Nu söker vi en Contract Manager till Stockholm!

Nu söker vi en Contract Manager till Stockholm!

Triggas du av tanken att bidra till Academic Works fortsatta tillväxt genom att förhandla våra viktigaste avtal? Har du erfarenhet av förhandling samt av att granska och författa stora mängder avtalstext? På Academic Work utmanas du ständigt i din roll och gläds åt varandras framgångar. Vi strävar efter att vara the best place to work och därför sätter vi stor vikt vid att våra medarbetare verkligen ska trivas i rollen och hos oss! Låter det lockande? Då är du kanske den vi söker!

Information om uppdraget

Så här beskriver vår kollega, som är Contract Manager, rollen och varför den är så viktig för oss.

Det bästa med rollen som Contract Manager på Academic Work är att få leda och driva arbete i händelsernas centrum. Jag arbetar med att förhandla affärsvillkoren för våra största och mest komplexa affärer för våra viktigaste kunder. Därför är jag ofta delaktig i arbetet att ständigt utveckla vårt kunderbjudande för att vi ska nå vår vision om att vara våra kunders förstahandsval. Att dessutom få arbeta med så många olika kollegor över hela landet är inte bara utvecklande utan också väldigt roligt! Motivation och energi hämtar jag framför allt från givande samförstånd i möten med våra kunder men också från mina kollegor då kulturen och professionalismen på Academic Work är stark och i fokus.

Då vi växer behöver vi nu utöka med ytterligare en person till vårt Contract-team som kommer att arbeta dedikerat med förhandling, avtalsteckning och underhåll av våra viktigaste ramavtal.

I rollen som Contract Manager kommer du därför att vara ansvarig för att förhandla ramavtal och mer komplexa uppdragsavtal med våra nyckelkunder i Sverige. Du arbetar operativt, där ditt uppdrag är att stötta vår säljavdelning med att ta fram avtal vid förfrågningar från kunder men även att arbeta proaktivt för att utveckla våra affärsområden.

Du rapporterar till Head of Contract Management och ingår i ett team om åtta personer som är direkt underställt vår svenska företagsledning. Förutom dig består teamet av ytterligare en Contract manager, två Bid Managers som arbetar dedikerat med anbudsläggning för våra kunders upphandlingar, tre medarbetare som är stöd mot vår organisation i supportfrågor kopplade till våra avtal samt Head of Contract Management

Rollen innebär många kontaktytor där du samarbetar med nyckelpersoner i organisationen. I din roll stöttar och utbildar du medarbetare i hur de bör bemöta avtalsförfrågningar från kund, vilket till exempel kan innebära att utbilda våra Account Managers i storkundsarbete och förhandling. Utöver det kommer du att samarbeta med många andra funktioner, så som vår legal-avdelning, labour-law specialister samt credit risk-avdelning.

I rollen som Contract Manager kommer du att stötta Academic Works alla kontor i hela Sverige, vilket gör att rollen innebär resor, i snitt 1-2 gånger i månaden. Med det kommer också frihet, flexibilitet och utveckling så att arbetet går att kombinera med ett privatliv.

Arbetsuppgifter

Du kommer bland annat att:
 • Utveckla nya affärsmöjligheter i samarbete med kollegor
 • Förhandla avtal för Academic Work i viktiga kundmöten
 • Räkna på större och komplexare affärsupplägg på såväl nationell som regional nivå
 • Granska och författa justeringar i kunders avtalsförslag
 • Bidra till utvecklingen av strukturer och processer, samt till att dela best practice
Vi söker dig som

Vi söker dig som:
 • Har universitets/högskoleutbildning inom ekonomi, juridik, inköp alternativt annan relevant utbildning
 • Har några års relevant arbetslivserfarenhet, där du arbetat med avtalsarbete /strategiskt säljarbete samt suttit med förhandlingar och deltagit på kvalificerade kundmöten
 • Har erfarenhet av att granska och författa stora mängder avtalstext.
 • Har mycket goda kunskaper i Office-paketet.
 • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska språket, där du har lätt för att uttrycka dig i skrift, i både svenska och engelska. Tonen och språket anpassar du såklart efter målgruppen.
Vidare så ser vi gärna att du har körkort men det är inte ett måste.

För att lyckas i rollen som Contract Manager ser vi att du är affärsinriktad med en stor förståelse för affären samt kan se och förklara de långsiktiga konsekvenserna av fattade beslut. Då du kommer att leda förhandlingar mot våra nyckelkonton ser vi att du är trygg i din professionella roll och har en pondus som gör att du kan stå upp för din åsikt och våga utmana för att ta till vara på möjligheter. Vidare är du noggrann i ditt arbete och har en god strukturell förmåga som gör att du kan driva ditt eget arbete framåt med hög kvalitét. Då du kommer att granska större mängder text i affärsavtal samt författa justeringar i dessa, tror vi att du har en god skriftlig kommunikativ förmåga. Då tempot hos oss ofta är högt, söker vi dig som hittat en balans mellan noggrannhet och effektivitet samt trivs och utvecklas i en sådan miljö.

Slutligen har du en god samarbetsförmåga med fokus på att leverera kvalitét och service i dina samarbeten, såväl internt som externt.

På Academic Work uppmuntrar vi och belönar ambition. Vi tror och hoppas verkligen att du kommer trivas hos oss och lägger därför mycket fokus på att skapa en miljö och kultur som får våra medarbetare att må bra och växa både som människor och i sin roll.

Välkommen till oss! We reward Ambition.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm Väst
 • Sista ansökningsdag: 1 september 2021
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på elin.karman@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Juridik
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är ett bemannings- och rekryteringsföretag som sedan starten 1998 har hjälpt över 130 000 young professionals världen över till jobb. Vi strävar efter att bygga en arbetsplats i absolut världsklass, målet är att ingen medarbetare på Academic Work ska vilja jobba någon annanstans. Vår kultur präglas av våra tre värderingar: Share Energy, Beat Yesterday och Show Heart och vi tror därför på att ha roligt på jobbet, sprida vår energi, nå imponerande resultat och sträva efter att utvecklas.

För tredje året i rad vann vi 2019 kategorin bästa service- och tjänsteföretag i Brilliants tävling Powered by People. Academic Work har med andra ord högst medarbetarengagemang av alla företag i branschen!

Läs mer om vår kultur och de karriärvägar och möjligheter som finns hos oss. Vill du hänga med bakom kulisserna? Följ oss på Instagram.