Program Manager till AW Academy

Program Manager till AW Academy

WE MAKE PEOPLE GROW! Med över 2,500 examinerade konsulter från AW Academy är konceptet bevisat. Att arbeta som Program Manager på AW Academy innebär flexibla arbetsdagar där du kommer driva projekt, ta beslut och hantera många kontaktytor, såväl internt som externt. Rollen innebär en hög grad av självständigt arbete; du kommer lägga upp ditt dagliga arbete och ansvara för utformningen av ett projekt samt styra över hur du strukturerar dina arbetsuppgifter. Teamet består i dagsläget av 7 Program Managers och här får du det bästa av två världar; du kommer att arbeta i ett mindre bolag där många av bolagets beslut fattas tillsammans, samtidigt som du kommer tillhöra en del av en större koncern.

Information om uppdraget

Såhär beskriver en av våra Program Managers, Elin, sin roll:

På AW Academy är ingen dag den andra lik vilket gör rollen som Program Manager varierande, utmanande och väldigt rolig! Jag kan exempelvis börja veckan med att hålla en workshop tillsammans med IT-chefer för att ta fram programinnehåll för ett reskillprogram, följt av en audition med en potentiell Javalärare, till one-on-one samtal för att stötta våra deltagare och avsluta veckan med att hålla i ett examensevent, och slutligen stänga fredagen med en AW tillsammans med mina härliga kollegor. Vi jobbar i projektform vilket gör att jag kan styra och planera dagarna utifrån mina behov, och vi tar alltid hjälp av varandra i teamet i syfte att kontinuerligt utvecklas och för att jämna ut arbetsbelastningen.

AW Academy är ett internationellt företag inom AW Group, som just nu finns etablerat inom Sverige, Finland, Tyskland, Norge och Danmark. Via Accelereated Learning Programs erbjuder företaget tidseffektiva och kvalitativa utbildningar för att minska kompetensbrist. Med teorin att lärande är lösningen för både utveckling och tillväxt, både hos individer och organisationer. AW Academy fokuserar främst på re- & upskill inom områdena IT, Finans och Tech. På AW Academy ser vi teamet som nyckeln till framgång och vi älskar det vi gör. Vi utmanar traditionell utbildning och utvecklar ständigt vårt sätt att arbeta. Det säger säkert sig själv men vår nästa Program Manager är såklart en person som starkt relaterar till våra värdeord och alltid strävar efter att Beat Yesterday, Share Energy och samtidigt Show Heart.

Om tjänsten

Som Program Manager har du en viktig roll i utvecklingen av AW Academy. Att bygga ett AW Academy program inom re- eller upskill är ett projekt som kan ta allt från några veckor, upp till 4 månader. I rollen som Program Manager är du ansvarig för alla delar i projektet från start till slut. Tjänsten inkluderar också att upprätthålla ett stort kontaktnät - både externt och internt på AW. Du kommer arbeta för att upprätthålla ett brett nätverk av kunder samt interna stakeholders inom AW Group. Arbetet utgår från vårt kontor men vi erbjuder flexibla arbetstider och det finns möjlighet att arbeta hemifrån eller från annan ort.

Arbetsuppgifter
 • Driva projekt och säkerställa kvaliteten på programmet. Du kommer att arbeta med allt från första kontakt med kund till examen och utvärdering av projektet.
 • Identifiera kundernas behov och omvandla dessa till Learning designs.
 • Planera och genomföra workshops och kundmöten.
 • Ansvara över budgetplanering, kalkylera priser och program set-up.
 • Söka upp, attrahera och rekrytera lärare för att sedan introducera dem till vår pedagogiska plattform - The AW Academy Way och vårt sätt att arbeta.
 • Agera kontaktperson både internt och externt gentemot kunder, anställda och deltagare.
 • Kontinuerligt arbete för att förbättra arbetssätt och utveckling av utbildningsprogrammen.
Vi söker dig som
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta i en roll som innebär breda kontaktytor
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta självständigt med att planera ditt arbete.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
 • Ett stort plus om du tidigare har arbetat med projektledning i någon form, det är inte ett krav utan meriterande.
 • Erfarenhet eller intresse av utbildning eller IT/Tech är meriterande då det är områden vi verkar inom.
För att lyckas i denna roll tror vi att du blir motiverad av att ha en varierande roll med stora ansvarsområden och en passion för AW Academys koncept. Vi kommer att lägga störst vikt vid dina personliga egenskaper och din motivation för tjänsten samt AW Academy.

Som person tror vi att du är driven samt tycker om och växer med nya ansvarsområden. Du behöver vara strukturerad eftersom du kommer ha komplexa och varierande ansvarsområden och arbetsuppgifter. Vi tror att du är proaktiv och en problemlösare då omständigheterna kan förändras snabbt; som de har gjort sedan AW Academys start. Vi vill också se att du sprider positiv energi och inspiration, och att alla som har kontakt med AW Academy har en härlig känsla. På AW Academy tror vi på att fira framgångar och att alltid ha roligt längst vägen. Vi hoppas verkligen att du vill vara en del av detta!

Personliga egenskaper som är avgörande i denna roll:
 • Problemlösande
 • Strukturerad
 • Samarbetsförmåga
 • Ansvarstagande
Övrig information:

Start: Enligt överenskommelse

Placering: Stockholm, i vårt nybyggda kontor i Hagastaden tillsammans med övriga bolag inom AW Group.

Rekryteringsprocessen: Sök tjänsten genom att bifoga ditt CV och svara på ett antal frågor. Ett nästa steg i processen är tester (MAP & Matrigma), kompetensbaserad-intervju och referenser. Vi ser fram emot din ansökan.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se