Nyexaminerad ingenjör med intresse för inbyggda system till Fengco!

Nyexaminerad ingenjör med intresse för inbyggda system till Fengco!

Vill du fördjupa dig inom mjuk- och hårdvara som skapar framtidens fordonsteknik? Söker du en långsiktig tjänst hos en liten, stabil organisation där du jobbar med frihet under ansvar? Hos Fengco blir du en del av ett kompetent ingenjörsteam där medarbetarna jobbat länge tack vare sund företagskultur, humorn och möjligheten att använda och lära sig ett brett sortiment av avancerade tekniska produkter.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Fengcos räkning en junior ingenjör till sitt kontor i Mörby centrum tillsammans med dina 4 ingenjörskollegor. Fengco har kontor i Stockholm och Göteborg med 12 medarbetare. Företaget har vuxit till att bli en viktig spelare i fordonsbranschen genom att erbjuda hård- och mjukvara, kursverksamhet och konsultarbete inom modellbaserad utveckling och testning av inbyggda styrsystem. Det handlar bland annat om styrsystem för uppkopplade fordon, aktiva säkerhetssystem och elektriska och hybrida drivlinor. Idag jobbar kunderna allt mer med Machine Learning och AI och bland kunderna finns bland annat Volvo, CEVT och Scania.

Kollegan Gabriel kommenterar

"Fengco är som den där studiegruppen som gjorde de svåraste inlämningarna roliga. I början kommer du att få en hel del internutbildning samtidigt som du bättre lär känna dina nya kollegor både i Stockholm och Göteborg. Visar du framfötterna kommer du snabbt få förtroende i ditt arbete och kan tidigt ta ansvar för egna åtaganden. Det bästa med att jobba på Fengco är att vara en del av ett kompetent, framgångsrikt och familjärt mindre team och slippa trögheten och den kalla byråkratin i de stora organisationerna där du bara är en i mängden."

Du erbjuds
 • En arbetsplats där du får chansen att utveckla såväl dig själv som bolaget!
 • En familjär kultur som präglas av kompetensutveckling, högt i tak och gemenskap.
Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Fengco.

Arbetsuppgifter

Fengco är återförsäljare till de marknadsledande leverantörerna dSPACE, UAI (Understand AI) och MES (Model Enginering Solutions) och ställer sin kompetens till förfogande i alla delar av ett utvecklingsprojekt från kravframtagning, utveckling av prototyp, design till test och verifiering av ett färdigt styrsystem. Som ingenjör på Fengco, oavsett roll, får man möjligheten till ett varierande arbete med roller som problemlösare, support, teknisk expert, säljare och stöd till kunder.

Som Application Engineer är ditt uppdrag att anpassa och implementera verktygen åt kunder samt supportera dem och säljare internt i frågor kopplat till verktygen. Eftersom Fengco även erbjuder konsultation on-site innebär det nära samarbete med kunder i kortare konsultprojekt.

Du kommer till exempel:
 • Bistå med expertkompetens inom Fengcos verktyg gentemot kunder
 • Agera tekniskt stöd på införsäljningsmöten
 • Närvara på kundbesök i samband med driftsättning
 • Hålla utbildningar och demos i systemen hos kunderna
 • Arbeta med testhantering och genomförande av tester
 • Ha löpande dialog med dSPACE kring utveckling av systemen
Introduktion till tjänsten

Under dina första sex månader på Fengco kommer du att spendera mycket tid för att förstå och lära dig såväl fordonsbranschens utvecklingsprocess som de olika verktygen. Du kommer löpande att få ta del av internutbildningar i både Göteborg och Stockholm samt förvärva kunskap från leverantörer. Inledningsvis kommer du att ansvara för mindre supportuppdrag för att successivt växa in i din roll. För rätt person finns det goda möjligheter att utvecklas långsiktigt och i den riktning som du själv intresserar dig för. Din nyfikenhet kring fordon, programmering eller elektronik i kombination med ditt stora intresse för långsiktiga kundrelationer kommer att driva din utveckling framåt!

Vi söker dig som
 • Har en civilingenjörsexamen inom elektroteknik, mekatronik, teknisk fysik eller Data/IT
 • Antingen är du påväg att ta examen/tagit examen nyligen, eller så har du något års relevant arbetslivserfarenhet efter din examen och vill vidareutvecklas i en ingenjörsroll mot fordonsindustrin
 • Du måste ha ett genuint intresse och kunskaper inom teknik
 • Du har goda programmeringskunskaper för att kunna läsa och tolka språk
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då båda språken används gentemot kunder, leverantörer och internt
 • Viktigast är din vilja för att utvecklas i rollen successivt men framförallt tillsammans med Fengco på lång sikt
Stort fokus i denna rekryteringsprocess läggs vid dina personliga kompetenser. Som person har du en social framtoning, ett utmärkande driv och nyfikenhet av att ständigt vilja lära dig mer, vilket du tydligt demonstrerat under tid studietid. Du är en problemlösare som utmanas av ett djupgående analytiskt ingenjörstänk. Du kan samtidigt uppvisa ett flexibelt förhållningsätt, något som krävs i det nära arbetet med kunder. Du har en ödmjuk och prestigelös personlighet som ger utrymme för god kommunikation med både kollegor och kunder.

Övrig information
 • Start: Augusti 2021
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Stockholm, Danderyd
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Fengcos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Fengco här!