Produktionsingenjör sökes till det globala företaget hyperion!

Produktionsingenjör sökes till det globala företaget hyperion!

Har du tidigare erfarenhet av industri- eller produktionsmiljö? Är du en klippa på det analytiska, en bra problemlösare och tidigare arbetat med förbättringsprocesser? Vill du dessutom arbeta för ett företag i en internationell miljö där varje medarbetare är viktig och stämningen på topp? Då är du den Produktionsingenjör som Hyperion önskar växa långsiktigt tillsammans med!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Produktionsingenjör till Sandvik Hyperion.

Hyperion tillverkar hårda och superhårda material samt erbjuder effektiva och skräddarsydda applikationslösningar för olika branscher. De strävar efter att ta fram de bästa och mest innovativa lösningarna för kunder över hela världen med stort fokus på forskning och utveckling. Bolaget har tidigare varit en del av den globala Sandvikkoncernen, men nu pågår arbetet med att bygga upp Hyperion som ett fristående företag. Detta innebär stora möjligheter för dig att få komma in och påverka samt forma rutiner för framtiden!

Hyperion är belägna i Västberga i södra Stockholm där ett trettiotal medarbetare med en mängd olika nationaliteter och personligheter håller till. Hyperion är en arbetsplats som präglas av glädje, mångfald och inkludering!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Hyperion.

Arbetsuppgifter

Som Produktionsingenjör kommer du att arbeta inom två huvudsakliga delar, som projektledare och som processansvarig. Som projektledare leder du investeringsprojekt och förbättringsprojekt inom hela produktionsenheten. I din roll som processansvarig arbetar du med att säkerställa, förbättra och utveckla produktionsprocesser och produktkvalitet. Detta gör du tillsammans med dina kollegor i ett mindre team där alla hjälps åt och delar erfarenheter emellan. Rollen innebär både interna och externa kontakter.

Som projektledare:
 • Leder och deltar du i investeringsprojekt
 • Du leder, identifierar och deltar även i förbättringsprojekt inom produktionen
Som processansvarig:
 • Är du tekniskt ansvarig för ett antal produktionsprocesser
 • Utvecklar processer, implemterar förbättringar och ny teknik
 • Kvalitetssäkrar processer och produkter
 • Ansvarar för arbetsrutiner, processer och dokumentation
 • Utbildar du efter ett tag personal i teknisk utrustning, processer och rutiner
Som produktionsingenjör på Hyperion får du arbeta under stort eget ansvar i en miljö med utrymme för initiativtagande och tanken är på sikt att du ska ta dig an en mer ansvarsfull roll! Här får du även möjlighet att lära dig mer om branschen och dela kunskaper med dina hjälpsamma och kompetenta kollegor.

Tjänsten passar dig som är resultatinriktad, initiativtagande och problemlösande. Du trivs med att samarbeta och kommunicera med olika kontaktytor på ett tydligt, korrekt och konstruktivt sätt. Du har även fallenhet att se helheten genom din analytiska förmåga. Vidare för att trivas i rollen är det viktigt att du på ett självgående och strukturerat sätt gillar att ta dig an nya utmaningar!

Vi söker dig som
 • Är utbildad högskole- eller civilingenjör inom maskinteknik eller liknande erfarenheter och kunskaper som bedöms likvärdig
 • Har minst 5 års arbetslivserfarenhet och tidigare erfarenhet av industri- eller produktionsmiljö
 • Talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska för att kunna kommunicera internt och externt
Det är meriterande om du
 • Har B-körkort
 • Har erfarenheter, kunskaper och intresse av lean.
Som person är du strukturerad och analytisk. Du har en förmåga att på egen hand identifiera vilka resurser som krävs för en uppgift och visar på flexibilitet i olika situationer. Vidare har du en hög samarbetsförmåga och servicekänsla då rollen innehåller mycket samarbete med både interna och externa parter. Här är det viktigt att du arbetar bra med andra människor, är lyhörd samt uppmärksam på synpunkter.

Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, kontorstider (flex)
 • Placering: Västberga, Stockholm
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the young professionals. Vi rekryterar och hyr ut young professionals studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sandvik Hyperion är en global, heltäckande leverantör av innovativa hårdmetall-, diamant- och kubiska bornitridlösningar. Organisationen gör det möjligt för sina kunder att förbättra affärsverksamheten genom produktlösningar, unika tjänster och kompetensutveckling för att stödja deras kunders konkurrenskraftiga behov. Deras avancerade produktion och FoU-kapacitet ligger över Amerika, Asien och Europa, vilket gör dem till en leverantör av verkligt globala och helt integrerade tillverkningsprocesser. Nyligen har Sandvik ingått avtal om att avyttra verksamheten, vilket skapar Hyperion och en unik möjlighet att växa!