Processingenjör till världsledande teknikbolag!

Processingenjör till världsledande teknikbolag!

För dig som söker en spännande roll med fokus på automation och kundnära samarbete, finns det nu en unik möjlighet att arbeta som Processingenjör på ett marknadsledande bolag! Du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter och ett nära samarbete med seniora kollegor. Har du en bakgrund som automationsingenjör, alternativt en akademisk utbildning inom maskinteknik? Eller har du arbetslivserfarenhet inom processindustrin? Då kan denna tjänst vara perfekt för dig!

Information om uppdraget

För vår kunds räkning söker vi en Processingenjör som kommer att arbeta i deras enhet inom processautomation. Det är en liten verksamhet med en spetskompetens inom pappersbruk, där de i dagsläget har ett 20-tal anställda. Du kommer att tillhöra och utgå från deras kontor i Kista, där de i dagsläget är fem personer i teamet. I tjänsten kommer du få möjligheten att åka ut till kundanläggningar inom regionen och därav kräver tjänsten att du har ett svenskt B-körkort.

Du erbjuds
 • Möjligheten att arbeta hos ett internationellt företag som ständigt ligger i framkant med den senaste tekniken.
 • Kompetensutbyte från dina kollegor.
 • Goda utvecklingsmöjligheter och en möjlighet att uppdraget blir långsiktigt och leder till en överrekrytering förutsatt att samtliga parter är nöjda.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som Processingenjör kommer du att vara tekniskt ansvarig för reglerteknik och processoptimering i leveransprojekt. Du kommer även vara delaktig i arbetet med att optimera prestandan i deras redan installerade system. Du kommer att arbeta ute hos deras kunder för att förstå deras processer och optimeringsbehov, samt utveckla styrstrategier och reglertekniska lösningar för att nå optimal prestanda och kvalitet.

Arbetet omfattar processanalyser, signalbehandling och analys, modellering samt implementering och idrifttagning av multivariant reglersystem. Arbetet kräver att du har en god teoretisk kunskap samt en förmåga att implementera reglerteknik i industriella processer. I rollen har du en direkt dialog med deras kunder, där vi i denna tjänst värderar sociala aspekter och kommersiell förståelse högt. Vidare kommer du att arbeta både individuellt och i samarbete med kollegor i teamet, då hela arbetet sker i projektform. Parallellt med arbetet kommer du att föra dokumentation och ha daglig kontakt med interna avdelningar hos kunden.

Dina ansvarsområden är bland annat:
 • Att delta i förstudier hos kund, insamlandet/definition av kundkrav och identifierandet av potentiella förbättringar i kundens produktionsprocesser.
 • Tekniskt ansvar inom projektet gällande processanalys, reglerings- och funktionsspecifikationer, anpassningar och funktionstestning av utrustning hos kund.
 • Att delta i idrifttagandet av våra produkter hos kund med slutgodkännande, finjusteringar och testning/verifiering.
Arbetet utförs dels på kontoret i Kista, med remoteanslutning till kundsiterna, och dels arbete direkt ute hos deras kunder, där kundanläggningarna är fördelade över hela regionen.

Vi söker dig som
 • Du har en YH-utbildning inom automation där du läst reglerteknik och haft LIA period där du arbetat med liknande arbetsuppgifter som i tjänstens beskrivning, alternativt har du en högskole- eller civilingenjörsexamen inom maskinteknik med inriktning produktionsteknik, processindustri eller processteknik.
 • Alternativt har du 2-3 års erfarenhet inom processindustrin med reglerteknik som fokus.
 • Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift.
 • Innehar ett svenskt B-körkort då tjänsten innebär resor till kunder inom regionen.
Vi anser det starkt meriterande om du har:
 • Tidigare arbetslivserfarenhet från massa- och pappersindustrin.
 • Kunskaper i Matlab och andra modelleringsverktyg.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, för att lyckas i rollen ser vi att du är:
 • Noggrann och analytisk.
 • Innovativ med ett lösningsfokuserat mindset.
 • Kommunikativ.
Övrig information:
 • Start: Omgående, eller enligt överenskommelse.
 • Omfattning: Konsultuppdrag på heltid, 6 månader med goda möjligheter till överrekrytering.
 • Placering: Utgår från kontoret i Kista där man åker ut till kunder inom hela regionen.
 • Arbetstider: Mån-fre, 8-17.
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Går du vidare i processen kommer du få mer information om slutkunden.