Processingenjör inom styrsystem till Sobi

Processingenjör inom styrsystem till Sobi

Att arbeta med GMP, ansvara för styrsystem i produktion och med en produkt som i slutändan räddar liv, låter det som något för dig? Läkemedelsföretaget Sobi söker dig med GMP-vana som vill utveckla, förvalta och ha övergripande ansvar för ett av produktionens styrsystem.

Information om uppdraget

Academic Work söker en Processingenjör inom styrsystem till Sobi. Du kommer att tillhöra gruppen Processteknik Internal Manufacturing som producerar läkemedel för människor med sällsynta sjukdomar. Inom den gruppen kommer du tillhöra sektionen Anläggning som ansvarar för anläggningar, utrustning och kompetens för biologisk produktion i pilot- och produktionsskala. Du kommer att i början få gå bredvid en kollega som introduktion för att utbildas i det specifika styrsystemet. Du kommer att tillhöra en grupp på 12 personer och vara involverad i dagliga samarbeten med övriga delar av organisationer samt externa parter. Arbetet innebär främst arbetstider under dagtid. Du kommer att arbeta på Sobis produktion i Stadshagen i centrala Stockholm.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Sobi.

Arbetsuppgifter

Som Processingenjör inom styrsystem kommer du ha det övergripande ansvaret för ett av produktionens styrsystem mot cellodlingsanläggningen, kromatografisystem samt bioreaktorer. Detta innebär att du kommer arbeta med förvaltning och underhåll av systemet, samt ansvara för dess utveckling. Du kommer själv göra enklare programmering i systemet, men den mesta av den rena systemutvecklingen görs av IT-konsulter. I och med att du kommer arbeta i en strikt reglerad verksamhet kommer en stor del av rollen innebära dokumentation, exempelvis kopplat till ändringsärenden, skriva SOP:ar (Standard operating procedure) och valideringar. Du kommer även att skriva kravspecifikationer till leverantörer.

Du kommer till exempel, utöver detta, att:
 • Ha dialog med konsulter och specialister på styrsystem och nätverk
 • Vara administratör i systemet (exempelvis skapa användare till andra medarbetare)
 • Utbilda övriga medarbetare, både via text och muntligt, hur systemet används
Tjänsten passar dig som vill arbeta i läkemedelsbranschen och har ett extra öga för IT och styrsystem. Det passar dig som vill ha en stor inverkan på effektiviteten och kvaliteten på en produktion och arbeta med en produkt som i slutändan räddar liv. Sobi kommer erbjuda dig goda karriärmöjligheter, stor frihet under ansvar och en trevlig social miljö.

Vi söker dig som
 • Har en högskoleexamen med inslag/kurs(er) mot processtyrsystem
 • Har praktisk erfarenhet av GMP, via heltidsjobb, deltidsjobb eller sommarjobb
 • Har ett intresse av styrsystem och IT
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, då du kommer ha daglig kommunikation på båda språken i tal och skrift
Det är meriterande om du har erfarenhet av processteknik, cellodling eller proteinrening.

Som person ser vi att du är noggrann, då du kommer arbeta med mycket dokumentation utifrån strikta regler och riktlinjer. Det är också av stor vikt att du är självgående i ditt arbete då du i huvudsak kommer driva på ditt eget arbete och själv identifiera nästa steg. Du är flexibel i att kunna göra de arbetsuppgifter som behövs för att nå dina mål och trivs när du får samarbeta och kommunicera med dina kollegor runt om i organisationen.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med sex månaders provanställning
 • Placering: Stadshagen
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och xx önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Medicinsk forskning & Laboratorieverksamhet, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sobi är ett internationellt läkemedelsföretag inriktat sällsynta sjukdomar. Vårt uppdrag är att utveckla och tillhandahålla innovativa behandlingar och tjänster som ger patienter ett bättre liv. Produktportföljen fokuserar främst på hemofili, inflammationssjukdomar och genetiska sjukdomar. Sobi marknadsför även en portfölj med specialist- och särläkemedel på uppdrag av olika partnerföretag i Europa, Mellanöstern, Nordafrika och Ryssland. Sobi är en pionjär inom bioteknologi med stort kunnande inom produktion av biologiska läkemedel. Intäkterna uppgick 2015 till 5,2 miljarder kronor och antalet anställda var cirka 760. Aktien (STO:SOBI) är noterad på NASDAQ Stockholm.