Projektingenjör med inriktning Cost Controlling till Implenia

Projektingenjör med inriktning Cost Controlling till Implenia

I denna roll får du möjlighet att arbeta med ekonomiska frågor samtidigt som du får verka i teknisk miljö. Detta får du göra på ett av Sveriges största och mest utmanande infrastrukturprojekt där du kommer att inneha en viktig roll i projektets ekonomiarbete och framfart. Implenia behöver förstärkning av en Cost controller till projekt Getingmidjan!

Information om uppdraget

Academic Work söker en projektingenjör med inriktning Cost Controlling till Implenia.

I rollen som Cost Controller kommer du ha möjlighet att växa in i en roll med mycket eget ansvar och initiativtagande och där du spelar en viktig roll i utvecklandet av Sveriges infrastruktur samt skapandet av en bättre vardag för tusentals människor.

Implenia är ett internationellt växande bolag som har många års erfarenhet och kompetens inom komplexa infrastrukturprojekt. Projekt Getingmidjan är en viktig del av Sveriges järnvägsnät och en av de mest trafikerade sträckorna i hela landet. Anläggningen är till stora delar från 1950-talet och är därför i behov av upprustning och underhåll vilket Implenia är i full gång med.

Kulturen hos Implenia präglas av hjälpsamhet och samarbete. Alla i projektet arbetar mot samma mål, oavsett vilken roll du har, och vi tror du kommer trivas om du uppskattar en trevlig och lättsam stämning med höga mål och ambitioner.

Ta en kik in på kontoret, läs på om projekten och möt några medarbetare här!

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer att vara tillsvidareanställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Implenia. Implenias intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dom, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som junior projektingenjör med inriktning Cost Controlling kommer du arbeta med ekonomiska frågor kopplat till Implenias projekt Getingmidjan! Detta är en roll där teknik och ekonomi tätt följer varandra och vi ser därför att du har ett intresse för båda delarna. Du kommer med tiden växa in i rollen och utöka dina arbetsuppgifter och ansvarsområden vilket innefattar att på sikt bli tilldelad ett eget projekt.

Du kommer till en början introduceras i arbetet genom att gå bredvid mer erfarna projektingenjörer och ha nära dialog med dina andra kollegor inom Cost controlling. Du kommer att ha en egen kontorsplats samtidigt som du kommer arbeta en del ute på fältet för att se hur projektet ligger till.

Du kommer till exempel att:
 • Integrera budget med produktions- och tidplan
 • Ta fram projektrapporter (Business Intelligence Reports)
 • Ta fram beslutsunderlag till projektchefer
 • Beräkningar av projektens slutresultat
 • Arbeta mycket i Excel och i ett av Implenias skräddarsydda system
Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för kombinationen teknik och ekonomi och som vill vara involverad i utvecklandet av Sveriges infrastruktur. Vidare tror vi tjänsten passar dig som vill arbeta i en dynamisk miljö där du arbetar både på kontor men också ute på projekt och följer produktionen.

Vi söker dig som
 • Har en högskole - eller civilingenjörsexamen som innehållit både teknik och ekonomi. Exempelvis som industriell ekonom eller att du har läst bygg/anläggning med ekonomikurser och har ett intresse för det.
 • Har mycket goda kunskaper i Officepaktet, främst Excel
 • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska då båda språken används i tjänsten
Det är meriterande om du

* Har B-körkort

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. Som person är du ambitiös och initiativtagande vilket visar sig i att du vågar uppsöka nya arbetsuppgifter och är hungrig på att komma in i arbetet. Tjänsten förutsätter således att du är orädd inför nya utmaningar och trivs med att arbeta med varierande arbetsuppgifter. Du trivs med att samarbeta och du kan planera och organisera dina arbetsuppgifter i syfte att driva ditt egna arbete framåt.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid, vardagar, arbetstider 7-16 med flex. Tillsvidareanställning via Academic Work, på sikt finns möjlighet att bli överrekryterad till Implenia, förutsatt att samarbetet har fungerat bra mellan båda parter
 • Placering: Projektkontoret för projekt Getingmidjan, Söder Mälarstrand 21
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Impenias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten under vardagar här på webben så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Implenia Sverige AB är ett företag som ser mångfald och jämställdhet som något centralt och viktigt för en hållbar framtid. Ledningen består idag av tre kvinnor och två män placerade i Göteborg och Stockholm. Vi har medarbetare från hela världen och ser det som en styrka och en förutsättning för vår fortsatta tillväxt och utveckling.
Implenia Sverige AB har mer än 200 anställda och har många års erfarenhet och kompetens inom utmanande infrastrukturprojekt i landet. Implenia tillhandahåller tjänster inom betongkonstruktioner, broar, tunnlar och bergrum, väg- och anläggningsarbeten samt grundläggning. Vi har kontor i Liljeholmen i Stockholm och i centrala Göteborg. Implenia Sverige är en del av Implenia Group, som är den ledande leverantören av byggtjänster i Schweiz. Koncernen har också en stark ställning på den tyska, österrikiska och norska infrastrukturmarknaden.