PR & Content Manager till Academic Works marknadsavdelning

PR & Content Manager till Academic Works marknadsavdelning

Nu söker Academic Works inhouse-byrå Creative Team, en erfaren ledare som dessutom är riktigt vass på PR & Content Marketing. Är du redo för nya spännande utmaningar? Sök då tjänsten!

Information om uppdraget

Som PR & Content Manager tillhör du Academic Works marknadsavdelning och vår kreativa inhouse-byrå, Creative Team. Du leder ett starkt team av specialister inom innehållsproduktion och jobbar dagligen med att skapa förutsättningarna ditt team behöver för att nå resultat utöver det vanliga.

Teamet kommer bestå av 3 contentspecialister som producerar vårt skriftliga innehåll till såväl marknadsmaterial som diverse filmmanus och innehåll på webb. Som närmsta chef för detta ambitiösa team fokuserar du aktivt på att stärka deras medarbetarengagemang samtidigt som du tillsammans med teamet säkerställer att Academic Work alltid producerar engagerande innehåll i skrift, anpassat för våra olika varumärken och målgrupper. Utöver att leda ditt team, driver du koncernens internationella PR-arbete. Detta gör du genom att identifiera och producera relevant kommunikation till press & media samt utveckla existerande PR-strategi och säkerställa att denna går i linje med vår affärsstrategi.

Ditt huvudsakliga uppdrag som PR & Content Manager är att leda och skapa resultat genom ditt team. Genom redaktionsmöten och löpande diskussioner kring intressanta vinklar och tonalitet förflyttar ni Academic Works position framåt. När ett kommunikationsinitiativ initierats bidrar PR & Content-teamet till idégenerering, research och produktion av skriftligt innehåll. Innehållet som produceras varierar från nyhetsbrev, till större varumärkeskampanjer i flertalet kanaler.

En viktig del i ditt arbete som PR & Content Manager är att säkerställa att vår tonalitet alltid är träffsäker, oavsett produktion, målgrupp eller varumärke. Utöver din ledarroll är du ansvarig för PR funktionen och jobbar operativt med produktion av pressmeddelanden, stöttar nyckelpersoner inom koncernen inom strategisk PR och kommunikationsutmaningar. Till din hjälp har du ett internationellt nätverk av PR-byråer på respektive marknad, vilka du också leder och koordinerar arbetet för att säkerställa maximal effekt och nyttjande av PR-kanalen.

Arbetsuppgifter

Leda, utveckla och rekrytera till vårt PR & Content-team genom att aktivt stärka deras medarbetarengagemang.

Ta en aktiv roll i att förbättra och utveckla vår marknadsprocess från ett PR & Content-perspektiv och säkerställa att teamet håller produktionsdeadlines utan att kompromissa med kvalitén på vårt innehåll.

Löpande jobba nära och stötta ditt team av specialister för att säkerställa att vårt innehåll förflyttar vår varumärkesposition framåt, genomsyras av hög kvalitet och med träffsäker tonalitet.

Identifiera och koordinera PR aktiviteter med ett högt kommunikativt- och affärsmässigt värde.

Stötta våra ledningsgrupper och andra nyckelkompetenser med produktion av kommunikationsmaterial och rådgivning inom strategisk PR.

Vi söker dig som

För att lyckas i rollen som PR & Content Manager så tror vi att du har ett stort intresse för ledarskap och erfarenhet av att leda team och/eller större projektgrupper. Vi tror du har en liknande roll på en marknadsavdelning alternativt på en content/reklambyrå eller nyhetsredaktion.

Du har även:

Relevant eftergymnasial utbildning inom PR, journalistik eller marknadsföring
Minst 5 års erfarenhet från att jobba med innehållsproduktion
Ledarskapserfarenhet från att leda framgångsrika team
Kan uppvisa att du framgångsrikt lett PR aktiviteter i en internationell företagsmiljö
Erfarenhet av att jobba med innehåll på engelska. Professionell nivå i tal och skrift, även grammatiskt, för att kunna stötta ditt team.
Stort intresse av att utvecklas som ledare

Det är meriterande om du:

Har god kunskap om och kan producera kvalitativa texter på svenska. Exv. Pressmeddelande och för att kunna stötta organisationen i kommunikationsutmaningar.

Har erfarenhet av att jobba på en content/reklambyrå, inhouse-byrå eller motsvarande.

Erfarenhet av att ta fram och förvalta PR strategi.

Erfarenhet av stötta top management och nyckelpersoner i strategiska kommunikationsutmaningar.

Erfarenhet från att leda team inom PR och/eller Content Marketing.

För att lyckas i rollen, ser vi dessa kompetenser som viktigast:

Personlig mognad

Ansvarstagande

Resultatorienterad

Strukturerad

Kommunikativ

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid, Tillsvidare
  • Placering: Hälsingegatan 43, St. Eriksplan
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan, så skickas du till Teamtailor, vårt rekryteringssystem för interna tjänster. Processen består utav CV-selektering, tester och intervjuer. Om du går vidare efter CV-selekteringen är första steget tester via Assessio. Anledningen till att vi har valt tester är för att säkerställa en så solid och rättvis process som möjligt.
  • Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lovisa.mellbin@aw.com under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Vi kommer att återkoppla på din ansökan i Augusti.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är ett bemannings- och rekryteringsföretag som sedan starten 1998 har hjälpt över 150 000 young professionals världen över till jobb. Vi strävar efter att bygga en arbetsplats i absolut världsklass, målet är att ingen medarbetare på Academic Work ska vilja jobba någon annanstans. Vår kultur präglas av våra tre värderingar: Share Energy, Beat Yesterday och Show Heart och vi tror därför på att ha roligt på jobbet, sprida vår energi, nå imponerande resultat och sträva efter att utvecklas.

För tredje året i rad vann vi 2019 kategorin bästa service och tjänsteföretag i Brilliants tävling Powered by People. https://www.academicwork.se/ko...

Academic Work har med andra ord högst medarbetarengagemang av alla företag i branschen! Läs mer om våra karriärvägar och möjligheter som finns hos https://career.academicwork.se...

Vill du hänga med bakom kulisserna? Följ oss på href="Instagram" class="redactor-linkify-object">https://www.instagram.com/acad...

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här!

Varmt välkommen!