Produktingenjör till Nilar

Produktingenjör till Nilar

Är du ingenjör inom el/energi och vill jobba med framtidens energilösningar?
Nilar vill göra skillnad i världen genom att erbjuda det grönaste och säkraste alternativet av elektrisk energilagring. I rollen som Produktingenjör arbetar du nära Nilars Produktchefer samt utvecklingsteam och konsulterar dem i framtidens energilagringenergisystem. I en dynamisk roll med stöttande kollegor erbjuds du personlig utveckling, goda framtidsutsikter och teknisk problemlösning i en nytänkande bransch och växande bransch!

Information om uppdraget

Hos Nilar får du arbeta i en framtidsbransch på ett företag i framkant. Exempelvis används Nilars produkter mot elbilsindustrin där det ställs allt högre krav på säkra och hållbara alternativ. Med nya metoder har Nilar utvecklat ett batteri med en förlängd livslängd och kan nu erbjuda återvinningsbara batterier.

Läs mer om Nilars batterier här och läs mer om Nilar på deras hemsida på deras LinkedIn samt deras Instagram.

Utöver ett spännande företag står personlig utveckling i fokus hos Nilar. Som medarbetare på Nilar kan du bygga din karriär i den riktning du vill och de stöttar varje individs professionella utveckling. På Nilar råder en familjär stämning där de tränar tillsammans på lunchen och avsätter tid för gemensamma aktiviteter.

Arbetsuppgifter

Som Produktingenjör arbetar du med att utveckla och skapa nya produkter tillsammans med Nilars produktorganisation. Du kommer även att få arbeta i en bred teknisk roll nära deras utvecklingsteam i Gävle och utvärdera hur deras batterisystem används av kunderna.

Detta är en ny roll och därför kommer du få möjligheten att vara med och bygga upp och forma den från start. Framåt ses även stora utvecklingsmöjligehter till att få vara med och ta ännu större produktansvar.

Du kommer till exempel att:
 • Analysera data och utvärdera produkter i syfte att förbättra dem och förstå kundernas användning
 • Stötta produktcheferna vid framtagning av nya produkter och sedan konkretisera informationen till Nilars utvecklingsavdelning
 • Arbeta med kravställing av framtida produkter
 • Uppdatera produktkataloger med kravspecifikation och marknadsmaterial
Vi söker dig som
 • Har en avslutad civilingenjörsutbildning med inriktning mot elkraft, energi eller elektroteknik/elteknik.
 • Har kunskaper i ellära och mekaniktekniska principer
 • Talar och skriver flytande engelska samt svenska
Det är starkt meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom el eller energi och gärna med fokus på energilagringssystem eller batterier. Även meriternade med mycket goda kunskaper i Excel och Power BI.

Säkerställ att det framgår tydligt i ditt CV om du uppfyller kraven och meriterande erfarenhet.

Som person är du ansvarstagande och självgående. Du har en vilja att jobba nära verksamheten och bör även vara kreativ samt idérik när det kommer till att se utvecklingsmöjligheter. Du är problemlösande och tar ansvar för dina väl genomtänkta lösningar.

Övrig information
 • Start: Januari
 • Omfattning: Anställningen inleds med en visstidsanställning på 6 månader med ambition till förläning. Behovet är långsiktigt.
 • Placering: Täby
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nilars önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Nilars batterier här och läs mer om Nilar på deras hemsida.