PR-och kommunikationsassistent till Postkodlotteriet

PR-och kommunikationsassistent till Postkodlotteriet

Dörrklockan ringer och spänningen höjs, vad kan det bero på? Jo, grannen har precis vunnit sin drömbil. Fastnade du för min story? Om inte, gör det bättre i rollen som PR-och kommunikationsassistent till Postkodlotteriet. I rollen kommer du lyfta vinnarnas storys så de blir hörda!

Information om uppdraget

Svenska Postkodlotteriet drivs av Novamedia och är ett av Sveriges största lotterier. Hela överskottet går till ideella organisationer och sedan starten har detta varit över 10 miljarder kronor. Du känner säkert igen lotteriet från TV, nyhetsartiklar och sociala medier.

Postkodlotteriet växer och söker nu en till stjärna till teamet som arbetar med produktkommunikation. Du sitter tillsammans med 180 andra i den klimatsmarta byggnaden Waterfront Building precis bredvid Stockholms centralstation. Här har vi kompetenta, drivna och engagerade medarbetare som bidrar till en unik arbetsmiljö.

Du erbjuds
 • En möjlighet att få vara med och stärka samhället
 • En möjlighet att lära dig mer om PR-yrket och vad som är framgångsfaktorerna
 • En dedikerad konsultchef och karriärspartner från Academic Work som involveras i din utveckling
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som PR- och kommunikationsassistent så kommer din vardag att vara av varierande karriär. Ditt främsta fokus innebär att arbeta med storytelling som ska säljas in till olika målgrupper. Du kommer ha kontakt med journalister och vinnare samt involvera teamet som arbetar med våra Tv-produktioner.

Här samlar du in information som du presenterar, det handlar om att fånga intresset för att storyn ska föras vidare. Du kommer att ingå i ett team som ger dig hjälp och stöttning att komma in i din roll och tillsammans levererar ni mot era gemensamma mål. I rollen kommer du utmanas och samtidigt ha väldigt kul!

Vi söker dig som
 • Är i början av din karriär och har ett års erfarenhet inom PR-och kommunaktion
 • Har en akademisk examen inom PR, kommunikation eller motsvarande YH-utbildning
 • Har en förståelse för journalisternas arbete
 • Har goda kunskaper i det svenska och engelska språket
Vi ser att du är personen i ditt kompisgäng som kan fånga ett helt rum med din story. Det är viktigt att du är orädd och flexibel då du kommer ha olika kontaktytor och tillsammans med andra ansvarar för att storyn kommer ut. Vi ser också att du är relationsbyggande och enkelt kan knyta kontakter med andra. Vidare är du kommunikativ och kan skickligt förmedla ut information.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid, långsiktigt
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Postkodlotteriet