Projektingenjör till Trafikverket!

Projektingenjör till Trafikverket!

Vi söker dig som besitter ett stort tekniskt intresse och som vill applicera dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang. I rollen som projektingenjör erbjuds du en tjänst där du får arbeta i ett av Trafikverkets största projekt, ERTMS. Du kommer att ha flera kontaktytor och komma i kontakt med både projektledare och specialister vilket kommer ge dig meriterande kunskap inom branschen. Vidare kommer du att arbeta brett med olika ansvarsområden men primärt vara projektledarstöd och avlasta i tidplaner och ekonomiuppföljning för att växa vidare med ansvar med tiden. Om detta låter som ditt nästa steg, ser vi fram emot din ansökan

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en projektingenjör till program European Rail Traffic Management System (ERTMS). Avdelningen syftar till att införa ett nytt signalsystem för järnväg. I och med detta systembyte kommer Sveriges järnväg att driftas via ett standardiserat och digitaliserat system och Trafikverket är ansvariga för implementering och driftsättning. Du kommer att kliva in i ett spännande skede i projektet där flera års arbete kommer att realiseras. Du kommer tillhöra program Specialprojekt och agera projektledarstöd inom funktionerna KMC Online som tar fram ett nytt system för säker radiokommunikation och Testcenter som etablerar en ny testmiljö inom Trafikverket. Du kan förvänta dig en arbetsdag som varierar i både arbetsuppgifter och ansvar.

Som projektingenjör kommer du att fylla en viktig administrativ funktion gentemot funktionsledningen, där dina ansvarsområden kommer att växa. Vi tror att du som söker tjänsten ser fram emot att vara knytpunkten för projektledare och sektionschef vad gäller detaljer om budget, prognoser, riskhantering, tidplaner och andra viktiga moment i programmet.

Du erbjuds
  • För att ge dig de bästa förutsättningar att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt. Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis projektledare.
  • I rollen får du arbeta med projekt som för samhällets utveckling framåt. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande och våra konsulters upplevelse av att arbeta på Trafikverket här!
Arbetsuppgifter

Biträda funktionsledaren i alla förekommande projektledaruppgifter så att de genomförs och dokumenteras

Biträda funktionsledaren med projektuppföljning avseende tid, kostnad, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö, samt att prognosticera slutkostnader

Upprätta tidplaner och följa upp planerade aktiviteter

Upprätta och följa upp ekonomiska prognoser för projekten

Genomföra och följa upp riskhantering

Granska och kontrollera fakturor

Ta fram underlag, förbereda och föra minnesanteckningar på utvalda möten

Bidra med erfarenhetsåterföring från funktionernas alla delar.

Vi söker dig som

Har högskoleingenjörsexamen inom sektor samhällsbyggnad alternativt annan utbildning som vi bedömer relevant för tjänsten

Har mycket god kommunikativ förmåga på svenska och engelska i tal och skrift, då språken används dagligen

Detta uppdrag är säkerhetsklassat, därmed genomförs en säkerhetsprövning innan uppdragsstart. För att kunna gå vidare i den här processen måste du därför ha ett svenskt medborgarskap.

Vi anser det meriterande, men inget krav, om du:

Har erfarenhet av projektarbete från studier eller arbetsliv.

Som person är du:

Resultatorienterad

Kommunikativ och initiativtagande

Självgående och strukturerad

Övrig information
  • Start: 8/8-22 (v.32). Vi lägger stort värde i att rätt person tillträder i rollen, har du uppsägningstid är vi villiga att diskutera startdatumet.
  • Intervjuer med Academic Work hålls under juli månad och intervju med Trafikverket kommer ske v. 31.
  • Omfattning: Heltid, kontorstider.
  • Timbaserad månadslön.
  • Placering: Solna, förekommer resor till kontoret i Borlänge cirka 1 gång i månaden
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Trafikverket på deras hemsida: Trafikverket