Projektingenjör sökes till Mälarbanan Omgivningspåverkan, Trafikverket!

Projektingenjör sökes till Mälarbanan Omgivningspåverkan, Trafikverket!

Rollen som Projektingenjör ger dig en unik start på karriären och öppnar upp många dörrar för en framtida karriär hos Trafikverket. Vi söker dig med ett starkt intresse för järnväg och teknik, som vill applicera dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang. I rollen kommer du att få ett skräddarsytt utbildningsprogram, flera kontaktnät inom Trafikverket genom vilka du kommer samla värdefull erfarenhet och få nyttja ditt öga för detaljer. Om detta låter som ditt nästa karriärmässiga kliv, ser vi varmt fram emot din ansökan - Vi tillämpar löpande urval.

Information om uppdraget

I rollen som Projektingenjör kommer du vara verksam inom en del av projekt Mälarbanan, omgivningspåverkan. Omgivningspåverkan avser arbete med projekt Mälarbanans produktion och dess påverkan på allmänheten, miljön, mark och byggnader. Här ska omgivningspåverkan arbeta med eventuella störningar som damm, ljus, buller, trafik, minskad framkomlighet, vibrationer eller annan störning för specifik fastighet eller verksamhet.Trafikverket och omgivningspåverkan kommer innan och under byggstart att arbeta aktivt med att informera, välja arbetsmetod och hantera frågor om omgivningspåverkan gentemot tredje man för att skapa en trygg boende- och arbetsmiljö under byggtiden så att inte risk för ohälsa och skada föreligger. Funktionsansvarig. Omgivningspåverkan består idag av fyra personer och är i en utvecklings- och expanionsfas.

Som Projektingenjör kommer du att stötta Funktionsansvarig rörande både operativa och administrativa delar inom projektet. Emellanåt kommer du åka med Funktionsansvarig och möta tredje man gällande omgivningspåverkan. Arbetet kommer även vara adminstration avseende bland annat dokumentation för tidsplanering, stötta med struktur samt medverka och föra protokoll på möten.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi att erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt. Tjänsten som Projektingenjör ger dig en unik start på karriären som öppnar många dörrar för en framtida karriär på Trafikverket med stor potential att välja karriärväg.

Du erbjuds
 • Skräddarsytt utbildningsprogram.
 • Gedigen erfarenhet inom Projektet Mälarbanan, omgivningspåverkan som kommer generera i värdefulla möjligheter och utveckling framåt.
 • Påverka och utvecklas på en enhet i expansionsfas.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
 • Stötta Funktionsledaren inom alla förekommande störningar av omgivningspåverkan och se till att dessa dokumenteras på rätt sätt.
 • Medverka i mötet med Tredje man tillsammans med Funktionsledaren.
 • Medverka vid interna och externa möten kopplat till arbetet och föra protokoll.
 • Administrativa arbetsuppgifter gällande bland annat underrättelsehantering, störningar, struktur och tidsplan.
Vi söker dig som
 • Innehar en universitets- eller högskoleingenjörsexamen om minst 180HP, inom sektor samhällsbyggnad, byggteknik, alternativt en YH-utbildning inom Järnväg, eller motsvarande som Trafikverket bedömer som relevant. Vänligen bifoga ditt examensbevis i ansökan.
 • Brinnande intresse för Järnväg och kunskap inom detta område.
 • Tekniskt intresserad och besitter en analytisk förmåga.
 • Innehar mycket god kommunikativ förmåga i svenska, i tal och skrift då språket kommer att användas dagligen.
Meriterande:
 • Tidigare praktisk erfarenhet inom projektering mot Järnväg.
 • Innehar god kommunikativ förmåga i engelska, i tal och skrift.
 • Innehar B-körkort.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i den här processen. Vi tror att du som ansöker har en naturlig fallenhet för helheten i ditt arbete och har förståelse för hela projektet och dess delmoment. Vi tror även att du som person är kommunikativ och besitter en social kompetens då du kommer att kommunicera med tredje man gällande störningsmoment. Utöver det är du relationsskapande, orädd och strukturerad i ditt arbete. Därav tror vi att du skulle beskriva några av dina främsta egenskaper som:
 • Kommunikativ
 • Orädd
 • Relationsskapande
 • Strukturerad
Övrig information
 • Start: Slutet på maj.
 • Omfattning: Heltid, 8-17 måndag-fredag.
 • Placering: Svetsarvägen 10, Solna.
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om projektet Mälarbanan som omgivningspåverkan arbetar med på Trafikverkets hemsida här: Projekt Mälarbanan