Nyexaminerad med intresse för bygg och fastighet? Areakorrekt söker rit- och mättekniker!

Nyexaminerad med intresse för bygg och fastighet? Areakorrekt söker rit- och mättekniker!

Ser du dig som en positiv person som har lätt för att knyta kontakt med andra? Är du dessutom intresserad av fastigheter och har en eftergymnasial teknisk utbildning som stärker det? Är du noggrann och gillar att använda datorn som verktyg? Då ska du se hit! Just nu letar Areakorrekt efter en rit- och mättekniker som ska arbeta nära deras kunder med att mäta och rita upp fastigheter i CAD. De erbjuder en ansvarsfull roll som kan svänga snabbt från dag till dag. Du kommer få en gedigen introduktion och möjlighet till snabba beslut och socialt utbyte i en miljö som präglas av god stämning, högt i tak och spännande fastigheter.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Areakorrekts räkning en relationsskapande rit- och mättekniker. Areakorrekt är ett mätkonsultbolag som utför areamätningar av lägenheter, lokaler, butiker, skolor med mera. De anlitas vid bostadsförsäljning, ombyggnation, nyproduktion, hyresförhandlingar och tvister om areauppgiften. När de gör en areamätning kan de även ta fram relationsritningar. I rollen som rit- och mättekniker kommer du arbeta ute hos kund med att mäta och rita upp fastigheter i CAD.

Areakorrekt startades 2006 och består i dagsläget av fem personer som arbetar tätt tillsammans i fina lokaler i Vasastan. Det går väldigt bra för företaget och de behöver nu ytterligare en medarbetare för att kunna fortsätta växa. Samarbetet är viktigt även om du förväntas bli självgående relativt snabbt. Trots företagets storlek är det ett företag i framkant som hela tiden letar efter ny teknik att implementera i sin affärsidé. Du kommer bli en viktig del av ett företag som har en spännande framtid tillmötes.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Areakorrekts önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Areakorrekt.

Arbetsuppgifter

Som rit- och mättekniker kommer du arbeta med att mäta och rita upp fastigheter. Du kommer göra mellan 5-10 mätningar per dag och vara ute hos kunder under större delen av din tid. Du kommer till exempel att:
 • Mäta och rita upp fastigheter med hjälp av handlaser, dator och CAD
 • Bygga samarbete och relationer med mäklare, företag och privatpersoner
 • Finnas tillgänglig för övrig administration/arbetsuppgifter som kan dyka upp på kontoret
Tjänsten passar dig som har ett fastighetsintresse och som trivs med att bygga relationer. Dina dagar kan ändras om snabbt men det är något som du ser som tilltalande. Du kommer se spännande bostäder och samarbeta med både de exklusivaste fastighetsmäklarna och de mest innovativa byggföretagen.

Vi söker dig som

Vi söker dig som
 • Har en YH-utbildning inom fastighet, bygg, mätteknik eller liknande
 • Har ett intresse för fastigheter
 • Känner till Stockholm som stad och som enkelt kan hitta till olika områden.
 • Har B-körkort.
 • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du

* Har kunskaper i CAD

Som person är du självgående, ansvarstagande och relationsskapande. Du kommer till större delen av din tid vara ute hos kunder och då handlar det om att bygga bra relationer så de återkommer nästa gång de har ett liknande behov. Dina dagar kan dessutom komma att förändras snabbt vilket ställer krav på flexibilitet. Inte sällan får du in korta deadlines som måste prioriteras och då får du ändra om i din planering. I och med att du ansvarar för din tid är det viktigt att du vet vad som ska göras och att du inte är rädd för att ta egna beslut. Du måste även vara mycket noggrann då du enbart får ett försök att mäta fastigheterna och då ska det bli rätt.

Övrig information
 • Start: Omgående, alternativt i mitten av augusti
 • Omfattning: Heltid och tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
 • Arbetstid: Kontorstider, 8-17
 • Placering: Stockholm, Vasastan
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Elin Yeap, elin.yeap@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Areakorrekts önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Areakorrekt är ett mätkonsultbolag som utför areamätningar av lägenheter, lokaler, butiker, skolor med mera. De anlitas vid bostadsförsäljning, ombyggnation, nyproduktion, hyresförhandlingar och tvister om areauppgiften. När de gör en areamätning kan de även ta fram relationsritningar. De har utfört över 10 000 areamätningar och kunder som Areakorrekt samarbetar med är fastighetsmäklare, bostadsrättsföreningar, byggbolag och fastighetsbolag samt privatpersoner.