Projektledare till wpd Scandinavia

Projektledare till wpd Scandinavia

Vill du vara med och bygga framtiden? Grön energi är på kraftig uppgång och wpd söker någon som vill vara med och lägga grunden för framtidens energiförsörjning. Som Projektledare hos wpd är du involverad i processerna kring uppbyggandet av vindkraftsparker genom vilka man strävar efter att nå Sveriges mål om 100% förnybar energiförsörjning till 2040. Vill du bli en av framtidens energistjärnor så är denna roll rätt för dig.

Information om uppdraget

wpd har byggt ett stort antal vindkraftsparker runt om i världen och är fortsatt i en expansiv utvecklingsfas. wpd har vindkraftsparker och kontor i över 20 länder med en huvudbas i Tyskland.

Något som utmärker wpd är deras härliga stämning på kontoret med mycket skratt. Arbetsdagarna präglas av en stark gemenskap mellan kollegorna med stort fokus på välmående. För wpd är din hälsa en viktig del för att just du ska kunna prestera. Arbetsdagen är något du själv får strukturera upp och på wpd kommer utvecklingen i första hand där du får stor frihet och utrymme att nå din fulla potential. Du erbjuds en arbetsplats som präglas av ett stort hållbarhetsfokus och viljan att göra världen till en grönare plats.

På wpd Scandinavia har man många projekt igång, varför du kommer att inleda ditt arbete med att få ta dig an ett pågående spännande projekt i samrådsfasen.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos wpd Scandinavia.

Arbetsuppgifter

Som Projektledare kommer du arbeta med projektprocessen inför byggandet av vindkraftsparker. Du kommer till exempel att:
  • Förbereda och genomföra samråd, agera kontaktperson för markägare, myndigheter och samarbetspartners
  • Skriva tillståndsansökningar, samrådsunderlag och miljökonsekvensbeskrivningar
  • Samarbeta med konsulter som förser dig med information om projekten
Tjänsten passar dig som tidigare drivit omfattande projekt inom infrastruktur eller mer specifikt vindkraft, och vill landa i en trygg organisation med skickliga och erfarna medarbetare. Du söker dig till en tjänst där du sällan känner dig fullärd utan kontinuerligt har möjlighet att fördjupa dig i projektens olika faser och genom samarbetet med dina kollegor komma i kontakt med flera olika områden när det kommer till tillståndshantering inom vindkraft.

Vi söker dig som
  • Har en relevant utbildning inom exempelvis juridik eller miljövetenskap
  • Har tidigare erfarenhet av projektledning och arbete med tillståndsprocesser inom infrastruktur
  • Har mycket god kunskap i både svenska och engelska
Det är meriterande om du har arbetat med miljöbalken och med tillståndsprocesser i vindkraftsbranschen sedan tidigare. Självklart delar du wpd:s brinnande intresse för miljöfrågor!

För att trivas och lyckas i rollen ser vi gärna att du tillämpar ett strukturerat arbetssätt, med god uthållighet och noggrannhet samtidigt som du stöttar upp dina kollegor i deras arbetsuppgifter. Ju mer energi du sprider, desto mer får du tillbaka av dina kollegor på wpd.

Övrig information
  • Start: Enligt Överenskommelse
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Stockholm
  • Kontaktuppgifter: Isabelle Lundborg
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan, vi tar inte emot ansökningar via mail. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

wpd projekterar, bygger, äger och driver vindkraftsprojekt och har sina svenska kontor i Stockholm och Storuman. Båda bolagen wpd Scandinavia och wpd Offshore ingår i tyska wpd-koncernen - Europas ledande vindkraftsprojektör med lång erfarenhet inom förnybar energi. Wpd startade sin verksamhet i Sverige år 2002 och har idag 11 medarbetare.