Projektledare inom montage till strängbetong

Projektledare inom montage till strängbetong

Har du ett par års erfarenhet av montagearbete inom byggbranschen och vill ta steget in i en mer strategisk roll? Här kommer du tillhöra en grupp med en stark teamkänsla och ansvara för att vara expert inom montage och på sikt utveckla och optimera montagearbetet.

Information om uppdraget

Academic Work söker en Projektledare inom Montage till Strängbetong. Du kommer att vara en av tre Projektledare som arbetar tätt i en samarbetsinriktad kultur. Du kommer att tillhöra Montage i region Mellan som består av ca 100 medarbetare och har montagearbeten främst i Mälardalen.

Strängbetong bygger allt från bostäder och kontor till parkeringshus, hallar och arenor. Utgångspunkten är färdiga system för varje byggnadstyp som de sedan anpassar utifrån projektets förutsättningar och de behov som kunden har. Betongelementen tillverkar de i sina produktionsanläggningar varpå de transporterar de färdiga delarna till montagearbetsplatsen och monterar ihop dem där huset ska stå.

För att optimera projekten behövs personer som arbetar strategiskt och har ett helikopterperspektiv över företagets montageprojekt. Därför söker vi en Projektledare inom Montage.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Strängbetong.

Arbetsuppgifter

Som projektledare inom Montage kommer du att arbeta strategiskt med helhetsperspektivet över montageprojekten för att optimera och säkerställa att montaget fortskrider enligt den fastlagda planen avseende tid, pengar och resurser. Du kommer att vara involverad i ca åtta projekt parallellt som befinner sig i olika faser där projektens utsträckning generellt är mellan tre till sex månader. Du kommer ha en nyckelroll i kommunikationen med de andra delarna av Strängbetong som är involverade, exempelvis försäljning, produktion och konstruktion.

Du kommer till exempel att:
 • Representera Montage i den övergripande projektgruppen och se till att optimering görs i samråd med övriga projektgruppen
 • Arbeta med övergripande planering, ledning och rapportering av montageåtagandet enligt tidsplan och budget
 • Genomföra löpande leveransavstämningar inför och under montagearbete
 • Hantera och planera övergripande risker och möjligheter i anbudsskedet
 • Dokumentera kvalitetsbrister och informera berörd part i projektet
 • Se till att projektet är rätt bemannat utifrån tidsplan och budget
 • Vara en expert gentemot kollegor och se till så att företagets mål och visioner är kända bland medarbetarna
Denna tjänst passar dig som har en bakgrund från montagearbete inom prefab och vill ta steget till en strategisk och administrativ roll hos Sveriges ledande stombyggnadsföretag.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom bygg
 • Har ett par års tidigare arbetslivserfarenhet av montagearbete inom prefab
 • Har B-körkort
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Som person har du ett strategiskt förhållningssätt och har en stark förmåga att ta ett helhetsperspektiv. Detta helhetsperspektiv får du genom att vara kommunikativ med både dina närmaste kollegor, men även med andra i företaget, för att tillsammans arbeta fram en väg framåt. Du är handlingskraftig och har ett starkt driv. Strängbetongs företagskultur genomsyras av ansvarstagande och samverkande och detta är egenskaper vi ser att du har för att på bästa sätt passa in i kulturen.

Övrig information
 • Start: Snarast, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Månadslön enligt överenskommelse
 • Placering: Kungsholmen, Stockholm. Resor förekommer.
 • Kontaktuppgifter: Jonathan Söderling, Rekryteringskonsult, jonathan.soderling@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Strängbetongs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Strängbetong är Sveriges ledande stombyggnadsföretag med visionen att skapa de vackraste, mest innovativa och hållbara samhällsmiljöerna i Sverige. Strängbetong ingår i den internationella koncernen Consolis. På företaget arbetar drygt 1200 personer.