PR- och Kommunikationsansvarig till Reitan Convenience Sweden AB

PR- och Kommunikationsansvarig till Reitan Convenience Sweden AB

Reitan Convenience Sweden ABs (RCS) är franchisegivare för Pressbyrån, 7-Eleven och PBX, med sammanlagt 400 butiker som drivs av framgångsrika franchisetagare runt om i Sverige. Hos RCS arbetar du tillsammans med härliga kollegor i en prestigelös omhändertagande och tillåtande företagskultur. Nu söker dem en engagerad och driven person, med tidigare erfarenhet från PR- och kommunikation, som vill ta sig an rollen som kommunikationsansvarig - kanske är det du?

Information om uppdraget

Nu ges du möjlighet till att vara med och jobba med några av Sveriges kändaste varumärken och bli del av cirka 100 engagerade medarbetare. Du kommer att ha ett nära samarbete med HR- & Hållbarhetsdirektören samt Marknadsavdelningen i syfte att ta fram strategier, planer och kommunikationspaket för RCS.

I rollen som PR- och Kommunikationsansvarig ansvarar du för att planera och genomföra RCS externa och interna kommunikation. Detta i enighet med företagets mål, vision och de tankar som finns etablerade för exempelvis PR, employer branding, krishantering och textproduktion till egna kanaler. Uppdraget är att skapa kommunikation som engagerar, är tydlig och som stärker företaget och dess franchisetagare. Du ska kontinuerligt arbeta med att utveckla och stötta organisationen och operativt driva kommunikationsarbetet framåt. Rollen fungerar även som kontaktyta och stöd till ägare av norska Reitan Convenience AS och Reitan Retail, gällande kommunikationsfrågor.

Arbetsuppgifter
 • Självständigt driva PR- och kommunikationsarbetet framåt och proaktivt hitta möjligheter för varumärkena och utvalda talespersoner att synas
 • Omvärldsbevaka för att hitta kommunikationsmöjligheter samt identifiera risker
 • Aktivt arbeta med att hitta interna intressanta nyheter att kommunicera
 • Självständig textproduktion, exempelvis pressmeddelanden eller intern information
 • Ansvara för nödvändig kontakt med journalister och övrig presskår
 • Samordna kampanjer och i ett nära samarbete med underleverantörer (reklam- och PR-byrå) säkerställa att RCS budskap kommer fram tydligt och i enlighet med de övergripande företagsmålet samt kvalitetssäkra leveranser från samarbetspartners
Vi söker dig som
 • Minst 3-4 års erfarenhet av arbete på PR-byrå eller i PR- eller kommunikationsroll på företag
 • Erfarenhet av planering och genomförande av kommunikations-planer, taktiskt och strategiskt
 • Arbetat med olika varumärken och ha en god förståelse för hur olika varumärken fungerar
 • Erfarenhet av finansiell kommunikation, IPO
 • Meriterande med erfarenhet av hållbarhetsarbete och franchiseverksamhet
Som person är du initiativrik, strukturerad och duktig på att bygga relationer. Du är strategisk och har en förmåga att skapa förtroende hos dina kollegor och omvärlden. Vi letar efter en lagspelare som motiveras av att driva egna projekt och ta initiativ som stöttar PR-arbetet. Du är målinriktad, leveranssäker och har en stor förståelse för medielogik och nyhetsvärdering.

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och ditt intresse för tjänsten. Motivera väl i din ansökan varför du valt att söka just denna tjänst.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stadshagen, Stockholm. Du förväntas arbeta från kontoret majoriteten av tiden
Kontaktinformation: Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Ansvariga för processen är Milly Weidstam (milly.weidstam@academicwork.se) och Minna Loosaar (minna.loosaar@academicwork.se)

Information om rekryteringsprocessen:
 • Telefonintervju med Academic Work
 • Personlighets- och problemlösningstester (ca 40 + 12 minuter)
 • Djupintervju med Academic Work
 • Intervjuer med Reitan Convenience Sweden AB
 • Referenstagning, bakgrundskontroll och beslut
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Reitan Convenience Sweden AB - servar dagligen 350 000 kunder genom deras ca 400 butiker. Deras framgång bygger på stolta och framgångsrika franchisetagare för Pressbyrån och 7-Eleven. De strävar efter att ge kunderna en bättre dag. Reitan Convenience Sweden AB ägs av det norska familjebolaget REITAN som är verksamt inom affärsområdena dagligvaruhandel, servicehandel och distribution i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Litauen, Estland samt Lettland.