Nyexaminerad aktuarie eller civilingenjör inom finans till Skandia Accelerate 2019

Nyexaminerad aktuarie eller civilingenjör inom finans till Skandia Accelerate 2019

Är du ny i karriären, nyligen tagit examen eller blir klar till sommaren 2019 och vill starta din karriär på en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner? Då har du möjligheten att just nu ansöka till Skandia Accelerate med start i höst! Bli en del av Skandias modelleringsavdelning och engagerade kollegor som arbetar i en miljö där det är i högt i tak och god sammanhållning. För att du ska lyckas i din roll får du en gedigen introduktion och en egen mentor under programmet.

Information om uppdraget

Skandia Accelerate är utformat för dig som vill få en bra start på din karriär. Skandia satsar på dig och fem andra framtida kollegor för att ni ska få en gedigen grund att stå på, utvecklas i snabb takt och vara med och påverka Skandias framtid!

Som ny i karriären tror vi att du anser att det är viktigt att ditt egna höga driv kombineras med bra vägledning och ledarskap när du ska börja omsätta kunskaperna från utbildningen i praktiken. Detta är något Skandia är väl medvetna om och därför får du en egen mentor som kommer stötta och instruera dig men samtidigt utmana dig för att du ska utvecklas. Som del av Skandia Accelerate kommer du inte bara att få en språngbräda in på arbetsmarknaden, utan också möjlighet att bidra med dina kunskaper. Skandia uppmuntrar engagerade och drivna medarbetare till att växa inom företaget.

Det är för tredje gången som Skandia drar igång Skandia Accelerate. Denna gång kommer det bestå utav av totalt sex utvalda talanger.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Skandias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Skandia.

Arbetsuppgifter

Denna position är en unik möjlighet då du tar ett stort kliv från att vara nyexaminerad aktuarie eller civilingenjör inom finans till att komma in på Skandias modelleringsavdelning. Du får ta dig an stort ansvar och lärorika arbetsområden. När du inte är med på de inplanerade Accelerate veckorna som sker under de första 6 månaderna arbetar du tillsammans med dina 9 kollegor. Du kommer att få en mentor de första månaderna som guidar dig in i rollen som junior Modelleringsaktuarie.

Som Modelleringsaktuarie kommer du att få arbeta med modellutveckling och analys inom flera av teamets ansvarsområden. Teamet ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av Skandias projektionsmodeller, produktion av beräkningsunderlag i samband med bokslut, värdering av dotterbolaget Skandia AB, lönsamhetsuppföljning av ny affär samt stödjer andra avdelning i samband med komplexa finansiella analyser. Rollen innebär att du har kontakt med och samarbetar med andra avdelningar inom bolaget.

Du kommer i rollen att arbeta med förvaltning och vidareutveckling av modeller genom programmering i bland annat SQL och SSIS, utföra lönsamhetsanalyser av produktportföljerna, göra beräkningar av reserver och kapitalkrav i samband med bokslut samt arbeta med automatisering av beräkningsprocesser.

Som Modelleringsaktuarie kommer du att arbeta såväl självständigt som tillsammans med övrig personal på avdelningen. Då du kommer få möjlighet att lära dig allt om hur olika typer av försäkringar fungerar från grunden kommer du att få bra och värdefull kunskap inför din framtida karriär. Om du är en person gillar att lösa problem och ha varierade arbetsuppgifter så kommer du att trivas här.

Vi söker dig som
 • Nyligen tagit eller tar examen som civilingenjör inom finans eller aktuarieprogrammet till sommaren
 • Har ett stort driv och håller hög kvalitet på ditt arbete
 • Har en attityd som stämmer överens med driv, ambition och engagemang
 • Tycker om, och är duktig på att lösa problem genom programmering
 • Har goda kunskaper i excel
 • Talar och skriver flytande svenska då det är koncernspråket på Skandia samt har goda kunskaper i engelska
Vi ser det som meriterande om du har:
 • Har kunskaper inom, C++, SSIS och SQL
 • Har arbetat på försäkringsbolag med finansiell analys eller modellutveckling
 • Har studerat livförsäkringsmatematik
Det viktigaste är din inställning och attityd till att vilja lära dig och hålla hög kvalitet i ditt arbete.

Som person är du noggrann, problemlösande och ansvarstagande samt trivs med att samarbeta med andra. Du är en person som ständigt strävar efter förbättring och är positiv, nyfiken och driven i ditt arbete. Vi tror att ambition är vägen till framgång och för att du ska lyckas i din roll räds du inte för att fråga, testa eller utmana. På Skandia genomsyrar ord som prestigelöshet, ödmjukhet och teamwork, vi hoppas du identifierar dig med dessa och tror att olikheter bidrar till ett bättre resultat.

Övrig information
 • Start: Programmet börjar 2 September
 • Programmets omfattning: 6 månader
 • Placering: Lindhagensplan, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Skandias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Kontaktuppgifter: Johanna Olsson +46 8 12 05 23 40 Joanna Medner
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på Academic Work
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Trainee
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Skandia förvaltar mer än 600 miljarder åt deras 2 miljoner kunder och låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning och samtidigt bygger ett bättre samhälle. Hos Skandia finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.

Hos Skandia är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper de värderar högst. Skandia tror att samarbete tar de längre än vad någon enskild person kan göra. Och tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att de sätter sina kunder först. Skandia säljer inte produkter, utan skapar trygghet genom långsiktighet. Med 2 200 anställda är de inte störst i branschen men med ett förvaltat kapital på cirka 600 miljarder gör deras medarbetare skillnad för deras kunder varje dag.