Projektingenjör till Strukton Rail i Tomteboda

Projektingenjör till Strukton Rail i Tomteboda

Trevligt arbetsklimat, frihet under ansvar och kompetenta kollegor - så beskrivs Strukton Rail som arbetsplats. Du erbjuds en möjlighet att vara en del i Drift och Underhållet av Stockholms järnvägsanläggning för att skapa förutsättningar för en punktlig och säkrare tågtrafik. Som projektingenjör kommer du ha en central roll i en att samordna och stötta våra Platschefer och Arbetsledare i leverans och uppföljning av Entreprenadkontrakt med fokus på Stockholms nya spårtunnel Citybanan.

Information om uppdraget

Strukton Rail levererar infrastrukturlösningar för järnväg. Som Sveriges största privata järnvägsentreprenör bygger, driver och underhåller företaget spårsystem i Skandinavien. Som Projektingenjör hos Strukton kommer du att arbeta från deras kontor i Tomteboda, Solna.

Projektingenjör är en flexibel roll som kräver en initiativrik person som har lätt för att samarbeta. Inom projekten kommer du att samordna och koordinera med interna funktioner, underleverantörer samt beställare för att säkerställa att projekten fortlöper enligt plan. Detta samtidigt som rollen innefattar breda kontaktytor, stort fokus på rapportering och uppföljning samt ett övergripande ansvar.

Du erbjuds

Delaktighet i ett pilotprojekt vid implementering av ett nytt system

Möjlighet att påverka och utveckla arbetsrollen

Meriterande erfarenhet av att leda och arbeta i framtidsprojekt inom infrastruktur

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som Projektingenjör hos Strukton kommer du arbeta med breda kontaktytor, såväl internt som externt. Du kommer att arbeta i fler projekt parallellt med fokus på underhållet i Stockholms nya spårtunnel Citybanan.
Inom de aktuella projekten kommer du ansvara för framtagning och löpande uppföljning av projektplaner. Du kommer arbeta med att säkerställa att entreprenadernas framdrift och planering återspeglas i rapporteringen och uppdateras i kundens Underhållssystem. I samarbete med Platschef kommer du följa upp produktionsresultat gentemot kontraktskrav, ansvara för ekonomiuppföljning, löpande administration samt kvalitetssäkring av dokumentation.

Du kommer även:

Stödja platschefen inom Entreprenadjuridiska frågor.

Administration kopplat till projekten, exempelvis dokumentation av protokoll och rapporter

Samordna, kravställa och arbeta i nära dialog med underleverantörer och beställare

Detta är en ny intern roll, vilket gör att både din erfarenhetsbakgrund och dina egna initiativ kommer att påverka dina arbetsuppgifter och du kommer få vara med och forma hur rollen ska se ut.

Vi söker dig som

Har en avslutad eftergymnasial utbildning, gärna med teknisk inriktning. Det är meriterande om du studerat inom exempelvis anläggning eller järnväg.

Besitter god systemvana, samt trivs med att arbeta i system

Talar och skriver obehindrat på svenska

I denna rekryteringsprocess är det meriterande om du har erfarenhet av:

Entreprenadjuridik från studier eller arbetslivet

Arbete i större projekt

Som person är du:
  • Flexibel
  • Problemlösande
  • Strukturerad
Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid nio månader, med eventuell chans till förlängning
  • Arbetstider: 07:00- 15:30
  • Placering: Tomteboda, Solna
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Struktons önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För mer information om Strukton, vänligen klicka här för att komma till deras hemsida