Projektör med goda utvecklingsmöjligheter till Sweco

Projektör med goda utvecklingsmöjligheter till Sweco

Har du arbetat eller arbetar i en roll som projektör eller mättekniker och känner nu att du är redo att arbeta med större uppdrag i en mer ansvarsfull roll? Vill du kliva in i Europas största konsultföretag inom hållbart samhällsbyggande och utbyta erfarenheter med kunniga och drivna kollegor? Då är Sweco arbetsplatsen för dig! I rollen som projektör inom väg-, gatu- och mark kommer du arbeta i en bred och varierande roll där du både kommer ansvara för egna uppdrag och delta i större uppdrag. Du får möjlighet att följa hela projekt från projekteringssidan och lära upp och utveckla mer juniora kollegor på sikt. Målet är att du ska växa in i en roll som uppdragsledare eller teknisk specialist, baserat på ditt eget intresseområde.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Swecos räkning en projektör till verksamhetsområdet Väg-, Gatu- och Markprojektering. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom hållbart samhällsbyggande och är marknadsledande inom Väg-, Gatu- och Markprojektering. De är idag omkring 80 medarbetare på Stockholmskontoret uppdelat på 6 grupper. Sandra som arbetar som gruppchef, och som kommer bli din närmaste chef, beskriver din framtida arbetsgrupp så här;

Hos oss är det full fart från dag ett! Vi har allt ifrån nyexaminerade civilingenjörer och YH-studenter till rutinerade konsulter med mångårig erfarenhet vilket gör att utbytet av kompetens i gruppen blir väldigt bra. I mitt ledarskap ger jag mina medarbetare stort förtroende och frihet att på bästa sätt lösa sina uppgifter. Jag finns som ett ständigt bollplank och jobbar mycket med att ge rätt förutsättningar för att mina medarbetare snabbt ska kunna växa in i sina roller ta sig an våra spännande projekt.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Sweco.

Arbetsuppgifter

Som projektör kommer du utnyttja dina kunskaper om byggprocessens alla tekniska, juridiska och administrativa delar. Du kommer att arbeta i uppdrag och med frågeställningar som varierar i såväl storlek som komplexitet. Du kommer till exempel att:
 • Ta fram projekteringsunderlag i alla skeden för planerade vägar, gator och mark.
 • Planera och utföra arbetet, hantera beskrivningsverktyget i AMA samt hantera datasamordning.
 • Genomföra, och på sikt driva, projekteringen i väg-, gatu-, och markuppdrag som innebär en stor samordningsförmåga med övriga teknikområden då gatu/mark har en samordnande roll.
 • Följa upp, sammanställa och redovisa tekniska resultathandlingar i 2D eller 3D/BIM.
 • Följa upp ekonomin i uppdrag.
 • Jobba tvärvetenskapligt med övriga teknikområden nationellt och internationellt.
Då du förväntas ha tidigare erfarenhet från en liknande roll kommer du ta ett större ansvar för projekt och leda dem tillsammans med uppdragsledaren. Det innebär att du kommer hjälpa till att planera projekt, på sikt träna upp nya medarbetare och delegera ansvar i pågående projekt. Målet är att du på sikt ska axla rollen som uppdragsledare eller ledande projektör.

Sweco är en global aktör vilket skapar förutsättningar för dig att på sikt arbeta med spännande projekt både nationellt och internationellt, samt utvecklas i cross-border-projekt med våra kolleger runt om i världen.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasialexamen inom samhällsbyggnad, mätteknik eller liknande.
 • Har 1-3 års erfarenhet av att starta upp, driva igenom och avsluta projekt inom väg, gata eller mark. Du har fått denna erfarenhet antingen som projektör eller som mättekniker.
 • Har god kunskap i 3D CAD program.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Som person är du resultatinriktad, självgående och flexibel. Du förväntas uppskatta att arbeta mot uppsatta mål samt att ta initiativ som leder i målets riktning. Du kommer inte bli detaljstyrd utan få förtroende att hitta den bästa lösningen själv. Utöver detta är du en person som fullföljer det du tar på dig och trivs när du får förtroende utöver dina dagliga arbetsuppgifter. Det innebär tillsammans med mycket kundkontakt att dina dagar kan förändras snabbt och då är det viktigt att du kan anpassa dig till detta utan att tumma på kvalitet. Du kommer också ha stora kontaktytor både internt och externt och då är det viktigt med en god samarbetsförmåga.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning, inleds med provanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm
 • Kontaktperson: Rekryteringskonsult Tim Knutsson, tim.knutsson@academicwork.se
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sweco är Europas ledande konsultföretag inom hållbart samhällsbyggande. Koncernen omsätter cirka 16,5 miljarder och har drygt 14500 anställda i 14 länder, varav 5600 i Sverige. De erbjuder kvalificerade konsulttjänster med högt kunskapsinnehåll. Uppdragen handlar om allt från förstudier, utredning och strategisk planering till design, konstruktion, projektering och projektledning. Swecos ingenjörer, arkitekter och miljöexperter samverkar för att bidra till utvecklingen av ett hållbart samhälle.