NOC-tekniker till mediabolaget Schibsted

NOC-tekniker till mediabolaget Schibsted

Är du Linux-tekniker eller NOC-tekniker med ett extra intresse för att hantera stora incidenter? Har du tidigare erfarenhet eller ett intresse för området? Schibsted Media Group söker nu sin nästa NOC-tekniker.

Information om uppdraget

Du erbjuds

Schibsted Media Group är en internationell mediegrupp med ca 7.000 anställda i Europa. Med en målsättning att vara globalt ledande erbjuder Schibsted Media Group högkvalitativa lösningar för Digitala Marknadsplatser, Tillväxtbolag inom digitala tjänster, samt Digitala Mediehus. Det svenska kontoret, beläget i fina lokaler i centrala Stockholm, har ca. 2000 anställda. Med mediekanaler som Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket.se når Schibsted Media Group ut till halva Sveriges befolkning dagligen. Den interna IT-leverantören Schibsted Enterprise Technology har idag globala åtaganden för hela Schibstedkoncernen. NOC:en består av tretton hjälpsamma och stöttande kollegor.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som NOC-tekniker arbetar du med drift och övervakning av IT-system för Schibsteds interna kunder, både i Sverige och globalt. Du kommer att leda inledningsdelen av den operativa IT-krishanteringen. När du utvecklas vidare kommer du också driva mindre projekt för NOC:s räkning, ta emot eller förbättra i dokumentation, och kravställa gentemot interna systemägare. Du kommer även få agera 2nd line support på ärenden som eskaleras från servicedesk. Rollen är mycket varierande och passar dig som vill arbeta brett och lära dig mycket om många olika IT-discipliner, särskilt med klurig problemlösning, sysadmin, opsdev-inriktning.

Arbetspassen skiftar mellan dag, kväll och natt där du arbetar sju dagar

följt av sju dagar ledigt. Arbetspassen kan se ut som följande: 7 x 06:00-15:30, 7 x

fripass, 7 x 21:00-06:30, 7 x fripass, 7 x 13:00-22:00, 7 x fripass.

Vi söker dig som

Har goda eller mycket goda kunskaper inom Linux

Eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande erfarenheter

Goda kunskaper inom Mac OS, smartphones, nätverk och PC

Gärna erfarenhet eller har insikt i Major Incident-processer

Förståelse för AD/kontohantering, VMware, server- eller containerdrift i molnet

Ett plus med kunskap inom programmering

Mycket god kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift

Vi söker dig som trivs i att arbeta brett inom IT och har viljan att lära dig nya saker. Då du vid incidenter kommer att leda den operativa IT-krishanteringen för en global koncern ser vi att du är självgående och ansvarstagande. Rollen innebär mycket kundkontakt vilket gör att vi ser att du är serviceinriktad och har lätt för att förstå kundens behov ur ett helhetsperspektiv. Vidare ser vi att du är lösningsorienterad, har en god problemlösningsförmåga och tar initiativ till förbättring av processer.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid, långsiktigt
* Placering: Stockholm
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.