Projektadministratör inom document controlling

Projektadministratör inom document controlling

Ansaldo arbetar med projekt inom signal- och säkerhetssystem för tunnelbanan och nu behöver deras projektledare assistans av två projektadministratörer! Vi söker dig som gillar att arbeta med administration och koordinering av dokument i projekt, gillar ordning och reda samt har en stor ansvarskänsla. Låter det som du? Missa då inte chansen att komma in på ett företag där kulturen präglas av en positiv stämning och där dörrarna alltid står öppna!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Ansaldos räkning två projektadministratörer till en av projektledarna på företaget. Rollen syftar till att hjälpa projektledaren att nå projektmål genom att stötta upp administrativt i ett specifikt projekt. Huvuddelen av rollen kommer bestå av document controlling, vilket innebär att du koordinerar och administrerar dokument kopplat till projektet.

Vi har flera konsulter hos Ansaldo idag och i liknande roller. De trivs alla mycket bra och det som uppskattas hos företaget är den goda stämningen, de varierande arbetsuppgifterna samt det breda ansvaret som ges. Här finns kompetenta kollegor i en internationell miljö som präglas av en välkomnande företagskultur.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Ansaldos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Ansaldo. Ansaldos intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektassistent är du stationerad på Ansaldos kontor i Solna Strand och arbetar som resurs åt en projektledare. Fokus kommer vara att stötta inom document controlling och du kommer bland annat att understödja projektledarna i att uppnå upplagda projektmål och försäkra att dessa uppnås inom företagets uppsatta policy och standarder. Vidare arbetar du i en understödjande administrativ funktion för att se till att projektledarna kan fokusera på sina projekt.

Du arbetar bland annat med:
 • Kontroll och kvalitetssäkring av dokument samt hantering i SharePoint
 • Projekt- och kontraktsadministration
 • Rapportering och analys av projektets kostnader
 • Rapporter och betalningar, samt eventuellt förbereda certifikat
Tjänsten passar dig trivs i att arbeta i en administrativ roll och som ser dig långsiktigt i en assisterande roll. Här får du möjlighet att arbeta med stora, tekniska projekt tillsammans med erfarna projektledare.

Vi söker dig som
 • Tycker att projektadministration är roligt och ser dig själv långsiktig i en assisterande roll
 • Flytande i tal och skrift i svenska och engelska, då du kommer att kommunicera och skriva dokument på båda språken
Det är meriterande om du tidigare har arbetat med dokumentation och/eller har en utbildning med inriktning mot administration/projektledning, projektkoordinering, kommunikation eller liknande. Det är även meriterande om du har kunskaper i sharepoint, teamcenter och/eller Windows project.

Som person är du kommunikativ då du kommer behöva ha en klar och god dialog med de involverade projektledarna. Vi ser även att du är anvarstagande på så vis att du arbetar självständigt, gör det som behöver göras och vågar komma med egna förslag och idéer. Vidare är du organiserad, och kan prioritera på ett bra sätt i det dagliga arbetet.

Övrig information
 • Start: omgående
 • Omfattning: 6 månader med goda chanser till förlängning
 • Placering: Solna strand
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ansaldo är en internationell världsledande spelare inom signal och säkerhetssystem för järnväg. De arbetar i de flesta större projekt kring infrastruktur i Stockholmsområdet och är med i en rikstäckande uppdatering av en signal och säkerhetsstandard i norden. Ansaldo har kontor runt om i världen och erbjuder sina specialister att arbeta på en mängd spännande platser. På kontoret finns ungefär 80 anställda där många är inhyrda konsulter.