Problemlösande fälttekniker till SWARCO

Problemlösande fälttekniker till SWARCO

Tycker du att ett varierande arbete där din problemlösningsförmåga kommer sättas på prov låter spännande? Vill du dessutom vara med och bidra till en trygg bil- och kollektivtrafik? Här är din chans! Som tekniker hos Swarco startar du dagen med en kopp kaffe med kollegorna på kontoret i Skogås för att sedan ta servicebilen ut och felsöka samt reparera digitala skyltar, trafiksignaler och parkeringssystem. Vi söker dig som trivs i en självständig, flexibel och praktisk roll där hela Mälardalen är din arbetsplats!

Information om uppdraget

SWARCO arbetar över hela Sverige med utveckling och underhåll av bland annat trafiksignallösningar, vägskyltar, tunnelsystem och parkeringssystem. Nu utökar de Eftermarknad Nord med ytterligare fälttekniker som kommer att utgå från SWARCO's kontor i Skogås men spendera majoriteten av tiden ute på fältet. Du tilldelas en servicebil. Du arbetar i ett team med projektledare och arbetsledare men jobbar ofta självständigt ute på fält. På SWARCO får du möjligheten att arbeta med stora infrastrukturprojekt såsom Södra och Norra Länken, Essingeleden och ombyggnationen av Kungens kurva. Några av företagets samarbetspartners är Trafikverket och kommuner runt om i landet.

I början av din anställning erbjuds du en gedigen introduktion och därefter finns möjlighet att specialisera dig inom lämpligt område. SWARCO erbjuder både interna och externa vidareutbildningar vid behov samt andra förmåner som kollektivavtal, rikskort, friskvårdsbidrag, sjukvårdsersättning och gratis gym på arbetsplatsen.

Som fälttekniker kommer du att arbeta med service och underhåll av trafik- och informationssystem. Du utgår från kontoret i Skogås men arbetar med ärenden i hela Mälardalen. Du kommer att få information om var trasig utrustning finns och därefter ansvarar du själv för att ta dig till platsen med servicebilen för att undersöka och åtgärda problemet. Arbetet sker ute på vägarna och består av felsökning, underhåll och reparation av exempelvis trafiksignaler och skyltar, motorvägssystem, parkeringsbommar samt informationstavlor.

Arbetsuppgifter
 • Jobba ute på vägarna med felsökning av exempelvis digitala hastighetsskyltar
 • Åtgärda kabelskador
 • Service och underhåll av trafiksignaler, motorvägssystem och parkeringssystem
Tjänsten passar dig som tycker om att arbeta självständigt ute på vägarna och lösa problem. Du kommer att ingå i ett trevligt team med många motiverade och engagerade kollegor som gärna jobbar med frihet under ansvar och alltid ställer upp för sina kollegor. Under din anställningstid finns möjligheter att utvecklas tekniskt i rollen och exempelvis bli expert på ett system. Förhoppningen är att du ska trivas lika bra som dina kollegor och vilja jobba långsiktigt inom företaget.

Vi söker dig som
 • Har erfarenhet av installation, drift och underhåll inom exempelvis el, tele, larm, hissar, rulltrappor eller liknande
 • Trivs med att jobba utomhus på fältet i en praktisk roll
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska
 • Har B-körkort
Det är meriterande om du:
 • Har en teknisk eftergymnasial utbildning inom exempelvis el eller liknande
 • Har erfarenhet av arbete inom väg och underhåll
Som person är du självständig och problemlösande. Då dina dagar varierar krävs det att du är flexibel och har en förmåga att anpassa din tid utefter korta deadlines, vilket även ställer stora krav på din stresstålighet. Eftersom du jobbar med trafiksäkerhet är det viktigaste dock att du är noggrann, utför ett kvalitativt arbete och inte lämnar något åt slumpen.

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid och tillsvidare
 • Arbetstid: 7-16, beredskap var 7:e vecka. Förekommer även visst natt- och/eller helgarbete vid specifika installationsprojekt
 • Placering: Stockholm, Skogås
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SWARCO's önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SWARCO Sverige har ca 110 högt kvalificerade och motiverade medarbetare, som tillsammans med sina Nordiska kollegor utgör en mycket kompetent och stark organisation, #OneSWARCO! Kulturen präglas av passion, tillit och förtroende, flexibilitet, innovation och samverkan.

SWARCO Sveriges verksamhet består huvudsakligen av försäljning och genomförande av projekt och servicetjänster - med stor vikt på närhet till marknaden och kundens behov. SWARCO Sverige har huvudkontor i Stockholm samt avdelningskontor i Göteborg, Karlstad och Malmö.

SWARCO's kunder är främst det svenska Trafikverket som ansvarar för riksvägarna, kommunerna som ansvarar för trafikplaneringen lokalt i städer och samhällen, de större kollektivtrafikoperatörerna samt ett antal privata parkeringsoperatörer och Luftfartsverket.