Nyexaminerad redovisningsekonom till First Ledger

Nyexaminerad redovisningsekonom till First Ledger

Jag började arbeta på First Ledger för 2 år sedan och jag var då själv nyexaminerad från skolan. Det är och har sedan dess varit roligt att gå till jobbet. Vi har en härlig atmosfär och gillar att arbeta tillsammans. Jag känner dessutom att jag fortfarande utvecklas och att min roll är bred då jag arbetar med olika branscher och företag. Såhär beskriver Cecilia att det är att arbeta på First Ledger. Låter det som något för dig? Sök då rollen som redovisningsassistent och bli en del av First Ledgers redovisningsteam.

Information om uppdraget

Academic Work söker en redovisningsassistent till First Ledger.

Hissen tar oss högt upp i byggnaden och när vi kliver in på First Ledgers kontor möts vi av en familjär stämning. Utanför fönstret skiner solen och vi ser ut över Vasastan och ett vintrigt Hagaparken. Här arbetar 9 medarbetare som ser fram emot att få in dig i teamet. De delar den gemensamma visionen om att vara en långsiktig partner till deras kunder.

First Ledger startade 2014 och hjälper sina kunder att uppnå sin fulla potential genom digitala, automatiserade och effektiva lösningar som frigör tid. Genom deras anpassningsbara digitala plattformar effektiviserar de ekonomiprocessen för företag och organisationer. De står nu inför en spännande fas då de ökat antalet kunder och utökar nu teamet med en junior redovisningsassistent.

Denna tjänst är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos First Ledger.

Arbetsuppgifter

Som junior redovisningsassistent hos First Ledger kommer du lära dig redovisning från grunden. Din roll inleds med att du får lära känna bolaget och får en upplärning i arbetet av en kollega på plats. Rollen som redovisningsassistent innebär främst att stötta dina kollegor i deras kundsamarbeten. Du kommer att arbeta med löpande bokföring från ax till limpa och annan kontorsadministration. First Ledger ser långsiktigt på din roll och för rätt person finns det goda möjligheter att få ta mer ansvar och axla rollen som kundansvarig hos dem.

Du kommer exempelvis att:
 • Arbeta med den löpande bokföringen för First Ledgers kunder
 • Registrera kund- och leverantörsfakturor
 • Ta emot inkommande samtal från First Ledgers kunder
Tjänsten passar dig som vill utvecklas och lära dig redovisningsarbetet från grunden. Vidare tror vi att du har ett intresse av digitalisering och processförbättringar.

Vi söker dig som
 • Har en akademisk examen i ekonomi alternativt en YH - utbildning inom redovisning
 • Har professionell kunskap i svenska i tal och skrift då det är koncernspråket i bolaget
 • Har systemvana sedan tidigare
Det är meriterande om du

* Har erfarenhet från ett deltids/sommarjobb inom ekonomi

I denna rekryteringsprocess lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen som redovisningsassistent på First Ledger tror vi att du trivs med att arbeta i team och har en god samarbetsförmåga. Vidare har du ett noggrant arbetssätt med fokus på att leverera med kvalité. Du har även ett strukturerat arbetssätt och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Slutligen tror vi att du är flexibel och har en förmåga att anpassa dig då förutsättningar förändras.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Lovisa.Flygare@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och First Ledgers önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

First Ledger en redovisningsbyrå under stark tillväxt som erbjuder redovisningstjänster till bolag och organisationer i Sverige. Deras vision är att bidra till framgångsrikt företagande för deras klienter och utveckling för deras medarbetare. Deras huvudsakliga målgrupp är små och medelstora ägarledda bolag i Stockholmsregionen.