Projektledare inom affärssystem och applikationer till Coromatic

Projektledare inom affärssystem och applikationer till Coromatic

Har du en ekonomisk eller teknisk utbildning i grunden och har arbetat något år inom projektledning? Är du nu ute efter nästa utmaning och trivs på ett företag där du får vara med och påverka och bygga upp en ny roll? Då kan rollen som projektledare inom affärssystem och applikationer till Coromatic vara något för dig!

Information om uppdraget

Academic Work söker en projektledare inom affärssystem och applikationer till Coromatic. Coromatic är Nordens ledande leverantör på att säkra organisationers verksamhet dygnet runt genom strömförsörjning och datakommunikation. Det rör allt från datacenter till olika medborgartjänster som tex sjukhus. I rollen som projektledare blir du en del av Coromatics IT-team som består av två personer i dagsläget men du kommer att samarbeta med många olika kollegor på företaget.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Coromatic. Uppdraget kommer att vara på heltid och i första hand sträcka sig ett år framåt. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du arbeta med att driva Coromatics interna projekt kopplade till deras affärssystem och applikationer. Det kan gälla byte av system, förändringar i befintliga system eller sammanslagningar av system. I rollen kommer du att samarbeta med olika kollegor hos Coromatic beroende på vilket projekt det gäller. Förutom att driva och leda projekten kommer du att arbeta operativt inom dessa.

Du kommer till exempel att:
 • Ansvara för att starta igång projekt kring Coromatics affärssystem och applikationer och driva dessa från start till mål
 • Skapa en projektplan och leda och fördela under projektets gång
 • Skapa team för de olika projekten och besluta vem som ansvarar för vilken del
 • Kontinuerligt följa upp de olika projekten
 • Arbeta tätt tillsammans med bolagets CIO för att säkerställa ett tydligt informationsflöde och uppdatera status gentemot de som är en del av/ påverkas av projektet
 • Avsluta varje projekt på ett tydligt sätt och rapportera eventuella förbättrings-/ utvecklingsförslag
Tjänsten passar dig som trivs med att få ta ett stort eget ansvar och driva processer framåt. Vidare passar den dig som tycker att det är spännande att få vara med och påverka och att snabbt kunna se resultat av ditt arbete.

Vi söker dig som
 • Har en ekonomisk eller teknisk eftergymnasial utbildning eller liknande
 • Med fördel har du ca 1-3 års tidigare erfarenhet av projektledning vilket har givit dig en god förståelse för detta
 • Har goda kunskaper i Officepaketet
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, då du i din roll kommer att arbeta på båda dessa språk
Det är meriterande om du
 • Har arbetat i en roll där du har fått en förståelse för olika IT-system
 • Har drivit projekt under utbildningens gång, exempelvis i en förening
Som person är du initiativtagande och proaktiv. Du försöker alltid finna de mest effektiva arbetssätten och du kommer gärna med förbättringsförslag och idéer. Vidare är du relationsskapande och du har en god förmåga att få med dig andra personer i rätt riktning. Du är även tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap efter olika mottagare.

Övrig information
 • Start: Omgående, men vi tar hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Bromma, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Coromatics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Coromatic är ett företag som säkrar tillgången till datakommunikation och kraftförsörjning för andra verksamheter. De samarbetar med organisationer inom många olika branscher och räddar liv genom oavbruten drift dygnet runt. De har även ett stort miljöfokus där de optimerar energianvändningen för att påverka miljön i minsta möjliga mån. På kontoret i Bromma möts du av drivna och motiverade kollegor som ständigt arbetar för att utveckla företaget.