Penetrationstestare som vill arbeta på sina egna villkor

Penetrationstestare som vill arbeta på sina egna villkor

Fritid på arbetet eller arbete på din fritid? Det kan vara svårt att se skillnad när man arbetar med sitt intresse! Nattuggla eller morgonpigg? Säkerhetskontoret är arbetsplatsen som anpassar sig efter individen och de söker nu dig som har ett stort intresse för etisk hackning och som vill växa i en roll som penetrationstestare. Du får en möjlighet att göra det du brinner för och delar ditt intresse med likasinnade!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Säkerhetskontorets räkning penetrationstestare som kommer att förstärka teamet som idag består av sex erfarna kollegor. På Säkerhetskontoret är varje anställningsavtal unikt och anpassat efter individen. Trivs du kanske bäst med att arbeta hemifrån i sköna datorstolen och vill besöka kontoret när det passar dig? Det är du som avgör så länge de ställda kraven på kvalitet i leverans till kund inte åsidosätts. På kontoret finns det förutom arbetsplatser hårdvarulabb, flipperspel, och andra förströelser. Alla medarbetare på Säkerhetskontoret kopplar av lika seriöst som de arbetar.

På säkerhetskontoret erbjuds du en flexibel anställning med möjlighet att ta dig an projekt som passar dig och dina intressen. Det vi efterfrågar av dig är en stor passion för etisk hackning som gör att intresse och arbete sammanfaller.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Säkerhetskontorets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Säkerhetskontoret.

Arbetsuppgifter

Som anställd på Säkerhetskontoret kommer du att genomföra penetrationstest åt företagets kunder, vilket ni gör i team om åtminstone två personer. Ett penetrationstest syftar till att identifiera sårbarheter i ett företags IT-system som en angripare kan utnyttja. Det är ett förebyggande arbete och syftar till att förekomma en eventuell angripare. Ofta testar ni kundernas nätverk och system både från utsidan och insidan. Tillsammans med kund reder ni ut nyttan och syftet med penetrationstestet, som i regel pågår under 1-3 veckor. Efter penetrationstestet dokumenterar ni identifierade svagheter och sammanställer detta i en skriftlig rapport.

Du kommer till exempel att:
 • Tillsammans med en eller flera kollegor utföra penetrationstest åt företagets kunder, dokumentera och rapportera
 • Mellan uppdragen lägga tid på att förkovra dig i relaterade områden i syfte att kompetensutveckla dig själv
Vi söker dig som
 • Har en relevant utbildning från högskola eller universitet eller förvärvat din kunskap på egen hand
 • Har ett brinnande intresse för etisk hackning och IT-säkerhet
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
 • Är svensk medborgare
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet som penetrationstestare eller som exempelvis systemadministratör och känner dig redo att ta nästa steg. Vi tror att du som söker har spenderat tid med exempelvis Capture The Flag-tävlingar eller på annat sätt kommit i kontakt med cybersäkerhet, vilket vi vill att du tydliggör i din ansökan.

Som person är du nyfiken och driver din egen utveckling framåt. Du har ett genuint intresse för IT-säkerhet som genomsyrar allt du gör. Du är mån om din personliga utveckling men lägger inte vikt vid internt avancemang eller titlar, det viktiga är att du får göra det du brinner för. Du är en lagspelare som tycker om att bidra till kollektiv intelligens där ni ständigt utvecklar varandra i syfte att hjälpa kunderna. Du trivs med att arbeta i ett värderingsstyrt företag som präglas av värdeordet Ärlighet både gentemot sig själv, kollegor och kunder.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, provanställning tillämpas
 • Placering: Stockholm, med möjlighet att arbeta från andra orter
 • Kontaktuppgifter: Josefin Nilsson, Rekryterare
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Testare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säkerhetskontoret startades av Claes Törneman och Magnus Sjöberg, båda med mycket lång erfarenhet av IT-säkerhetsarbete i företag och inom svensk underrättelsetjänst. Säkerhetskontoret drivs av en vilja att lösa problem och baserar sin verksamhet på insikten att ett företags IT-säkerhetsarbete måste vara i fas med affärsverksamheten. Som utpräglade teknikspecialister erbjuder de sina kunder olika typer av tekniska tjänster och konsultation inom IT-säkerhetsområdet.