Projektledare till Tieto

Projektledare till Tieto

Hos Tieto arbetar man målinriktat för att underlätta den digitala resa som arbetsmarknaden på bred front är mitt uppe i. Deras Public 360° system har en central roll för verksamheter i den offentliga sektorn. Som projektledare är du nyckelspelaren för denna resa och jobbar tätt tillsammans med dina kollegor för att på bästa sätt kunna hjälpa just dina kunder ett steg längre mot en digitaliserad informationshantering. Ditt nästa karriärsteg? Välkommen in med din ansökan.

Information om uppdraget

Academic Work söker en projektledare till Tieto. I rollen driver du projekt hos dina kunder och ansvarar för att leda ditt projektteam mot ett lyckat resultat. Kunderna är verksamheter inom offentlig sektor och ditt team hjälper dem att effektivisera och digitalisera sin informations-, ärende- och dokumenthantering genom systemet Public 360°. Du kommer till en avdelning med mycket på gång och som präglas av en framåtanda och ett fartfyllt tempo.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Tieto.

Arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du att jobba med flera kontaktytor såväl internt som externt. Du jobbar från kontoret i Värtahamnen och fungerar som länken mellan kunden och ditt projektteam. Du driver aktivt förändringsprojekt kring kunders verksamhetsprocesser där dokument- och ärendehantering är en kärnfråga. Många gånger är kunderna på väg att fullt ut gå över från analog till digital informationshantering och behöver Tietos stöd i denna känsliga process.

Du kommer till exempel att:
 • Ha det övergripande ansvaret för aktiviteter hos dina kunder och se till att både kvalitetsmässiga och ekonomiska ramar hålls
 • Driva projekt och aktiviteter med starkt drag av affärsutveckling och mernytta för kunden på både kort och lång sikt
 • Fungera som säljstöd i frågor rörande projektplanering, estimering och budget
 • Arbeta relationsbyggande på lång sikt och bidra till kundvård och merförsäljning under förvaltningsfasen
 • Entusiasmera medlemmarna i dina kundteam och se till att alla utmaningar hanteras på ett effektivt sätt
 • Bidra till att utveckla våra metoder och processer runt projektledning
Tjänsten passar dig som har erfarenhet av ett arbete som projektledare och konsult, gärna inom offentlig sektor, och nu söker en bred och varierad roll med stort ansvar. Du kommer till en arbetsplats med stora ambitioner där du får jobba med moderna lösningar och kompetenta kollegor. Rollen är komplex och erbjuder en långsiktig kompetensutveckling anpassad efter dina behov.

Vi söker dig som
 • Har eftergymnasial utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Har omkring fem års erfarenhet av projektledning mot externa kunder
 • Har erfarenhet av att tillämpa någon etablerad projekt- eller förvaltningsmodell
 • Har ett intresse för teknik och digitalisering
 • Har professionell kunskap i svenska och engelska då båda språken används i rollen
Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med verksamheter inom offentlig sektor. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att leda team med projektmedlemmar i flera länder.

Som person är du orädd och agerar tryggt även i nya situationer. Då du jobbar nära dina kollegor i teamet ser vi att du är social, entusiasmerande och trivs med samarbeten. Du motiveras av resultat och drivs av att se en tydlig förbättring som följd av ditt arbete. Vi ser även att du har en fin känsla för service och därför ger det lilla extra för att överträffa din omgivnings förväntningar. För att trivas hos Tieto har du självklart en positiv och hjälpsam attityd mot dina kollegor och kunder.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt med hänsyn till ev. uppsägningstid
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Värtahamnen, Gärdet
 • Kontaktuppgifter: Linda Hellman, linda.hellman@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Tietos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tieto erbjuder även globala produktutvecklingstjänster inom informations- och kommunikationsteknologi. Med hjälp av branschkunskap, teknologisk vision och innovativt tänkande vill vi inspirera och utmana våra kunder i att hitta nya sätt att utveckla sina affärsverksamheter.