Projektingenjörer med intresse för infrastruktur till internationella Implenia

Projektingenjörer med intresse för infrastruktur till internationella Implenia

Hos Implenia bidrar du varje dag till Sveriges framtida infrastruktur och gör skillnad för alla de personer som nyttjar vägar, broar och spårtrafik dagligen. Här får du arbeta i professionella och kompetenta team med lättsam stämning där du från dag ett får ta mycket ansvar i din roll. För dig som visar framfötterna finns det många utvecklingsmöjligheter då Implenia är Skandinaviens snabbast växande byggföretag och många medarbetare gör intern karriär med tiden.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Implenias räkning juniora projektingenjörer för tunnelprojektet Johannelund, beläget i Vällingby, som är en del av megaprojektet Förbifart Stockholm. Då Implenia har god tillväxt och tagit sig an många aktuella projekt gällande Stockholms infrastruktur så har de behov av att utöka nuvarande team. Implenias mål är att fortsätta växa och vara totalt 400 medarbetare år 2020 och samarbetet mellan Academic Work och Implenia sträcker sig över ett år tillbaka i tiden och har gett goda resultat då Young Professionals är en målgrupp även Implenia har fokus på.

Implenia är ett internationellt växande bolag som har många års erfarenhet och kompetens inom komplexa infrastrukturprojekt. Implenia har tilldelats tre etapper av E4 förbifart Stockholm och detta arbete består till största delen av tunnelarbete. Implenia fokuserar på innovation och kvalitet och du kommer att befinna dig i ett team med mycket engagemang och kompetens. Arbetsgruppen är idag cirka 35 unga medarbetare och har en god stämning och sammanhållning.

I rollen som junior projektingenjör kommer du ha möjlighet att delta i nya spännande projekt och växa in i en roll med mycket eget ansvar och initiativtagande. Du kommer till en början introduceras i arbetet genom att gå bredvid mer seniora projektingenjörer och arbetsledare samt läsa in dig på projektet. Arbetsuppgifterna kommer att variera och interna utbildningar kommer att vara aktuellt. Du kommer att ha en egen kontorsplats samtidigt som du kommer arbeta en hel del ute på fältet för att se hur projektet ligger till.

Frida arbetar idag i denna roll som nyexaminerad ingenjör och beskriver hennes arbete såhär:
Som junior projektingenjör på Implenia har jag ett omväxlande arbete där jag hela tiden får nya erfarenheter, ny kunskap och nya möjligheter att utvecklas. Att jobba i direkt anslutning till produktionen är för mig ovärderligt, eftersom det ger en förståelse för hela processen som inga skolböcker i världen kan ge. Hos Implenia kände jag från första stund att jag hade hamnat rätt!

Ta en kik in på kontoret, läs på om projekten och möt några medarbetare här!

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer att vara tillsvidareanställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Implenia. Implenias intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dom, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som junior projektingenjör kommer du till en början att arbeta med teknisk dokumentation och inhämta information från den dagliga produktionen. Du kommer med tiden växa in i rollen och på sikt utöka dina arbetsuppgifter och ansvarsområden.

Du kommer till exempel att:
 • Upprätta tidplaner, budgetar, protokoll och kvalitetsdokument
 • Delta i interna produktions- och planeringsmöten, men även möten med beställare eller andra intressenter.
 • Bistå i framtagande och uppföljning av avtal och aktiviteter med både leverantörer och underentreprenörer.
 • På sikt få ansvar för planering och styrning av delaktiviteter eller ett specifikt område inom projektet vilket kan inkludera ändrings- och tilläggsarbeten, tidplan, underrättelse mot byggherre.
 • Få internutbildningar som exempelvis entreprenadjuridik.
Tjänsten passar dig som vill vara delaktig i miljardprojekt som bygger Stockholms framtida infrastruktur. Tjänsten passar även dig som trivs i ett internationellt bolag där flera kulturer möts och där utvecklingsmöjligheterna är många både inrikes och utrikes. Med goda språkkunskaper i engelska, tyska eller franska finns även mycket goda möjligheter att pröva på den europeiska marknaden framöver.

Vi söker dig som
 • Har en YH, högskole- eller civilingenjörsexamen inom bygg, samhällsbyggnad, anläggning eller närliggande område. Alternativt har du en annan teknisk inriktning men kan påvisa ett stort intresse för bygg/infrastruktur.
 • Kommunicerar på svenska och engelska i tal och skrift då stor del av kund- och teknisk kommunikation sker på dessa språk
Det är meriterande om du
 • Sommarjobbat/praktiserat på byggfirma alternativt har erfarenhet kring anläggning av tunnel/berg
 • Innehar B-körkort
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. Som person är du ambitiös och initiativtagande vilket visar sig i att du vågar uppsöka nya arbetsuppgifter och är hungrig på att komma in i arbetet och leverera. Tjänsten förutsätter således att du är orädd inför nya utmaningar och trivs med att arbeta både praktiskt och teoretiskt. Du trivs med att samarbeta och du kan planera och organisera dina arbetsuppgifter.
 • Start: November
 • Omfattning: Heltid, vardagar kl 7-16 med flex. Tillsvidareanställning via Academic Work, på sikt finns möjlighet att bli överrekryterad
 • Placering: Projektet Johannelund (Vällingby). Ligger väldigt nära T-bana Johannelund.
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Implenia Sverige AB är ett företag som ser mångfald och jämställdhet som något centralt och viktigt för en hållbar framtid. Ledningen består idag av tre kvinnor och två män placerade i Göteborg och Stockholm. Vi har medarbetare från hela världen och ser det som en styrka och en förutsättning för vår fortsatta tillväxt och utveckling.
Implenia Sverige AB har mer än 200 anställda och har många års erfarenhet och kompetens inom utmanande infrastrukturprojekt i landet. Implenia tillhandahåller tjänster inom betongkonstruktioner, broar, tunnlar och bergrum, väg- och anläggningsarbeten samt grundläggning. Vi har kontor i Liljeholmen i Stockholm och i centrala Göteborg. Implenia Sverige är en del av Implenia Group, som är den ledande leverantören av byggtjänster i Schweiz. Koncernen har också en stark ställning på den tyska, österrikiska och norska infrastrukturmarknaden.