom energi, miljö samt installationssystem och processer inom fastigheter. Att anlita och samarbeta med Optimum ska alltid vara KUL - Kreativt, Utvecklande och Lönande.