Ombudsman till Sveriges universitetslärare och forskare

Ombudsman till Sveriges universitetslärare och forskare

Vill du vara med och skapa goda förutsättningar för Sveriges universitetslärare och forskare? Är du riktigt vass på arbetsrätt? och kanske vill utvecklas ännu mer inom området där ingen dag är den andra lik?
Då kan detta vara en tjänst för dig!

Information om uppdraget

SULF är universitetslärarnas, forskarnas och doktorandernas fackliga och professionella organisation.

SULF är en kunskapsinriktad organisation och en betydelsefull aktör inom universitets- och högskoleområdet. De söker nu en ombudsman/förhandlare som vill vara med och skapa goda förutsättningar för Sveriges universitetslärare och forskare i Stockholm. Deras kontor är beläget i gamla stan där ca 25 personer sitter. Du kommer att tillhöra ett team på 10 personer med samma roll och två jurister. Alla har ett genuint intresse och engagemang för deras medlemmar och arbetar för att de ska ha goda arbetsvillkor och få möjlighet att utvecklas i sina yrkesroller.

Sulf erbjuder en arbetsplats med högt i tak, god arbetsmiljö och hög flexibilitet. Sulf vill gärna ha någon på plats snart, så du behöver kunna påbörja tjänsten i oktober. Tjänsten är ett vikariat på ett år, men det finns goda chanser till förlängning.

Du erbjuds

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande: https://www.academicwork.se/jobbsokande/konsult

Arbetsuppgifter

Som ombudsman/förhandlare kommer du att arbeta för och stötta några av landets viktigaste yrkesgrupper - universitetslärare, doktorander och forskare.

Du kommer bland annat kombinera
  • Förhandlingsarbete
  • Rådgivning
  • Utbildning av förtroendevalda med föreläsningar, projekt eller utredningar till förbundets professionsfrågor
Dina ansvarsområden omfattar även stöd och rådgivning till lokala styrelser vid lärosäten i såväl arbetsrättsliga frågor som professionsfrågor. Du arbetar också med styrelseutveckling och stöd i föreningarnas rekryteringsarbete. Resor inom landet förekommer då varje ombudsman har flera lärosäten.

Vi söker dig som
  • Har en akademisk utbildning
  • Talar och skriver såväl på svenska och engelska då förhandlingarna sker på båda språken
  • Erfarenhet av förhandlingar/förhandlingsrätt från tidigare uppdrag som kan dokumenteras i ditt CV
  • Goda kunskaper i arbetsrätt som du kan visa upp i ditt CV
Som person ser vi att du är: noggrann, strukturerad, relationsskapande

* Meriterande om du har kunskap och erfarenhet av högskolesektorn
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SULF, Sveriges universitetslärare och forskare, SULF, har 21 400 medlemmar som är verksamma inom universitet och högskola. Förbundet har 28 anställda, varav ett 20-tal vid förbundskansliet i Gamla stan, Stockholm. Läs mer om oss på www.sulf.se